Ferm afkortzaag

Met een afkortzaag kun je veel klussen opknappen. Je kan de planken voor een nieuwe laminaatvloer kaarsrecht op maat zagen maar je kan even goed deurkaders in profiel zagen zodat ze naadloos in elkaar passen. Er is een overvloed van afkortzagen op de markt. Veel merken bieden ze aan, en dan hebben de types per merk ook nog elk hun eigenschappen. In dit artikel nemen we de afkortzagen van het Nederlandse merk Ferm onder de loep. Ferm afkortzagen richten zich op de doe-het-zelver en onder de slogan “The power to create” biedt het een aantal types afkortzagen aan tegen een betaalbare prijs. Een overzicht.

FERM MSM 1039 Afkortzaag

129,95 179,95 Op voorraad
Laatste update was op: 7 juni 2023 13:15

Beste Ferm afkortzaag

FERM MSM 1037

ferm afkortzaag msm 1037

Met zijn vermogen van 1300 watt is deze FERM MSM 1037 niet meteen de grootste krachtpatser uit het aanbod. Het zaagblad heeft een bescheiden diameter van 210 millimeter en de machine is naar één kant kantelbaar, zodat je wel in verstek kunt zagen. In een hoek van 90°, dus recht op het werkstuk, zaag je 55 millimeter diep, wat niet overdreven veel is. In de breedte haal je een breedte van 120 millimeter. Een onderstel is hier niet voorzien en zeer handig is de machine ook niet om op een werkbank te monteren.

Dat dit niet de zaagmachine is om grote stukken hout door te zagen blijkt uit het feit dat er geen trekfunctie voorzien is. Wat we dan weer zeer handig vinden is het lichte gewicht van 6,6 kilogram. Zo kun je de zaagmachine wel gemakkelijk verplaatsen. De zaagwissel verloopt niet al te gesmeerd en is niet bijzonder ergonomisch. Er is een lasergeleiding voorzien die de zaaglijn netjes projecteert op het werkstuk. Aangenaam verrast zijn we door het aantal accessoires dat je bij de zaagmachine krijgt, waaronder een veiligheidsbril en oordopjes. Dank u wel!

Niet geschikt om hardhout of grote werkstukken fijn te zagen. 
Conclusie
Ondanks zijn beperkingen vinden wij dat de FERM MSM 1037 toch een goede prijs/kwaliteitverhouding heeft. Voor net geen €100 heb je een prima afkortzaag voor de kleine klusjes. Ben je een doe-het-zelver en wens je bijvoorbeeld over een hele verdieping laminaat te leggen of deurkaders te plaatsen, dan is dit zeker de aankoop waard. Voor het zwaardere werk is de machine evenwel niet geschikt.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Naar één kant kantelbaar
 • Lasergeleiding
 • Groot aantal accessoires, waaronder een werkbril
Nadelen
 • Beperkt zaagblad
 • Niet handig om op werkbank te monteren
 • Te licht voor het zwaardere werk

FERM MSM 1035

ferm msm1035 afkortzaag

Koop je de FERM MSM 1035, dan krijg je er een hele set accessoires bij, waaronder bijvoorbeeld een inbussleutel om de zaag te vervangen, een veiligheidsbril en oordopjes. Dat is meteen handig en leuk. Het toont ook aan dat het een machine is waarmee Ferm zich richt op de doe-het-zelver die occasioneel een zaagklus uitvoert en deze specialiteit ook al doende wil leren, bijvoorbeeld om in huis een nieuwe parketvloer te leggen.

Met een zaagblad van 210 millimeter haal je in een rechte hoek een zaagdiepte van 60 millimeter. Je kunt vrij breed zagen met de FERM MSM 1035, maar liefst 310 millimeter. De zaagmachine is dan ook uit te breiden aan de zijkanten met speciale stukken. De trekfunctie zal je ook helpen om bredere werkstukken te verzagen.

ferm afkortzaag trekfunctie

De MSM 1035 is naar één kant kantelbaar, je kunt zo ook balken en planken in verstek zagen. Met de machine wordt een stofzak meegeleverd, maar daarmee is ook alles gezegd, zo veel stof zal deze zak niet bevatten na je zaagklussen.

Met een gewicht van 15 kilogram is de zaagmachine nog net goed draagbaar en transporteerbaar. De lasergeleiding zal je helpen om je werkstuk goed door de zaagmachine te geleiden, zeker als je in profiel werkt. De MSM 1035 haalt maximum 1500 watt en dit zorgt ervoor dat de zaag 5000 toeren per minuut draait. Door de transparante beschermkap heb je steeds een goed zicht op het zaagblad.

Een stofzak werkt nooit optimaal, en hier zeker ook al niet. 
Conclusie
Ben je iemand die graag klust en “al doende” machinaal wil leren zagen? Zijn de werkstukken niet te groot? Dan is de FERM MSM 1035 iets voor jou. Heb je meer ervaring en wil je bijvoorbeeld hardhout op maat zagen, dan heb je ander materiaal nodig.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Trekfunctie
 • Uit te breiden in de breedte
 • Lasergeleiding
Nadelen
 • Beperkt vermogen
 • Beschermkap wat gammel
 • Beperkt qua zaagdiepte (60 millimeter recht)

FERM MSM 1038

Ferm MSM1038

De FERM MSM 1038 pakt uit met een zaagblad met een diameter van 255 millimeter, wat behoorlijk groot is. De zaagkop kun je ook naar beide kanten kantelen om zo in de verschillende richtingen in verstek te zagen. Wij vinden dit steeds een voordeel, een werkstuk plaatsen om de versteksnede toe te passen lijkt gemakkelijk maar valt in de praktijk nog al eens tegen.

Bovendien kun je zowel traploos de hoek instellen als gebruik maken van bepaalde “voorgeselecteerde” hoeken, en dit zowel in de hoogte als in de breedte. Een onderstel is niet voorzien bij de FERM MSM 1038, maar je kan de machine wel met vijzen vastmaken aan een werkbank. Dit is zeker solide maar voor ons mag het materiaal toch meer modulair te gebruiken zijn.

Het toestel heeft een gewicht van 15 kilogram, wat het niet te gemakkelijk maakt om te dragen. Bij deze machine zijn zijsteunen voorzien zodat je ook een langere plank of balk kunt verwerken. De voorziene materiaalklem is zeker ook handig in dit verband. Met zijn 1900 watt haalt hij ongeveer 5000 toeren per minuut. Je koopt de Ferm MSM 1038 met een aantal accessoires erbij zoals een stofbril en oordoppen. Qua stofafzuiging is enkel een zak meegeleverd. De laserfunctie zorgt ervoor dat je mooi de zaaglijn ziet.

Als je de zaagmachine op hoogte wilt plaatsen dan moet je hem vastvijzen aan een werkbank. 
Conclusie
Met zijn laser, zijn zaagkop die je naar beide kanten kunt kantelen en zijn grote vermogen is de FERM MSM 1038 zeker een sterk toestel. Dankzij de verstelbare zijstukken kun je het ook gebruiken voor grotere werkstukken. Het is aanbevolen het toestel met vijzen vast te maken op een werkbank.

Bekijk de actuele prijs op coolblue.nl

Voordelen
 • Lasergeleider
 • Verstelbare zijstukken
 • Traploos verstelbaar
Nadelen
 • Eerder korte kabel
 • Meegeleverde stofopvangzak is ondermaats
 • Geen onderstel

FERM MSM 1036

Ferm MSM1036

De MSM 1036 heeft met zijn stofzuigeradapter een volwaardige manier om je werkplaats net te houden. Je sluit de slang aan op een darm die je dan verbindt met een stofzuiger of een opvangton. De machine heeft een zaagblad met een diameter van 255 millimeter. Daarmee kun je 70 millimeter diep zagen in een rechte hoek. Het is ook mogelijk om op deze manier aan “trench cutting” te doen, ofwel anders gezegd inkepingen zagen. Je laat telkens het zaagblad een stuk zakken en dit verschillende keren naast elkaar. De zaagkop kun je naar één kant kantelen. Wij hadden liever gezien dat dit naar beide kanten mogelijk was.

De trekfunctie zorgt ervoor dat je niet te veel spierkracht moet gebruiken om grotere werkstukken te hanteren. Om deze grote planken en balken meester te kunnen komt de tafelverbreding ook van pas. Met zijn gewicht van 16 kilogram is de machine eerder aan de zware kant.

Het toestel haalt een vermogen van 2000 watt en dat is goed voor 5000 toeren per minuut. Nog meer functionaliteiten? Jazeker! De lasergeleiding projecteert een lijn over het zaagstuk. Zeker bij bredere planken of bijvoorbeeld parket komt dit zeer goed van pas.

Jammer genoeg wordt deze afkortzaag geleverd zonder onderstel. Je kunt de zaagmachine ook niet via een modulair kliksysteem monteren op een werkbank. Het is echt kwestie om je zaagmachine vast te vijzen.

Deze FERM MSM 1036 is ietwat zwaar en log in het gebruik. 
Conclusie
We weten eerlijk gezegd niet zo goed wat de doelgroep is voor deze zaagmachine. Met zijn sterke vermogen richt Ferm zich hier eerder op het zware werk, maar anderzijds ontbreekt voor ons de ergonomie en de verfijning die het mogelijk maakt maatwerk perfect uit te voeren.

Bekijk de actuele prijs op bol.com

Voordelen
 • Volwaardige stof- en zaagselopvang
 • Grote zaagdiepte
 • Uit te breiden in de breedte
Nadelen
 • Geen onderstel
 • Slechts naar 1 kant kantelbaar
 • Korte kabel

Over Ferm

ferm logo

“Ferm” is een synoniem voor stoer en sterk. En dat is meteen ook het mission statement van het gelijknamige merk: sterke en tegelijk betaalbare werktuigen aanbieden. Het aanbod binnen het elektrisch gereedschap gaat van boormachines tot haakse slijpers. Cirkelzagen, zaagtafels en tegelsnijders behoren ook tot het gamma. Ferm heeft ook een bijzonder groot aantal accessoires zoals zaagbladen voor specifieke doeleinden. Het Nederlandse merk bestaat sedert 1965 en wordt over de hele wereld verdeeld. “The power to create” is de slogan en dat is exact waar het merk voor staat.

2 Opmerkingen
 1. goedendag heeft u ook losse onderdelen voor de ferm afkortzaag

  heb de schakelaar en het handvat nodig

  vriendelijke groet Ellie

  • Goedemiddag Ellie,

   Wij zijn zelf geen webshop en hebben daarom zelf ook geen voorraad. We werken alleen samen met andere webshops om zo gebruikers te koppelen aan de juiste zaag. Je zou het eens bij een gespecialiseerde gereedschapwinkel kunnen proberen!

   Met vriendelijke groet,

   Team Zaagspecialist.nl

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo