Festool TS 55 Rebq-Plus invalzaag review

De Festool ts 55 rebq-plus is een invalcirkelzaag die geschikt is voor het splintervrij zagen in vloeren, plafonds of deuren op een afstand van 12 mm van de wand. Voor uitsparingen in deuren en keukenbladen en voor schaduwvoegen met een breedte van 12 tot 46 mm. De ts 55 Festool is geschikt voor gips en bouwmateriaal platen. Kunststoffen zoals plexiglas of non-ferro metalen zoals aluminium zijn er ook geschikt voor. De Festool ts 55 is een cirkelzaag die geschikt is voor professionele gebruikers, vakmannen of voor gebruikers die zeer hoge eisen hebben aan hun gereedschap. 

Festool TS 55 Rebq-Plus kopen / prijsvergelijking

Impressie

festool-ts-55-rebq-plus-op-hout
festool-ts-55-rebq-plus-impressie2
festool-ts-55-rebq-plus-impressie
festool-ts-55-rebq-plus-close-up

Het ontwerp van de Festool TS55 Rebq-Plus

De Festool invalcirkelzaag ts55 rebq-plus is zo ontworpen dat je overal in kunt zagen. Vloeren, plafonds, deuren of keukenbladen zullen geen probleem zijn met deze cirkelzaag. De invalcirkelzaag heeft een meeverend spouwmes en een geleiderail. De invalcirkelzaag van Festool is transparant. De Festool ts 55 rebq-plus heeft een verschuifbaar kijkvenster. Het is voorzien van splinterbescherming en heeft een fastfix om de zaagbladen snel en eenvoudig te wisselen.

Je hebt de mogelijk de zaag in te stellen van -1° of 47°. Dit is ook mogelijk met armszaagsnedes. Met de vergrendelingspunten kun je hoeken van 0° en 45° direct instellen met deze Festool invalcirkelzaag. Bij de Festool ts 55 is ook een mogelijkheid voor de fijn-instelling. De Festool ts55 invalcirkelzaag laat je 5 meter per minuut zagen. Het toerental is door de mmc-elektronica steeds constant en variabel te kiezen. De zachte aanloop, temperatuur en overbelasting bescherming, drievoudige motorlagering en snelrem staan voor duurzaamheid en veiligheid. Bij het ontwerp is een opbergdoos waar je de tool in kunt bewaren na gebruik.

Voor wie is de Festool ts 55 rebq-plus geschikt?

Ben je een gewone klusser of een vakman, de Festool ts 55 rebq invalcirkelzaag zal een perfect gereedschap zijn voor jouw plafonds, deuren, keukenbladen of vloeren. Je kunt met deze invalcirkelzaag al jouw kluswerkzaamheden verrichten. Het zaagwerk van je deuren en plafonds bijvoorbeeld zijn in no-time gedaan.

Functies van de Festool ts55 rebq-plus invalcirkelzaag

Zagen tot 55 mm in diverse materialen

Met de Festool invalzaag Ts 55 kun je tot 55 mm nauwkeurig zagen in veel soorten materialen. Denk dan aan parketvloeren, interieurdeuren en andere plaatmaterialen van hout. Doordat je de zaagdiepte gemakkelijk kunt instellen zijn metaal en gipsplaten geen probleem voor deze cirkelzaag.

Goede afzuiging voor schone werkplek

Een van de beste kenmerken van de Festool ts 55 is het ultraplatte en door de naar binnen geplaatste aanzuigingssteunen geheel gladde behuizing. Dankzij deze vormgeving wordt zagen dichtbij randen met een minimale wandafstand van 12 mm mogelijk. Het spanenkanaal van de Festool ts55 rebq-plus is zo ingericht dat het zaagsel en de spannen goed afgezogen worden. Resten worden hier doorheen geblazen, zodat deze niet in je werkruimte blijven liggen. De Festool invalzaag ts 55 rebq-plus is voorzien van een stofzuiger aansluiting (27/38 mm doorsnede) zodat alle overblijfselen direct kunnen worden opgezogen.

Splinterbescherming

Bij het materiaal zagen wil je een strak resultaat zonder dat je splinterende randen krijgt. Je zorgt met de plaatsbare splinterbescherming ervoor dat je een strakke afwerking krijgt aan beide kanten. De splinterbescherming is te combineren met een geleiderail en kun je samen gebruiken. Een voordeel die het dan geeft is dat je geen nabewerking hoeft te doen.

Hoge flexibiliteit met minimale weerstand

De Festool invalzaag is voorzien van een vlakke behuizing en heeft een wendbaar design. Met het verschuifbare zichtvenster heb je een goed zicht op de aftekenlijn en het zaagblad. De Festool ts 55 rebq-plus zal lekker in je hand liggen want weegt slechts 4.5 kilo. De afstand tot de wand is minimaal 12 mm.

FastFix zaagblad wisseling van de TS 55

Het zaagblad van de cirkel invalzaag is heel gemakkelijk te vervangen. Dit komt door de FastFix zaag wisseling functie die de TS 55 heeft. Dit gebeurt op een zeer veilige manier. Het zaagblad gaat een lange tijd mee waardoor je het niet vaak hoeft te wisselen.

Overige beveiligingsfuncties van de Festool invalzaag ts 55 rebq-plus

De Festool is voorzien van een snelrem. Mocht er wat gebeuren dan slaat de ts 55 direct af. Veiligheid bij het werken met een zaag is zeer belangrijk. Festool heeft hier goed over nagedacht door onder andere een geleider nok te implementeren. Je kunt hierdoor je apparaat veilig aanzetten in een bestaande voeg, zonder dat het zaagblad klem komt te zitten. Het verend gelagerde spouwmes voorkomt terugslag en de afzuiging zorgt ervoor dat de splinters en spanen niet alle kanten opvliegen. Dit wordt hierdoor beperkt en zo voorkom je letselschade.  

Meegeleverd bij je Festool invalzaag ts 55 rebq-plus

 • Bedieningsgereedschap
 • In SYSTAINER SYS 4 T-LOC
 • Geleiderail FS 1400/2
 • Splinterbeveiliging
 • Verschuifbaar kijkvenster
 • HW fijngetand zaagblad W48
 • Inbussleutel SW 5
 • Plug-it kabel (vervangbare netsnoer)

Voor en nadelen van de Festool TS 55 Rebq-Plus

Om jou een indruk te geven van voor en nadelen van de Festool ts 55 rebq-plus gaan we specifieker erop in. Dit zouden voor jou redenen kunnen zijn om deze invalcirkelzaag juist wel of niet te kopen. De invalzaag is gemakkelijk in gebruik en fijn om mee te werken. Je kunt met deze zaag zeer nauwkeurig werken. De zaag is te gebruiken voor actieve doe-het-zelvers en professionelen.

De grootste voordelen van de Festool invalzaag ts 55 rebq-plus zijn wel de veiligheidsfuncties en de mogelijkheden van precisiewerk met een korte afstand tot de muur. Veel nadelen heb je niet bij dit gereedschap van Festool, behalve de prijs misschien. Wil je een goed gereedschap met heel veel functies dan is de Festool ts 55 op langere termijn voor al jouw klussen geschikt. Heb je de functies niet nodig dan zou je kunnen overgaan naar een voordeliger versie maar die niet al jou klussen een goede afwerking geeft.

Voordelen
 • Plug-it kabel (vervangbare netsnoer)
 • In SYSTAINER SYS 4 T-LOC
 • De All-inclusive garantie
Nadelen
 • De prijs
 • Stofzuigsysteem niet voor iedere stofzuiger
 • 1 Zaagblad

Voordelen

Plug-it kabel (vervangbare netsnoer)

Deze plug-it kabel is een netsnoer die aangesloten kan worden op praktisch alle elektrische gereedschappen van Festool. Je kunt dus gemakkelijk switchen tussen verschillende gereedschappen. Het vervangen van je cirkelzaag is ook in no-time gedaan. 

In systainer sys 4 T-LOC

In deze opbergdoos kun jij jouw invalcirkelzaag gemakkelijk opbergen. Je hebt hierdoor alles in doos waardoor je hem weer direct kunt gebruiken.

De All-inclusive garantie

Op het gereedschap is een garantie van 1 jaar. Die wordt een all inclusive garantie wanneer jij je aanmeldt via de site. Je krijgt dan 3 jaar lang garantie op je gereedschap. Je hoeft je geen zorgen meer te maken als er iets gebeurt met je gereedschap. Na de registratie op Festool.nl zorgt de service voor 36 maanden reparatie, kostenbeschermings-en diefstalgarantie. Vervangende onderdelen zijn 10 jaar beschikbaar en je hebt een retourgarantie van 15 dagen.

Mochten er reparaties komen aan je Festool gereedschap dan garanderen zij een reparatieservice van 48 uur. Dat wil zeggen dat jij jouw gereedschap niet lang hoeft te missen want ze zorgen ervoor dat het gerepareerd wordt in die 48 uur service. Bespaar je hoge rekeningen voor reparatie door je na aankoop te registreren zodat je verzekerd bent voor die kosten en dat geldt ook voor de slijtageonderdelen. Bijzonderheden aan de Festool ts 55 rebq-plus zijn de splinterbescherming, fastfix, spelingsinstelling zonder gereedschap, snelrem. 

Na aankoop van je invalzaag is het een kwestie je aan te melden op de site van Festool en je te registreren. Je krijgt namelijk 36 maanden garantie op alle reparatiekosten van je Festool gereedschap. In de 36 maanden ben je verzekerd tegen diefstal. Dit wil zeggen dat je wel geregistreerd moet staan op de website van Festool. Mocht jou Festool machine gestolen worden in die 36 maanden garantie dan wordt die tegen een kleine eigen risico vervangen door eenzelfde machine. Het kopen zonder risico is zeer fijn. 

Ben je onverwachts niet tevreden dan kun je de Festool ts 55 rebq-plus retourneren en ontvang je jouw aankoopbedrag direct retour. Hier heb je 15 dagen de tijd voor mocht het je niet bevallen. Je krijgt de Festool reserveonderdelen garantie van 10 jaar na registratie. Festool geeft jou minstens 10 jaar lang na aankoop een vervangend onderdeel wanneer dat nodig mocht zijn. Festool kan dit na aankoop 10 jaar lang aan je leveren. 

De zaagsnede

Doordat de Festool ts 55 een relatief diepe zaagsnede heeft van 55 mm kun je er goed mee zagen. Zo kun je dus ook de lastigere klussen klaren en hoef je niet gelijk weer een nieuwe invalzaag te kopen met een diepere zaagdiepte.

Nadelen

De Prijs

De Festool invalzaag ts 55 rebq-plus is een professionele tool en daar betaal je ook voor. Heb je klussen waarvoor je niet al deze functies nodig hebt zou je kunnen kiezen voor een goedkoper alternatief. Wil je vakmanswerk leveren dan is het zeker een aanrader om te kiezen voor deze functionele invalcirkelzaag met zijn vele functies.

Stofzuigsysteem

Je kunt niet elke standaardstofzuiger aansluiten op deze tool. De doorsnede van de aansluiting is 27/38 mm. Om te weten of jouw stofzuiger past zul je erop moeten letten dat het aantal mm klopt. 

1 Zaagblad

Met de Festool invalzaag ts 55 rebq-plus wordt een zaagblad meegeleverd. Dit hoeft geen problemen te geven want het zaagblad gaat wel heel lang mee. Dus wisselen is niet snel nodig van je zaagblad. De zaagbladen zijn altijd bij te kopen.

De FESTOOL TS 55 REBQ-PLUS Productspecificatie

ProductnaamFestool TS 55 Rebq-Plus 
Variant TS 55 REBQ-PLUS-FS
CategorieCirkelzagen
Functionele naam Invalcirkelzaagmachine
Geschikt voorHout, Aluminium en MDF
VeiligheidsstopJa
VeiligheidsslipkoppelingJa
Diepte van het vermelde typeMillimeter 
Capaciteit accuMilliampére-uur
Diameter snij/zaagwiel160 millimeter
Diameter schuur/slijpsteenMillimeter 
Breedte van het vermelde typeMillimeter
Diameter Wiel160 Millimeter
Diameter stofafzuigingMillimeter
Draagcapaciteit 27 mm
Garantie 1 jaar
Garantie na registratie3 jaar (all-inclusive garantie)
Energiebron230 volt
Gewicht4,5 kilo
GebruikstijdUur 
Geleverd met opbergmogelijkheidJa
Lengte snoer/kabel/slang1 Meter
Lengte zaaglint/blad160 mm
Maximale accu/batterij energie-inhoudWatt – Hour (invisible)
Maximale stroomsterkte 1200
Maximale zaagcapaciteit kunststofMillimeter 
Maximale zaagcapaciteit metaalMillimeter
Maximale zaagcapaciteit hout 55 mm
Accessoires In Systainer sys 4 T-loc, Hw fijngetand zaagblad w48, geleiderail FS 1400/2, splinterbeveiliging, kijkvenster, bedieningsgereedschap
Mogelijke verstekhoeken0 – 43 mm
Oplaadtijd accu/batterijMinuut (time unit) 
Nominaal vermogen1.25
Voltage accuVolt
Werkzame breedteMillimeter

Handleiding

festool-ts-55-rebq-plus-review

Festool TS 55 Rebq-Plus kopen / aanbiedingen

9Expert Score
Conclusie

De Festool ts 55 rebq-plus is een zeer gebruiksvriendelijke tool voor te klussen. De tool is voornamelijk bedoeld voor professionele klussers en vakmannen. Ben je een gebruiker die gewoon thuis klust dan is die voor jou ook een fijn gereedschap. De functies die de Festool ts 55 invalzaag met zich meebrengt zijn uiterst zeer interessant. Voor alle actieve doe-het-zelvers en professionele klussers die precisiewerk willen leveren is dit een geschikte tool. De fijne opties voor nauwkeurigheid en veiligheid maken dit een goede aankoop waar je lang plezier van zult hebben. Deze invalcirkelzaag is een zeer sterke tool die je optioneel kunt uitbreiden met andere accessoires van Festool. 

Heb je al die functies niet nodig dan kies je een ander alternatief. Wil je een degelijke tool die veel opties heeft dan zou je kunnen investeren in de Festool invalzaag.  Het zagen van alle plaatmateriaal zal met deze invalcirkelzaag zeer gemakkelijk gaan. Bewerken van je gipsvezelplaten heb je in no-time gedaan. Om interieur deuren te zagen is deze Festool invalzaag ts 55 rebq-plus uiterst geschikt want je krijgt ze er perfect mee gemaakt. Je krijgt niet alleen een Festool invalcirkelzaag met veel functies maar de garantie zal jou beslist niet gaan tegenvallen. 

Door het verschuifbare venster heb je een goed zicht op de aftekenlijn en zaagblad. Je hebt met deze invalcirkelzaag een nog eenvoudigere bediening door dubbele zaagdiepte schaal met of zonder FS. Het zaagblad van de ts 55 van Festool heeft een langere levensduur. De Festool ts 55 rebq-plus is geschikt voor het perfect inkorten van binnendeuren. Dit doe je door de combinatie van geleiderail en invalcirkelzaag. Het zagen van alle plaatmateriaal en gipsplaten zal met de Festool invalzaag ts 55 rebq-plus heel gemakkelijk gaan.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo