Makita DSP600ZJ2 invalzaag Review 2022

De Makita invalcirkelzaag heeft een accu. Dit wil zeggen dat hij compleet snoerloos is. De Makita dsp600zj2 is voorzien van een soft start techniek en hierdoor comfortabel in gebruik. De invalcirkelzaag op accu is ideaal voor het nauwkeurig op maat zagen van plaatmaterialen, massieve houten panelen en voor het uitzagen van rechte uitsparingen. Je kunt snel en eenvoudig splintervrij zagen dankzij de voorritsfunctie. De motor is voorzien van een elektronische rem waardoor het zaagblad onmiddellijk stilstaat mocht er wat gebeuren. Dankzij de ingebouwde vergrendeling kantelt de zaag niet van de rail als deze onder een hoek van 45° gebruikt wordt. 

Makita DSP600ZJ2 invalzaag kopen / prijsvergelijking

Impressie

makita-dsp600zj2-invalzaag-zagen-met-stofafzuiging
makita-dsp600zj2-invalzaag-zagen
makita-dsp600zj2-invalzaag-impressie
makita-dsp600zj2-invalzaag-close-up

Ontwerp van de Makita dsp600zj2 invalcirkelzaag

De invalcirkelzaag heeft wel een aantal bijzondere kenmerken in zijn ontwerp. De Makita dsp600zj2 2x18v invalcirkelzaag 165mm beschikt over een automatic torque drive technology (ADT). De cirkelzaag van Makita past bij weerstand elektronisch de zaagsnelheid en het koppel aan voor behoud van kracht. De zaagsnelheid van de Makita cirkelzaag kun je ook handmatig regelen via een draaiknop. Door de variabele toerenregeling is de Makita dsp600zj2 geschikt voor het zagen van diverse materialen. Het nauwkeurig en splintervrij zagen op maat zal geen enkel probleem zijn. Bij de Makita des600zj2 is gedacht aan een voorritsfunctie die door middel van een knop kan ingeschakeld worden. Met deze functie snijd je eerst de toplaag van het te zagen materiaal in voor een 100% splintervrije afwerking. De soft start functie is ideaal voor een rustige start en een rem. De Makita dsp600zj2 heeft een gewicht van 4.4 kilo.

Voor wie is de Makita DSP600ZJ2 geschikt?

De Makita dsp600zj2 is een accu invalzaag is te gebruiken door elke handige klusser. Met de sterke zaagmachine van Makita maak je nauwkeurige zaagsnedes en ligt goed in de hand. 

Belangrijke kenmerken van de Makita dsp600zj2 invalcirkelzaag

Oppervlakken zagen

Het is mogelijk om te starten met het zagen in het midden van een oppervlak.  

Nauwkeurig op maat zagen

De Makitadsp600zj2 2×18 v invalcirkelzaag 165mm is ideaal voor het nauwkeurig op maat zagen van massieve houten panelen. Plaatmaterialen zul je zonder problemen kunnen zagen. Het uitzagen van rechte uitsparingen zal gemakkelijk zijn voor elke klusser.

Voorritsfunctie

De invalzaag heeft de functie voorritsfunctie waardoor jij snel en eenvoudig splintervrij kunt zagen.

De motor

Mocht er iets gebeuren onder het zagen dan is de motor voorzien van een elektronische rem waardoor het zaagblad onmiddellijk stilstaat.

Variabele toerenregeling

De Makita dsp600zj2 beschikt over een variabele toerenregeling. Je kunt diverse materialen gemakkelijk zagen. De Makita cirkelzaag is er zeer geschikt voor. Je kunt dankzij de BL-motor het toerental constant instellen waardoor je snel en zuiver kunt zagen.

Kantelbaar

De Makita invalzaag dsp600zj2 is kantelbaar van -1° tot 48° met precieze aanslagen op 0°, 22,5° en 45°. Door de ingebouwde vergrendeling kantelt de zaag niet van de rail als deze onder een hoek van 45° gebruikt wordt.

Automatic torque drive technology (ADT)

De Makita dsp600zj2 2x18v invalcirkelzaag 165mm beschikt over ADT. De machine past bij weerstand de zaagsnelheid en het koppel elektronisch aan voor behoud van de kracht.

Comfortabel in gebruik

De Invalzaag van Makita is compleet snoerloos en is voorzien van een soft start techniek. Dit maakt het comfortabel om met de zaag te werken.

Het zagen met de Makita dsp600zj2

Je kunt met de Makita door materialen zagen zoals panelen en plaatmateriaal. Je kunt de zaagsnelheid handmatig regelen door het gebruik van een draaiknop. Je hebt altijd dezelfde zaaglijn onder elke ingestelde hoek. De maximale zaagdiepte bij 0° is 56 mm. Als de zaag op de geleiderail staat zal de zaagcapaciteit met 4 mm afnemen. Hierdoor heb je niet meer de volle zaagcapaciteit. Je zal er weinig last van hebben omdat de Makita een sterke krachtige zaag is. Dicht op de muur zagen is 18 mm minimaal.

Voor- en nadelen

Bij elk product zul je voor- en nadelen vinden. We zullen er een aantal voor jou beschrijven die de keuze gemakkelijker kunnen maken om de Makita wel of niet te kopen. De Makita dsp600zj2 2x18v invalcirkelzaag 165 heeft meer voordelen als nadelen waar je dus veel aan zou kunnen hebben.

Voordelen
 • Voorritsfunctie
 • Motor
 • Soft start techniek
 • ADT
nadelen
 • De prijs

Voordelen

Enkele functionele voordelen zetten wij graag voor je op rij die praktisch zijn voor de invalcirkelzaag.

Voorritsfunctie

Eenvoudig en snel splinterrij zagen worden je door de voorritsfunctie gemakkelijk gemaakt.

Motor

De BL-motor is een bijzonder kenmerk. Dankzij het constant instelbare toerental zul je snel en zuiver kunnen zagen. De motor is voorzien van een elektronische rem waardoor het zaagblad direct stilstaat op het moment er iets zou gebeuren.

Soft start techniek

Met de soft start techniek zul je de invalzaag comfortabel kunnen gebruiken. Dat die snoerloos is maakt het tot eenvoudig werk. Je hoeft niet meer te letten op kabels waardoor jij overal jou zaagwerk kunt verrichten.

ADT

Door de ADT past de machine bij weerstand de zaagsnelheid en het koppel elektronisch aan om de kracht te behouden.

Nadelen

De Makita cirkelzaag dsp600Zj2 zaagt alles nauwkeurig. De machine doet wat het moet doen zonder problemen. Als er al een nadeel zou zijn dan is de prijs voor jou te hoog. Wil je een krachtige zaagmachine dan zou de prijs niets hoeven uit te maken want je krijgt er een sterke invalzaagmachine voor terug die wat jaren zal meegaan.

De prijs

Je zou kunnen kiezen voor een goedkoper alternatief mocht je denken dat die vrij prijzig is. Als je bekijkt wat voor kwaliteit je krijgt met de Makita dsp600zj2 met al zijn mogelijkheden is die de prijs meer als waard. De zaagmachine zaagt door alles heen zonder problemen. 

De Makita DSP600ZJ2 specificaties

ProductnaamMakita dsp600ZJ2 Review
ArtikelDSP600ZJ2
Voltage18v
Geschikt voor metaalNee
InvalzaagJa
Gewicht4,4 KG
Asgat zaagblad20 mm
GeleiderailJa
Diameter zaagblad165mm
Maximale zaagdiepte 90°56mm
Maximale zaagdiepte 45°40mm
KofferJa
Onbelast toerental2500-6300 t.p.m
SoftstartJa
Elektrische remJa
AccubeveiligingJa
SoftgripJa
Constant toerentalJa
Type MotorBL-Motor
Variabele toerenregelingDraaiknop
Materiaal beschermkapAluminium
Materiaal zoolMagnesium
Afmeting Lengte/breedte/ hoogte346x241x272

Meegeleverd bij de Makita invalzaag

 • Mbox nr.4 
 • Cirkelzaagblad Hout Efficut 165x20x1,45 56T 23g 
 • Inbussleutel 5.0mm
 • Geleiderail 1500mm
 • Draagtas voor geleiderail tot 1500mm
 • Kofferinzet

Handleiding

makita-dsp600zj2-invalzaag-review

Makita DSP600ZJ2 invalzaag kopen / aanbiedingen

8Expert Score
Conclusie

De Makita dsp600zj2 2x18v invalcirkelzaag 165 mm is een zaag op accu. De invalzaag is compleet snoerloos en is voorzien van een soft start techniek. Je kunt snel en zuiver zagen doordat je constant het toerental kunt instellen. Dit komt mede door de BL-Motor. De motor is voorzien van een elektronische rem. Zou er iets misgaan dan staat de cirkelzaag direct stil. Dit is goed beveiligd. De Makita cirkelzaag is ideaal voor het nauwkeurig op maat zagen van alle plaatmaterialen en is comfortabel in gebruik. De invalzaag heeft een voorritsfunctie.

Hierdoor kun je snel en eenvoudig splintervrij zagen. Een minpunt is dat de accu en lader er niet bij geleverd zijn. Deze zijn los verkrijgbaar. Dankzij de ingebouwde vergrendeling kantelt je zaag niet van de rail als deze onder een hoek van 45° gebruikt wordt. De Makita dsp600zj2 heeft een accubeveiliging. 

Panelen zagen gaan met deze cirkelzaag netjes en precies. Het is mogelijk om te starten met het zagen in het midden van een oppervlak. Met de Makita zul je altijd dezelfde zaaglijn krijgen onder elke ingestelde hoek. De maximale zaagcapaciteit neemt met 4mm af zodra de invalzaag op de geleiderail staat. De invalzaagmachine past bij weerstand elektronisch de zaagsnelheid en het koppel aan voor behoud van kracht. De prijs zou wat hoog kunnen zijn maar dat weegt niet op tegen alle functies die de Makita dsp600zj2 invalzaagmachine heeft.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo