Powerplus POW1044, handcirkelzaag voor lage prijs.

De Powerplus POW1044 is een scherp geprijsde handcirkelzaag voor de hobbyklusser/doe-het-zelver. Wat heeft deze machine allemaal voor mogelijkheden, wat kan de machine allemaal?

Powerplus POWE30050

54,50 Op voorraad
Laatste update was op: 25 februari 2024 18:16

Max. rechte zaagdiepte: 65 mm

Voordelen Powerplus POW1044

Waarom zou je deze machine kopen en niet een ander model?

Prijs

De prijs is de voornaamste reden om voor deze machine te kiezen en niet voor een concurrerend model. De machine kost maar 5 tientjes. Later in de review gaan we nog kijken of het wel zo’n goede keus is, maar voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten.

Extra handgreep

powerplus pow1044 handgreep

Deze powerplus cirkelzaag heeft een handvat die je vast houdt om de machine te bedienen, waar ook de aan-uitknop zit, daarnaast heeft de machine nog een tweede handgreep. Daar kan je je andere hand vasthouden. Dit heeft twee voordelen, je andere hand kan niet in de zaag komen en je kan nauwkeuriger sturen met twee handen dan met één.

Mogelijkheid afzuiging

Het is bij deze POW1044 handcirkelzaag mogelijk om, tegen het stof en zaagsel dat altijd vrij komt bij het zagen, een bouwstofzuiger aan te sluiten op de machine.

Nadelen

De machine is niet helemaal geweldig en heeft best wat nadelen:

Geen motorrem-functie

Als je net een stuk hout gezaagd hebt, is er maar één ding belangrijk, de zaag moet zo snel mogelijk stoppen met ronddraaien. Fabrikanten van handcirkelzagen hebben dat ingezien, daarom hebben de meeste handcirkelzagen tegenwoordig een motorrem-functie. Zodra je de aan-knop loslaat, gaat er een rem op de zaag en de zaag staat binnen enkele seconden stil. Bij deze Powerplus is dit niet het geval, als je stopt met zagen gaat de zaag nog even door, best gevaarlijk.

Kort snoer

Het snoer van deze handcirkelzaag is maar 2 meter lang. Dat is erg kort, zeker als je bedenkt dat je met een handcirkelzaag weleens platen hout van 240 cm zaagt. Je hebt dus altijd een verlengsnoer nodig.

Slap onderstel

Het onderstel van de zaag is niet zoals je van een degelijke handcirkelzaag zou verwachten. In een productreview van een koper staat zelfs dat het zaagblad na een tijdje scheef staat.

Slechte geleider

De geleider is niet de stevigste in zijn klasse. Ook zit er (na een poosje?) speling op de geleider. Dat is natuurlijk het enige wat je niet wilt dat een geleider heeft. De geleider moet stabiel zijn zodat je een rechte lijn kan zagen. In één van de productreviews staat zelfs dat er zoveel speling op de geleider zit dat je net zo goed zelf een potloodlijn kan proberen te volgen.

Ervaringen van kopers

Oké, hiervoor blonk de machine niet uit als een top apparaat, eens kijken wat de kopers van dit product te zeggen hebben:

koperservaring poweplus handcirkelzaag

De kopers zijn vrijwel allemaal tevreden over de prijs. Logisch natuurlijk.

Verder wordt de machine bestempeld als licht en handzaam.

Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn in de reviews.

Zo noemt één koper de machine waardeloos omdat het onderstel slap is en de geleider slecht.

Een ander vindt de afzuiging slecht en eigenlijk onbruikbaar.

Deze persoon heeft machine echter gekocht om brandhout te verzagen. Deze persoon raadt de machine ook niet aan voor precisiewerk.

De conclusie van deze ervaringen is dus, koop deze machine als je brandhout of iets dergelijks wil verzagen, maar niet als je er precisiewerk/rechte platen mee wilt zagen. Dan kan je beter onder aan de pagina bij de alternatieven kijken.

De Powerplus POW1044 kopen:

Deze Powerplus cirkelzaag is helaas niet meer te koop. Wij hebben het beste alternatief voor je geselecteerd:

Powerplus POWE30050

Alternatieven

Als je behalve brandhout ook nog hout of ander materiaal wilt zagen, is het te begrijpen dat je voor onderstaande modellen kiest in plaats van voor deze Powerplus. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

de black en decker ks 1500 lkBlack & Decker KS1500LK

Deze veelzijdige handcirkelzaag heeft onder andere een lasergeleider, stofafzuiging, 1.500 watt aangedreven motor, maximale zaagdiepte van 65 mm, voorhandgreep en nog veel meer. Je krijgt bij deze handcirkelzaag zelfs een koffer meegeleverd.

» Volledige review van de Black & Decker KS1500 LK

 Bosch PKS 66 AF

de bosch pks 66 af

Deze handcirkelzaag van Bosch heeft een krachtige motor van 1.600 watt, aansluiting voor stofafzuiging, asblokkering, inschakelbeveiliging, uitklapbare Bosch CutControl en nog veel meer. De prijs is hier ook wel naar, maar het is het zeker waard.

» Volledige review van de Bosch PKS 66 AF

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo