Makita DSS501ZJ cirkelzaag Review 2024

De snoerloze cirkelzaag dss501zj van Makita beschikt over een dubbel accusysteem. De cirkelzaag heeft het gemak van 18 volt maar heeft de kracht van 36 volt. De cirkelzaag is ideaal voor het overlangs zagen, schulpen en het afkorten van materialen. Voor hout met een dikte van 68,5 mm heeft de Makita dss501zj geen problemen mee want daar zaagt die soepel en snel doorheen. De cirkelzaag wordt geleverd in een Makita M-box systainer. De box is stapel- en koppelbaar en je kunt hem gemakkelijk vervoeren. Voor elke professionele klusser is dit natuurlijk fijn. 

Makita DSS501ZJ cirkelzaag kopen / prijsvergelijking

Impressie

Het ontwerp en de bijzondere kenmerken van de Makita dss501zj 

De Makita cirkelzaag is ontworpen voor al je zaagwerkzaamheden. De cirkelzaag is ideaal voor overlangs zagen, schulpen en afkorten. Dik hout zaagt die soepel en snel. De Makita cirkelzaag dss501zj is uitgevoerd met een robuuste rvs-zool. Dit zorgt voor een langere levensduur van jouw cirkelzaag. De luchtstroom zorgt ervoor dat het zaagsel wordt weggeblazen van de machine. Je kunt de Makita dss501zj gebruiken voor verticaal en bovenhands gebruik. Het is mogelijk omdat de Makita dss501zj cirkelzaag licht van gewicht is. Het is een goed gebalanceerd en compact ontwerp. De beschermkap is voorzien van een zaagdiepte indicatie. Dit geeft jou de mogelijkheid om snel en gemakkelijk de juiste diepte in te stellen. Bij het ontwerp van de Makita cirkelzaag dss501zj wordt een M-box meegeleverd waardoor de cirkelzaag gemakkelijk is te vervoeren door elke professionele klusser. De cirkelzaag van Makita is snoerloos en dat maakt hem praktisch omdat je overal je zaagwerkzaamheden kunt verrichten. Materialen die je er mee kunt zagen is hout. 

De functies van de Makita cirkelzaag dss501zj

Er zijn verschillende functies die de Makita DSS501ZJ te bieden heeft. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Ingebouwde verlichting

De cirkelzaag heeft een ingebouwde verlichting wat het ideaal maakt om er mee te werken. Hierdoor kun je altijd zien wat je aan het doen bent tijdens het zagen en de zaagsnede goed in de gaten houden.

Softgrip

De Makita cirkelzaag dss501zj is voorzien van een softgrip, waardoor je hem goed kunt vasthouden en het ook nog eens comfortabel is. De DSS501ZJ is een geschikte cirkelzaag voor al jouw zaagwerkzaamheden met hout. Een praktisch gereedschap voor alle klussen die jij met hout wilt verrichten. 

Verticaal en bovenhands gebruik

De Makita is zeer compact en weegt maar 2600 gram waardoor deze cirkelzaag geschikt is voor verticaal en bovenhands gebruik.

Beschermkap

Op de beschermkap zit een zaagdiepte indicatie. Je kunt hierdoor op een snelle manier en gemakkelijk altijd de juiste diepte instellen.

Rvs-zool

De Makita cirkelzaag dss501zj zal door de rvs-zool langer mee gaan.  

Elektrische rem

Op de Makita dss501zj zit een elektrische rem. Je hoeft niet bang te zijn dat er wat gebeurt. Mocht er wat misgaan met het zagen dan gaat de cirkelzaag direct op de rem. Je kunt dan niet meer zagen totdat het probleem is opgelost. Het is een goede beveiliging en zo kun je jouw klus klaren.

Voor wie is de Makita DSS501ZJ geschikt?

Ben je handig met gereedschappen en klus je graag dan zou iedereen met deze gebruiksvriendelijke cirkelzaag kunnen omgaan. Voor professionele klussers die veel onderweg zijn is dit een handige tool. Dit komt vooral omdat de Makita dss501zj snoerloos is maar het gewicht is ook zeer licht. Dit maakt het voor elke klusser een geweldig gereedschap voor al het zaagwerk.

Voor- en nadelen

Met deze Makita dss501zj review willen wij je ook een aantal voor- en nadelen benoemen.

Voordelen
 • Het dubbele accusysteem
 • Vervoeren van de cirkelzaag
 • De prijs
 • Het gewicht
 • Rvs-zool
Nadelen
 • Geen accu’s en lader

Voordelen

De voordelen die wij met de Makita dss501zj review willen bespreken zijn vooral het voordeel van het dubbele accusysteem, het vervoeren van de cirkelzaag, het gewicht, rvs-zool en de prijs. 

Dubbele accusysteem

Je hebt bij de Makita cirkelzaag een vermogen van 18 volt maar door het dubbele accusysteem heeft het 36 volt waardoor de snoerloze cirkelzaag nog krachtiger is.

Vervoeren van de Makita cirkelzaag dss501zj

Elke klusser kan de cirkelzaag gemakkelijk vervoeren. Dit maakt het voor professionele klussers zeer gemakkelijk die lang onderweg zijn. De cirkelzaag weegt niet zwaar en dat is de reden dat je hem snel kunt meenemen

Het gewicht

Door zijn lichte gewicht kun je hem overal meenemen. Hij weegt namelijk maar 2600 gram. Dit zorgt ervoor dat je al je zaagwerk gemakkelijk kunt doen met deze gebruiksvriendelijke Makita cirkelzaag dss501zj.

Rvs-zool

De Makita cirkelzaag is uitgevoerd met een rvs-zool. Bij het ontwerp is er goed over nagedacht want het zorgt ervoor dat die langer meegaat.

De prijs

Wij willen met deze Makita dss501zj review je zeker laten weten dat de prijs voor de cirkelzaagmachine niet te duur is. Het lichte gewicht en al zijn mogelijkheden maken het geen duur gereedschap. De Makita cirkelzaag gaat zelfs langer mee door zijn robuuste rvs-zool. 

Nadelen

Bij de Makita cirkelzaag dss501zj hebben wij weinig nadelen kunnen vinden behalve dat er geen accu en lader bijzit. Voor sommige kan dit nadelig zijn maar dat is wat je voor jezelf altijd moet uitmaken.

Geen lader en accu

Het zou fijner zijn geweest als er een lader en accu bij was geleverd omdat je dan alles samen al hebt. Maar het hoeft geen probleem te zijn want je kunt gemakkelijk deze bij bestellen.

Meegeleverd met de Makita DSS501ZJ

 • 1 M-box systainer
 • 1 Zaagblad voor hout 136x20x1,5 16T 20g 
 • 1 Breedtegeleider
 • 1 Slangadapter
 • 1 Inbussleutel 5,0 millimeter
 • Geen lader of accu meegeleverd

De Makita DSS501ZJ specificaties

Productnaam Makita DSS501ZJ
Accuspanning18 Volt
MerkMakita
OptiesInclusief geleiderails
Type zaagCirkelzaag
MaterialenHout
AccutypeLi-ion
Voorbereiding stofafzuigingJa
Nettogewicht2600 gram
MotorremJa
Afmetingen Lengte, breedte, hoogte364x183x201 millimeter
As blokkeringJa
Asgat zaagblad20 millimeter
Diameter zaagblad136 millimeter
Maximale zaagcapaciteit 45°35 millimeter
Maximale zaagcapaciteit 90°51 millimeter
Softgrip Ja
Toerental onbelast3600 tpm
Vibratie AH2,5 m/s²
Geluidsdrukniveau 92,0 dB(A)
Verstek LinksJa

Handleiding

Makita DSS501ZJ cirkelzaag kopen / aanbiedingen

7.5Expert Score
Conclusie

De cirkelzaag van Makita is een zeer compact ontwerp. De dss501zj is met 2600 gram zeer licht van gewicht. Men kan deze gebruiken voor verticaal en bovenhands gebruik. Zodat de cirkelzaag langer meegaat is die voorzien van een robuuste rvs-zool. Onder het zagen zorgt de luchtstroom ervoor dat al het zaagsel wordt weggeblazen van de cirkelzaagmachine van Makita. Om snel en gemakkelijk de juiste diepte in te stellen heeft de beschermkap een zaagdiepte indicatie. Dit is ideaal voor de instellingen ervan. 

Met de Makita dss501zj review willen we je wel duidelijk maken dat de cirkelzaag van Makita geleverd wordt als losse body. Dit betekent dat er geen accu en oplader bij zit. Je kunt wel de accu en lader gemakkelijk bij bestellen als je besluit voor de koop van deze gebruiksvriendelijke cirkelzaagmachine. Als je een professionele klusser bent en zoekt naar een cirkelzaag die gemakkelijk is te vervoeren dan is de Makita dss501zj zeker een handig gereedschap. Hij weegt niet zwaar en is daarbij snoerloos. Op elke plaats kun je hem gebruiken. In de m-box die je bij je Makita cirkelzaag erbij krijgt kun je hem gemakkelijk opbergen en dan vervoeren. De cirkelzaag werkt op accu. 

Met de Makita dss501zj zaag je door allerlei soorten hout. Dikke houtstukken zullen voor deze krachtige cirkelzaag geen probleem zijn. Je zult de cirkelzaag snel leren te bedienen door de Nederlandse handleiding. De accu/batterij is een Li-ion. Elke klusser zal met de Makita dss501zj erg blij zijn. Niet alleen omdat die al jouw houtwerk zal zagen maar ook voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze gebruiksvriendelijke cirkelzaag is niet alleen functioneel maar ook gemakkelijk om ergens mee naar toe te nemen. De Makita cirkelzaag is in een zin alleen maar te omschrijven als zeer praktisch en voordelig voor elke klusser.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo