Bosch PST 700 E review 2022

Heb je af en toe een decoupeerzaag nodig voor je klussen? Dan is het wellicht onnodig of zonde om hier veel geld aan uit te geven. Gelukkig kun je op dit moment kiezen voor relatief goedkope decoupeerzagen. Dat deze goedkope decoupeerzagen wel van een prima kwaliteit zijn, blijkt duidelijk uit de Bosch PST 700 E.

Deze decoupeerzaag van Bosch kan op veel positieve beoordelingen rekenen. Daarnaast valt bij deze decoupeerzaag direct het (hele) voordelige prijskaartje op. Voldoende reden om maar direct deze zaagmachine te kopen? Dat ga je lezen in deze uitgebreide Bosch PST 700 E review. In deze review bespreken wij deze zaagmachine van A tot Z!

Voor het schrijven van deze review hebben wij ons op twee zaken gebaseerd: onze eigen analyse en de ervaringen van andere gebruikers. Door naar de ervaringen van andere gebruikers te kijken, hebben wij een reëel beeld gekregen. Dit reële beeld brengen wij graag over in deze Bosch PST 700 E review.

Heb je nu al het idee dat dit dé decoupeerzaag voor je is? En spreekt het prijskaartje je ook direct aan? Wij adviseren je in dat geval om de prijzen bij onze partners direct te checken.

Bosch PST 700 E kopen / prijsvergelijking

€66,95
Op voorraad
Bol.com
€70,99
Gereedschapcentrum.nl
€89,95
Uitverkocht
Coolblue.nl

Impressie

Voordelen van de Bosch PST 700 E

Is de Bosch PST 700 E een zaagmachine die wij aan kunnen raden? Dat is het antwoord waar je in deze review het antwoord op gaat vinden. Op voorhand kunnen we één ding verklappen: deze decoupeerzaag heeft ons versteld doen raken.

Belangrijkste reden hiervoor: de prijs-kwaliteitsverhouding. De Bosch PST 700 E decoupeerzaag is bijzonder voordelig, maar de zaag heeft toch heel veel te bieden. Onder meer de onderstaande voordelen zijn ons opgevallen:

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere materialen
 • Interessante zaagspecificaties
 • Optimale controle tijdens het zagen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Makkelijk van zaagblad wisselen
 • Met koffer geleverd
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Geschikt voor meerdere materialen

De PST 700 E is een decoupeerzaag waar je de nodige kanten mee op kunt. Dit hadden we op voorhand niet verwacht, maar dit is daadwerkelijk het geval. Door enkele handige eigenschappen zaag je met deze machine door meerdere materialen heen.

Zo is het mogelijk om door hard hout, hout, metaal, kunststoffen en MDF te zagen. Ongeacht in wat voor houtsoort je wilt zagen, is dat met déze decoupeerzaag dus mogelijk.

Hoe dit komt? Dit is onder meer aan de kracht van de machine te danken. Ondanks dat de machine zo licht is, levert deze wel een vermogen van 500 Watt. Dit vermogen komt maar al te goed van pas bij het doorzagen van dikkere materialen.

Interessante zaagspecificaties

Dat je pakweg 70 euro voor een decoupeerzaag moet betalen, is uiteraard geweldig te noemen. Bij de PST 700 E is dit al helemaal geweldig, aangezien de zaagspecificaties dik in orde zijn.

Met deze zaagmachine geniet je in hout van een maximale zaagdiepte van 70 mm. Ook is het mogelijk om in metaal te zagen; de maximale zaagdiepte hierbij is 4 mm. Dit is niet overdreven diep, maar dit mag/kun je ook niet verwachten van een dergelijke goedkope decoupeerzaag.

Wat ook subliem is, is dat je in verstek kunt zagen. Je kunt de zaagkop van deze decoupeerzaag zowel naar links als naar rechts draaien; de maximale zaagbladhelling hierbij is 45 graden.

De zaagspecificaties zijn bij het in verstek zagen uiteraard iets minder. Toch hebben wij hier louter positieve beoordelingen over gevonden. Men roemt de zaagdiepte, maar ook het gemak waarmee je in verstek zaagt. Daar komen we verderop in deze Bosch PST 700 E review graag uitgebreid(er) op terug.

Optimale controle tijdens het zagen

Als je met een zaagmachine aan de slag gaat, wil je maar één ding: de totale controle over het apparaat hebben. Als je de totale controle hebt, voer je de zaagsnede immers volledig naar wens uit.

Dat je met de Bosch PST 700 E de volledige controle hebt, is gewoonweg een feit. In onze ogen is dit aan verschillende eigenschappen/functies te danken:

 • Bosch Electronic toerentalfunctie: met deze functie vang je elke zaagklus op de beste manier aan. Je kunt deze functie eigenlijk vergelijken met de ‘soft start functie’ op andere zaagmachines. Dit betekent dat de zaag voor een soepele start zorgt door in het begin met een lager toerental te draaien.
 • Instelbare zaagsnelheid: je kunt de zaagsnelheid van de Bosch PST 700 E geheel naar wens instellen. Je kunt de machine hiermee volledig afstemmen op het materiaal dat je moet bewerken.

Belangrijk voordeel is dus dat je de totale controle behoudt. Ongeacht op welke manier je een zaagklus uitvoert, komen bovenstaande functies maar al te goed van pas. Daarbovenop komt ook nog dat de machine fijn in de hand ligt. Daar lees je hieronder meer over.

Ligt heerlijk in de hand

Het maken van een nauwkeurige zaagsnede is met de Bosch PST 700 E vrij simpel. Dit komt door de bovengenoemde functies, maar ook door enkele andere eigenschappen. Meerdere handige eigenschappen zorgen er namelijk voor dat deze decoupeerzaag heerlijk in de hand ligt.

Eén van de eigenschappen is de anti trilling technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat zoveel mogelijk trillingen geabsorbeerd worden, waardoor je handen met weinig trillingen te maken krijgen. Zeker als je meerdere zaagsneden achter elkaar moet maken, komt dit bijzonder goed van pas.

Een andere handige eigenschap is het gewicht. De Bosch PST 700 E weegt namelijk 1,7 kilogram. Dankzij dit gewicht is de machine volledig in de balans. De machine is niet té licht, maar is ook weer niet té zwaar. De machine ligt hierdoor heerlijk in balans, terwijl je ook nog de optimale controle behoudt.

Weet je wat ook nog zo mooi aan de Bosch PST 700 E is? Dat de machine erg compact uitgevoerd is. Je kunt deze machine hierdoor ook in lastigere werkplekken perfect inzetten. Grote kans dat de machine je op dit gebied weet te verrassen.

Makkelijk van zaagblad wisselen

Dat je met deze Bosch decoupeerzaag in meerdere materialen kunt zagen, is uiteraard een groot voordeel. Wat hierbij ook nog een groot voordeel is, is dat je gemakkelijk van zaagblad kunt wisselen.

Heb je bijvoorbeeld eerst in hout gezaagd en wil je vervolgens in metaal zagen? Dan heb je hier uiteraard een ander zaagblad voor nodig. Dankzij het SDS wisselsysteem heb je hier geen gereedschap voor nodig. Je haalt het zaagje makkelijk los, waarna je het andere zaagje makkelijk aan de machine vastmaakt. Gemak dient de klusser!

Met koffer geleverd

Bij aanschaf van de Bosch PST 700 E krijg je niet heel veel accessoires meegeleverd. Graag komen we daar verderop in deze review nog op terug, aangezien dit volgens ons toch wel een nadeel is.

Wat echter wel een groot voordeel is, is dat je standaard een koffer meegeleverd krijgt. Met dank aan deze koffer geniet je tijdens twee momenten van een voordeel:

 • Als je de zaagmachine niet nodig hebt. Op het moment dat je de zaagmachine niet nodig hebt, berg je ‘m gemakkelijk in de koffer op. De zaag ligt hierdoor nooit in de weg en kan eventueel ook niet door je kinderen gepakt worden.
 • Als je de zaagmachine wilt vervoeren. Wil je de Bosch PST 700 E decoupeerzaag op meerdere locaties gebruiken? Dan komt de koffer uiteraard ook goed van pas. Dankzij de koffer vervoer je de zaagmachine op een veilige en snelle manier.

Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding

Dat je voor de Bosch PST 700 E weinig geld hoeft te betalen, mag inmiddels duidelijk zijn. Dat Bosch ook nog eens kwaliteit levert, is volgens ons ook een feit. Deze twee feitjes zorgen tezamen voor een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding.

Wat je dan precies voor de Bosch PST 700 E decoupeerzaag moet betalen? Dat hangt enigszins van de aanbieder af. Bij onze partner Bol.com betaal je bijvoorbeeld slechts 66,99 euro. Mocht je snel toeslaan, kun je ook nog van 10 euro cashback profiteren. Bij onze partner Coolblue betaal je echter 89,95 euro voor deze zaagmachine. Een behoorlijk verschil, dus vergelijk heel goed de prijzen bij onze partners.

Nadelen van de Bosch PST 700 E

Voor de af-en-toe klusser is dit een prima zaagmachine. Zoals je in deze review tot zover hebt kunnen lezen, brengt de machine immers veel voordelen met zich mee. Je moet tegelijkertijd echter ook met een paar nadelen rekening houden. De belangrijkste nadelen zetten we voor je op een rijtje:

Nadelen
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Niet voor de grotere zaagklussen geschikt
 • Je krijgt slechts één zaagblad meegeleverd

Beperkte bewegingsvrijheid

Wil je overal en altijd van je decoupeerzaag gebruik kunnen maken? Dan is de Bosch PST 700 E niet de beste optie voor je. Deze zaagmachine is namelijk alléén te gebruiken als je een stopcontact of verlengsnoer in de buurt hebt.

Dit heeft puur te maken met de snoerlengte van 2,5 meter. Je hebt hierdoor nagenoeg geen bewegingsvrijheid, waardoor je creatief te werk moet gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd een verlengsnoer bij de hand hebt.

Wil je van de ultieme bewegingsvrijheid verzekerd zijn? Dan kies je beter voor een decoupeerzaag op accu. Aan het einde van dit artikel bespreken wij een interessante variant die wél op accu werkt.

Niet voor grotere zaagklussen geschikt

De Bosch PST 700 E is een machine die je voor de nodige klussen in kunt zetten. Als de klussen echter groter/zwaarder worden, is deze zaagmachine niet toereikend genoeg. De machine is vooral voor de kleinere- tot middelgrote klussen geschikt.

Hoe dit komt? Dit heeft onder meer met het vermogen van 500 Watt te maken. Voor deze machine is dit prima, maar voor grotere klussen heb je meer vermogen nodig.

Daarnaast is de zaagslaglengte beperkt; 20 mm. Voor de grotere klussen heb je een grotere zaagslaglengte nodig. De reden hiervoor is logisch: met een grotere zaagbladlengte voer je de klussen sneller uit. Mocht je grotere klussen uit moeten voeren, kun je daarom beter voor een andere zaagmachine kiezen.

Slechts één zaagblad meegeleverd

Bij aanschaf van de Bosch PST 700 E krijg je slecht één zaagblad meegeleverd. Het gaat hierbij om een 144-tands zaagblad dat alleen geschikt is voor hout. Voor het zagen van andere materialen heb je dus nog een extra zaagblad nodig.

Nadeel: je moet hier extra geld aan uitgeven. Toch raden wij je aan om direct te investeren in één of meerdere nieuwe zaagbladen. Dit vergt nu een investering, maar levert op de lange(re) termijn wel tal van voordelen op.

Wat zeggen andere gebruikers?

Dat de Bosch PST 700 E een populaire decoupeerzaag is, blijkt duidelijk uit de online beoordelingen. Bij onze partner Bol.com zijn bijvoorbeeld ruim 20 reviews achtergelaten. Van deze reviews is de gemiddelde score een 4,7.

Aangezien de schaal van 1 tot 5 loopt, is dit een nagenoeg perfecte score. De gebruikers roemen het gewicht, de zaagmogelijkheden en de algehele kwaliteit. Er zijn zelfs een paar gebruikers die aangeven dat dit hun eerste decoupeerzaag is. En dat ze erg verbaasd zijn over de werking van dit compacte en goedkope apparaat.

Zijn er ook nog nadelen te vinden? Nou, enkele kopers klagen over de zaagnauwkeurigheid van de zaagmachine. Uiteindelijk is dit iets wat je ook in eigen hand hebt. Des te meer ervaring je hebt, des te nauwkeuriger je met deze zaagmachine werkt.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van deze Bosch zaagmachine krijg je slechts enkele accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij om de volgende items:

 • Een uitgebreide handleiding
 • Een kunststof koffer
 • 144-tands zaagblad voor hout

Opvallend: bij de Bosch PST 650 krijg je precies dezelfde accessoires meegeleverd. Die machine is overigens nog goedkoper, maar is wel minder krachtig. Check onze Bosch PST 650 review voor meer informatie over díe Bosch zaagmachine.

Conclusie

7.5Expert Score
Conclusie

Wat ons betreft is de Bosch PST 700 E een prima decoupeerzaag. Zeker voor de af-en-toe klussers is dit een erg fijn apparaat. Het apparaat ligt goed in de hand, is fijn te bedienen, is van een prima kwaliteit en is krachtig genoeg voor de kleinere klusjes.

Moet je echter grotere klussen uitvoeren? Dan merk je wel dat dit één van de instapmodellen van Bosch is. Neemt niet weg dat wij de aanschaf van deze zaagmachine van harte aanraden. Voor net iets meer dan 6 tientjes kun je niet de mist in gaan met deze machine. Check de prijzen bij onze partners, zodat je van de beste prijs-kwaliteitsverhouding profiteert!

Voordelen
 • Geschikt voor meerdere materialen
 • Interessante zaagspecificaties
 • Optimale controle tijdens het zagen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Makkelijk van zaagblad wisselen
 • Met koffer geleverd
 • Uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Niet voor de grotere zaagklussen geschikt
 • Je krijgt slechts één zaagblad meegeleverd

Alternatieven

Bosch PST 800 PEL

Wil je een iets krachtigere decoupeerzaag tot je beschikking hebben? Dan is de Bosch PST 800 PEL een prima optie voor je. Deze machine is net iets duurder, maar is wel iets krachtiger. Zo levert de motor een vermogen van 530 Watt. Door dit net iets hogere vermogen is de maximale zaagdiepte in hout 80 mm. Verder vertoont deze machine opvallend veel gelijkenissen met de Bosch PST 700 E.

Bosch PST 18 LI

Gaat je voorkeur uit naar een decoupeerzaag met onbeperkte bewegingsvrijheid? Kijk dan eens naar de Bosch PST 18 Li. Deze zaagmachine werkt op een krachtige accu, waardoor je van onbeperkte bewegingsvrijheid verzekerd bent. En ook nog van de nodige kracht. Wel moet je goed opletten; bij aanschaf van deze decoupeerzaag krijg je geen accu en lader meegeleverd. De totale investering loopt dus nog (behoorlijk) op.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo