Stihl MS 180 Kettingzaag review 2023

De Stihl ms 180 is een benzine kettingzaag. Het is een instapmodel met een flink vermogen. Voor het zagen van haardhout is die erg geschikt. Met zijn 1400 watt is die zeer snel. De kettingzaag van de Stihl ms is voorzien van een zijdelingse kettingspanner voor het veilig en eenvoudig opspannen van de ketting. Dikkere takken doorzagen met de Stihl ms 180 kan gemakkelijk door middel van de zwaardlengte van 30/35 cm. Deze Stihl kettingzaag is geschikt voor het onderhoud van percelen. Zagen van haardhout gebeurt effectief. Wil je bomen in vorm houden of een bos uitdunnen dan zal deze Stihl ms 180 kettingzaag geen problemen ermee hebben.

Stihl MS 180 kettingzaag kopen / prijsvergelijking

Impressie

Ontwerp van de Stihl ms 180 kettingzaag

De Stihl ms 180 is een compacte kettingzaag en heeft een zuinige 2-MIX-motor met een hoog koppel en breed toerentalbereik. De ms180 beschikt over een anti vibratie systeem die de trillingen in de handgrepen verminderen. Sterke trillingen kunnen de doorstroming op lange termijn verstoren in de handen en armen en dat zou niet goed zijn voor de gezondheid. Hier heeft Stihl bij het ontwerp van de kettingzaag goed over nagedacht en het AV-systeem ontwikkeld. Alle onderdelen kunnen aangestuurd worden door middel van de combi schakelaar. Denk dan aan de koude en warme start en het starten en stoppen van de kettingzaag.

Voor wie is de Stihl ms 180 benzine kettingzaag geschikt?

Deze compacte Stihl ms 180 is te gebruiken door iedereen die klussen wil gedaan hebben met het zagen. Dit instapmodel is voor elke privegebruiker een ideale zaag. Haardhout, bomen, takken zullen met de Stihl ms 180 door zijn vermogen gemakkelijk worden gezaagd. 

Functies van de Stihl ms 180 kettingzaag

Stihl2-Mix-motor

De zuinige STIHL2-MIX-motor met 1-in-4 kanaaltechnologie overtuigt met een hoog koppel over een breed toerentalbereik. De motorzaag spaart hierdoor tot 20% brandstof in vergelijking met Stihl tweetaktmotoren met eenzelfde vermogen zonder 2-mix-technologie. De uitlaatgassen worden erdoor verminderd tot 50%.

Anti vibratie systeem

Om sterke trillingen aan de handgrepen te voorkomen heeft Stihl een AV-systeem ontwikkeld. De sterke trillingen kunnen op lange termijn namelijk zorgen voor een slechte doorstroming van het bloed in handen en armen en dat is niet gezond. Door het AV-systeem worden ter hoogte van de grepen de trillingen die door de verbrandingsmotor en het bewegende gereedschap ontstaan enorm gereduceerd. 

Stihl Ematic systeem

Het Stihl Ematic systeem bestaat uit het ematic zaagblad, de oilomatic-kettingzaag en een instelbare of verbruikreducerende oliepomp. De speciale constructie van het zaagblad en de kettingen zorgt ervoor dat elke druppel kettingolie daar terecht komt, waar deze voor de smering nodig is. Het olieverbruik wordt hierdoor tot zo’n 50% gereduceerd.

Longlife luchtfiltersysteem met voorafscheiding

Het long-life-luchtfiltersysteem zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van de filter. Door de voorafscheiding verwijdert het immers de grove vuile stofdeeltjes en op deze manier wordt de filter ontlast. Door alle Stihl ms 180 ervaringen weten we dat je de zaag dus tweemaal zoveel gebruiken kunt als vroegere modellen zonder dat je de filter hoeft schoon te maken.

Combischakelaar

Je kunt met de combischakelaar de kettingzaag gemakkelijk starten en ook weer op stoppen zetten. Ook de koude en warme start bedien je met dezelfde schakelaar. Dit zorgt ervoor dat je met de rechterhand steeds op de greep blijft en je met de andere hand je de kettingzaag bedient. Het is vooral veilig en ook comfortabel. 

Compensator

Met dit regelsysteem in de carburateur zorg je ervoor dat ondanks de toenemende vervuiling van de luchtfilter het vermogen, de kwaliteit van de uitlaatgassen en het brandstofverbruik voor een langere tijd constant blijven. Bij aantoonbare terugval van het vermogen dien je de luchtfilter te reinigen. Je kunt zeer lang werken met de kettingzaag zonder dat het onderhoud nodig heeft.

Zijdelingse kettingspanning

De spanschroef wordt zijdelings door het kettingtandwieldeksel heen aangespannen. Dit verhindert in tegenstelling tot het spannen vooraan het contact met de handen met de scherpe zaagketting en de punten van de velkam.

Wat wordt er geleverd:

  • Stihl MS 180 Benzine kettingzaag van 1400 watt
  • Zaagketting – Picco Micro 3
  • Zaagblad – Rollomatic E
  • Beschermhoes voor het zaagblad

Voor- en nadelen

Door Stihl ms 180 ervaringen zetten we ook een aantal voor en nadelen op een rij om je een indruk te geven wat de ms 180 heeft.

Voordelen
  • Geschikt voor dikkere takken
  • 2-MIX-motor
  • Zijdelingse kettingspanning
Nadelen
  • De prijs

Voordelen

Geschikt voor dikkere takken

Met deze Stihl ms 180 kun je dikkere takken zagen. Met zijn zwaardlengte van 30/35 cm kan de zaag gemakkelijk dikke takken doorzagen.

2-MIX-motor

De 2-MIX-motor van de Stihl ms 180 beschikt over een breed toerentalbereik en is zeer zuinig. De uitlaatgassen worden tot 50% hiermee gereduceerd.

Zijdelingse kettingspanning

De Stihl ms 180 kettingzaag heeft een zijdelingse kettingspanner voor het veilig en eenvoudig opspannen van de ketting.

Nadelen

Op de kettingzaag van Stihl zijn weinig nadelen want deze doet wat nodig is met zagen. Het enige waardoor je zou kunnen twijfelen om ervoor te kiezen dat zou de prijs kunnen zijn van de kettingzaag.

De prijs

Vaak met prijs zul je moeten nadenken wat belangrijker voor je is. Wil je kwaliteit maar wat soms duurder is of wil je iets goedkopers nemen maar met risico dat het snel kapot gaat. Men wil niet meer uitgeven als nodig is en dan is het aanschaffen van een duurder exemplaar vaak wel de verstandigste omdat deze langer zullen meegaan.

Productspecificaties van de STIHL MS 180

ProductnaamSTIHL MS 180 Kettingzaag 
MerkSTIHL
ProductcodeMS 180
Vermogen1400 WATT
Geluidsvermogen niveau112 dB
Geluidsdrukniveau 100dB
Gewicht4,1 kg
Zaagbladlengte30/35 cm
Stihl Oilomatic zaagkettingtypePM3
Toepasbare zaagkettingPM3/PS/PS3/PD3
Toepasbaar zaagbladRollomatic E Light/ Rollomatic E
Dikte aandrijfschakels1,1/1,3
TrillingniveausLinks – 6.6 Rechts 7.8 (m/s)

Handleiding

stihl-ms-180-kettingzaag-impressie

Stihl MS 180 kettingzaag kopen / aanbiedingen

8.5Expert Score
Conclusie

De Stihl ms 180 kettingzaag is geschikt voor het zagen van bomen en brandhout. De kettingzaag is zeer compact. Met zijn vermogen van 1400 watt zorgt die voor een snelle afwikkeling van het zagen. De motor is krachtig. Door de zaagbladlengte van 30/35 cm is het mogelijk om dikke takken te zagen zonder problemen. De Stihl ms 180 beschikt over een anti vibratie systeem die de trillingen in de handgrepen verminderen. De 2-MIX-motor zorgt ervoor dat de uitlaatgassen tot 50% gereduceerd worden. Op de kettingzaag is een combischakelaar die je kunt bedienen. Hiermee zet je bijvoorbeeld de kettingzaag aan of uit, maar ook de warme of koude start wordt met de combischakelaar ingesteld. 

Het longlife filter systeem zorgt ervoor dat je een langere levensduur behoudt van de filter. De Stihl ms 180 kettingzaag weegt 4.1 kg. Met alle Stihl ms 180 ervaringen weten we dat de kettingzaag is voorzien van een antivibratie systeem. Stihl heeft een AV-systeem ontwikkeld om sterke trillingen te voorkomen aan de handgrepen. Sterke trillingen kunnen op lange termijn zorgen voor een slechte doorstroming van het bloed in handen en armen en dat is niet echt gezond. Door het AV-systeem wordt er ter hoogte van de grepen de trillingen die door de verbrandingsmotor ontstaan gereduceerd.

Haardhout zaag je effectief met de Stihl ms 180. Het uitdunnen van een bos of het vormen van bomen zal met deze kettingzaag geen probleem zijn. Het onderhoud van percelen is in no time gedaan met de ms 180 kettingzaag van Stihl. Zoals alle Stihl motorzagen is de Stihl ms 180 zeer gebruiksvriendelijk en heeft een hoog vermogen. De kettingzaag van Stihl ligt zeer comfortabel in de hand waardoor je er gemakkelijk mee kunt zagen. Voor elke klusser die wil zagen zal met de Stihl ms 180 kettingzaag een functionele kettingzaag hebben.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo