Bosch GTS 10 XC zaagtafel Review 2024

De Bosch GTS 10 xc is een professionele tafelcirkelzaag met snoer. Deze tafelcirkelzaag is ideaal voor gebruik in werkplaatsen. De tafelcirkelzaag is bestemd voor het op maat zagen van plaatmaterialen, schulpen en maken van verborgen zaagsneden in hout, houtcomposieten, plaatmaterialen en laminaat. Een geïntegreerde duwslede, tafelverbreding en tafelverlenging maken een uitbreiding mogelijk voor het bewerken van werkstukken met verschillende afmetingen. Met de krachtige motor die de Bosch tafelcirkelzaag heeft zorg je zelfs bij de zwaarste toepassingen voor de beste resultaten.

Bosch GTS 10 XC zaagtafel kopen / prijsvergelijking

Impressie

Het Bosch GTS 10 XC ontwerp

De tafelcirkelzaag biedt een aantal verschillende functies waardoor die ideaal is voor gebruik in werkplaatsen. De krachtige motor zorgt voor een constant toerental waardoor je mooie resultaten mee behaalt. Door de geïntegreerde duwslede, tafelverbreding en tafelverlenging kun jij jouw werkstukken met verschillende afmetingen uitbreiden. De Bosch GTS 10xc geeft je door de motor een constant toerental zodat ongeacht de belasting constant wordt gehouden. De zwaarste toepassingen zullen hierdoor geen probleem zijn voor deze tafelcirkelzaag. 

Bovendien zorgt het zonder gereedschap inlaten van het splijtmes voor het snel instellen voor het maken van verborgen zaagsneden. De Bosch GTS 10 xc aanbieding beschikt over een aantal extra functies. En dan kun je denken aan dubbel isolatie, een motorrem, overbelastingsbeveiliging, softstart en blokkering van de uitgaande as. Over deze functies zullen we nog wat meer beschrijven in deze Bosch GTS 10 xc review. De Bosch tafelcirkelzaag is compatibel met onderstellen en het Bosch click & clean stofafzuigsysteem. Het zaagblad van de Bosch GTS xc is gemakkelijk te bedienen er zit een wieltje aan de voorkant waarmee je de zaag los kan draaien om vervolgens in hoogte en diepte te verstellen. Dit maakt het mogelijk dat je in verstek kunt zagen door dit wieltje een hoek in te schuiven.

Voor wie is de Bosch GTS 10 XC geschikt?

De tafelcirkelzaag van Bosch is zeer ideaal voor werkplaatsen. Elke professionele klusser kan hiermee overweg. Het is een tafelcirkelzaag dus wel handig dat je hem ergens vast kunt neerzetten. Elk plaatmateriaal, laminaat en hout kun je ermee zagen in allerlei afmetingen. Met de Bosch GTS 10 xc zul je als klusser blij gaan zijn.

Functies van de Bosch GTS 10 xc

Om enkele functies wat beter te begrijpen gaan we ze hier voor je in het kort beschrijven. Dit geeft een betere indruk met wat deze Bosch GTS 10 xc allemaal kan

Een motorrem

De Bosch GTS 10 xc is door de motorrem goed beveiligd. Mocht er wat gebeuren onder het zagen zal die meteen op de rem gaan en stoppen. Dit is om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren. Een goede beveiliging op deze Bosch tafelcirkelzaag.

Overbelastingsbeveiliging

Op het moment dat de cirkelzaag van Bosch GTS 10 xc is overbelast dan stopt die vanzelf, dit komt de duurzaamheid ten goede van deze tafelcirkelzaag.

Softstart

Met de softstart zorg je ervoor dat de zaag langzaam opstart en trekt niet in een klap een enorme hoeveelheid energie.

Blokkering van de uitgaande as

Je kunt als extra beveiliging een beschermkap monteren boven het zaagblad. Bij kleine stukjes zagen zou het kunnen zijn dat de beschermkap iets in de weg zit. Het komt eigenlijk niet vaak voor dat je kleine stukjes moet zagen en daarom zal dit geen groot probleem zijn. Je kunt op de beschermkap een stofafzuiging op aansluiten. Dit maakt het mogelijk dat je stofvrij kunt werken. Dit scheelt opruimen en je ademt niet allemaal troep in. 

Motor

De motor heeft een vermogen van 2100 watt wat betekent dat die veel kracht heeft. De krachtige motor en een constant toerental zorgen voor de beste resultaten, zelfs bij de zwaarste toepassingen.

Geïntegreerde duwslede

Met de geïntegreerde duwslede, tafelverbreding en tafelverlenging zul je jouw werkstukken kunnen uitbreiden met verschillende afmetingen.

bosh-gts-10-xc-duwslede

Bediening van de Bosch GTS 10 xc aanbieding

De bediening van het zaagblad gaat zeer gemakkelijk. Aan de voorkant zit een wieltje waarmee je de zaag kunt losdraaien. Je kan hierdoor je zaag in hoogte en diepte verstellen. Je kunt ook in het verstek zagen door het wieltje in een hoek te schuiven. De maximale hellingshoek naar links is 47° Doe je dat naar recht dan is dit 1°. Zagen van een hoek van 47° kan prettig zijn als je het nodig hebt. Bijvoorbeeld bij het zagen van plinten of voor het maken van andere verbindingen.

Accessoires meegeleverd:

 • Afzuigadapter
 • Hoekaanslag
 • Parallelgeleider
 • Zaagblad (254×30 mm)
 • Bewaring voor bijgeleverde zaagblad
 • Duw stok

Voor- en nadelen van de Bosch GTS 10 XC

Nu zul je wel benieuwd zijn naar alle voor- en nadelen van de Bosch GTS 10 XC. Wij begrijpen dit omdat dit altijd goed is om te doen als je een koopkeuze wilt maken. Daarom hebben wij dit al voor je op een rijtje gezet zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken.

Voordelen
 • mooie zaagdiepte
 • Sterke motor
 • Verlengen van de tafel
 • Accessoires opbergen
Nadelen
 • Het gewicht

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de Bosch GTS 10 XC zaagtafel dat het een mooie zaagdiepte heeft, over een sterke motor beschikt, de mogelijkheid tot het verlengen van de tafel en dat je gemakkelijk de accessoires kunt opbergen.

Zaagdiepte

De zaagdiepte van de Bosch GTS 10 xc is 79 mm. Dit betekent dat het zaagblad ver genoeg uitsteekt zodat je diep kunt zagen. Het zagen van dikke materialen tot 79 mm is voor de Bosch GTS 10 xc geen enkel probleem. Zou het zaagblad niet ver genoeg uitsteken dan zou het je kunnen beperken in je werkzaamheden en dat is met de Bosch GTS 10 xc aanbieding niet het geval.

Motor

De motor kan zaagbewegingen maken van 3200 toeren per minuut. Dat is dus aardig wat en daar kun je iedere klus eigenlijk wel mee klaren! Ook zorgt het vermogen ervoor dat die minder moeite heeft met grotere zaagklussen.

Het verlengen van de tafel

De tafelcirkelzaag kun je verlengen aan beide kanten. De rechterkant is uitschuifbaar tot 63.5 cm en de linkse kant kun je uitschuiven tot 25 cm. Dit geeft je de mogelijkheid om met voldoende ruimte aan de slag te gaan met grote materialen. De tafelcirkelzaag van Bosch kun je exact aanpassen op de klus die jij gaat doen.

Accessoires opbergen

Het fijne aan deze tafelcirkelzaag is dat je al je accessoires kunt eraan hangen of opbergen. Je kan het eraan hangen of het heeft een opbergmogelijkheid. Dit is speciaal zo gemaakt zodat je deze altijd direct weet te vinden. En heb je het niet meer nodig dan berg je het netjes weer op aan je Bosch GTS 10 xc aanbieding.

Nadelen

Nu zit er ook altijd wel een nadeel aan en dat is bij de Bosch GTS 10 XC dat die vrij zwaar is.

Het gewicht

De tafelcirkelzaag weegt 35 kg en is dus niet even een tafel die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Kleine afstanden zou mogelijk kunnen zijn. Wil je hem verplaatsen met een grotere afstand raden wij je aan met deze Bosch GTS 10 xc review om deze dan te tillen met 2 personen.

Bosch GTS 10 XC-specificaties

ProductnaamBosch GTS 10 XC
Type machineZaagtafel
MerkBosch Professional
Onbelast Toerental3200 RPM
Vermogen2100 Watt
Spanning230 V
Garantie3 jaar na registratie
Diameter Zaagblad254 mm
Tafelgrootte640×705 mm
Afmetingen machineBreedte x lengte x hoogte: 325 mm
Zaaghoogte 90°79 mm
Hellingsinstelling47° links – Rechts 1°
Gewicht 35 KG
Maximale zaagcapaciteit rechts635 mm
Maximale zaagcapaciteit links250 mm
Geluidsdrukniveau98dB(A)
Geluidsvermogenniveau111 dB(A)
Onzekerheid K3dB
Aansluiting voor stofafzuigingJa
TafelverbredingJa
OppervlaktesHardhout, hout, laminaat en MDF

Handleiding

Bosch GTS 10 XC zaagtafel kopen / aanbieding

8.5Expert Score
Conclusie

De Bosch GTS 10 xc is zeker aan te raden voor elke klusser. Een enorme aanwinst zal de tafelcirkelzaag zijn voor werkplaatsen of in een werkbus. De bediening van het zaagblad gaat zeer gemakkelijk omdat je deze in hoogte en diepte kunt verstellen. Met de maximale hellingshoek van 47° kun je gemakkelijk plinten of andere verbindingen zagen. We willen door deze Bosch GTS 10 xc review je ook zeggen dat het verlengen van de zaagtafel een pluspunt is. Deze is te verlengen aan beiden kanten waardoor je goed aan de slag kunt met grote materialen. 

Voor elke klus die je doet met de Bosch GTS 10 xc kun je de zaagtafel aanpassen. De motor van 2100 watt is zeer krachtig en heeft een motorrem. Dit betekent als er wat gebeurt onder het zagen gaat die op de rem. Het blijft voor het werken met de cirkelzaag veilig voor elke klusser. Wat erg prettig aanvoelt is de garantie die je krijgt op de Bosch GTS 10 xc. Als je de Bosch tafelcirkelzaag namelijk na aankoop binnen vier weken registreert krijg je 3 jaar fabrieksgarantie. Dit betekent voor jou als er wat kapot gaat aan je Bosch GTS 10 xc dat je dan een nieuwe krijgt of je krijgt je geld terug. De tafelcirkelzaag kan door het constante toerental zelfs de zwaarste klussen aan. Een tafelcirkelzaag zoals de Bosch heeft drie aspecten die belangrijk zijn en dat is duurzaamheid, veiligheid en precisie. De Bosch tafelcirkelzaag voldoet hier ruim aan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo