Bosch GKT 55 GCE Review 2023

De Bosch GKT 55 GCE is een krachtige invalzaagmachine die het mogelijk maakt om met precisie in platen en panelen te zagen zonder stofoverlast. De compacte GKT 55 invalzaag is voor elke klusser handig die zaagwerk met precisie wil doen. Door de dichte behuizing van de Bosch GKT 55 GCE behoort stof tot het verleden. Met de GKT 55 zaag je in platen en panelen die veel stof doen opwaaien. Je hebt met de Bosch GKT 55 GCE de mogelijkheid in verschillende materialen te zagen, zoals hout, plaatmateriaal, aluminium en acrylglas. Met de invalzaag werk je in binnenruimtes zeer comfortabel door de stofafzuiging die de GKT 55 heeft. Het geluid is van de Bosch GKT 55 invalzaag gereduceerd waardoor je prettig zult werken.

Bosch GKT 55 GCE kopen / prijsvergelijking

Impressie

Het ontwerp van de Bosch GKT 55 GCE

De Bosch GKT55 GCE is ervoor gemaakt om zuivere en precieze zaagsnedes te krijgen. Dit gebeurt door het precisie zaagblad en het passende geleiderailsysteem. De krachtige motor van 1400 watt en constant electronic zorgen ervoor dat je gemakkelijk in materialen kunt zagen. Het toerental is instelbaar op je invalzaagmachine van Bosch GKT 55. Je kunt door de stofafzuiging nu nog fijner werken in binnenruimtes omdat die zorgt dat er niet veel stof is door het zagen van je materialen. De Bosch GKT 55 GCE is compact maar een zeer krachtige invalzaagmachine om mee te werken.

Voor wie is de Bosch GKT 55 geschikt?

De Bosch GKT 55 GCE is voor iedere professionele klusser gemaakt die met precisie en kracht wil zagen. Je zult met de Bosch invalzaagmachine een perfect resultaat krijgen. Met de Bosch GKT 55 GCE aanbieding zul jij gemakkelijk alles kunnen zagen van materialen. Plaatmateriaal, hout, acrylglas en aluminium zullen geen enkel probleem worden met deze kleine Bosch GKT 55. Een professionele klusser kan hier goed zijn zaagklussen mee verrichten. Zeker als het gaat om precisie en een perfect resultaat daar zal de Bosch GKT 55 aan voldoen.

Functies van de Bosch GKT55 GCE

Om een duidelijk beeld te krijgen van de Bosch GKT55 GCE wil je natuurlijk weten welke functies die allemaal heeft. Daarom hebben we de belangrijkste functies voor je op een rijtje gezet zodat jij kunt bepalen of dit de functies zijn waar jij naar op zoek bent.

Motor van 1400 watt

Met de krachtige motor van 1400 watt en het constant electronic kun je zonder problemen zagen in allerlei soorten materialen. Ook gaat de motor door het hoge vermogen lekker lang mee.

De stofafzuiging

Met deze Bosch GKT 55 GCE review willen wij aangeven dat de invalzaagmachine veel mogelijkheden heeft. De invalzaagmachine is een uiterst geschikt gereedschap voor binnenruimtes. De Bosch GKT 55 GCE heeft een stofafzuiging waardoor je met zagen niet veel stof zult hebben. Dit wordt opgevangen door de stofafzuiging.

Instellingen van zaaghoek en diepte

Om precieze resultaten te krijgen kun jij de invalzaagmachine exact instellen van zaaghoek en diepte. Door de machinecomponenten zul je precieze en zuivere zaagsnedes kunnen maken. Gebruik je het precisiezaagblad in combinatie met het passende geleiderailsysteem dan zal dit zeer gemakkelijk zijn. Met de Bosch GKT 55 GCE aanbieding zul jij al jouw zaagklussen kunnen doen met de juiste instellingen.

Voor welke materialen is de Bosch GKT 55 GCE geschikt?

 • Hout 
 • Plaatmateriaal
 • Aluminium
 • Acrylglas 

Voor- en nadelen

In de Bosch GKT 55 GCE review willen wij je ook een aantal voor- en nadelen beschrijven om je een duidelijker beeld te geven over de invalzaagmachine. Elk gereedschap zal zijn plus en minpunten hebben waardoor je gaat twijfelen of je hem wel moet kopen. Het is dan belangrijk om een aantal punten te weten voor je de beslissing maakt voor de koop van een invalzaagmachine.

Voordelen
 • Geleiderail van 1600 mm
 • Dichte behuizing van de zaag
 • Motor van 1400 Watt
 • Instelling van toerental
 • Beveiliging tegen overbelasting
Nadelen
 • De prijs

Voordelen

Allereerst de voordelen om met de leuke kant te beginnen. In het kort zijn de voordelen van de Bosch GKT 55GCE dat je hem kunt combineren met een geleiderrail, het een dichte behuizing heeft, een krachtige motor heeft, je hem kunt installen op toerental en is beveiligd tegen overbelasting.

Geleiderail 

De geleiderail van 1600 mm is zeer praktisch omdat je plaatmaterialen gemakkelijker zaagt. Naast dat het gemakkelijker zagen is kun je hierdoor ook hele rechte lijnen zagen en zaag je precies wat je wilt zagen. Nu wordt de geleider rail niet automatisch meegeleverd maar kun je dit natuurlijk wel gewoon mee bestellen.

Dichte behuizing van de zaag

De Bosch GKT 55 GCE heeft een dichte behuizing waardoor je geen last meer zult hebben van stof tijdens het klussen. Ook is het mooi meegnomen dat alle draaiende onderdelen goed zijn verstopt in de behuizing en daardoor is het zo dat het ook lekker veilig werken is aan jouw klus.

bosch-gkt-55-gce-dichte-behuizing

Motor 

De motor van de Bosch GKT 55 heeft een vermogen van 1400 watt, dit zal al jouw kluswerkzaamheden een krachtig en snel resultaat opleveren. Ook hoef je niet snel na te denken over of de taak niet te groot is voor het apparaat omdat je met de 1400 watt motor meer dan voldoende ruimte hebt.

Instelling van toerental

Het instellen van het toerental zal voor jou zeer eenvoudig zijn. Zo kun je dus echt heel specifiek de zaag instellen op de klus die er is. Nooit te hard of te zacht zagen met deze functie, is dat nog eens mooi meegenomen.

Beveiliging tegen overbelasting

De beveiliging tegen overbelasting is fijn want als er iets gebeurt springt de zaag automatisch uit. Zo ben je dus altijd veilig aan het zagen met de GKT 55 GCE. En dat is tijdens het klussen toch altijd wel een fijn gevoel. Zeker als je met een invalzaag bezig bent.

Nadelen

Nu zit er natuurlijk ook altijd een nadeel aan het apparaat en dat is bij de Bosch GKT 55 GCE dat die vrij prijzig is.

De prijs

Je wilt een zaagmachine die goed zaagt. Voor een goed product betaal je vaak wat meer. En als je de mogelijkheden ziet in de Bosch GKT 55 GCE aanbieding dan zul je geen slechte aanschaf hebben. Sterker nog, dan is het juiste een zeer goede aankoop. Je krijgt voor de prijs namelijk wel een serieuze invalzaag terug.

Belangrijke kenmerken van de Bosch GKT 55 GCE

Verder zijn er nog een aantal belangrijke kenmerken die van toepassing zijn op de Bosch GKT 55 GCE. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Het stofafzuiging systeem

De Bosch GKT 55 invalzaagmachine heeft een stofafzuiging die ervoor zorgt dat je de werkruimte beter stofvrij kunt houden. Dit is ideaal in binnenruimtes want je zult minder last hebben van opwaaiende stof bij het zagen van materialen. Het efficiënte stofafzuigsysteem en zaagblad met gereduceerd geluid maken het werken met de Bosch GKT 55 invalzaagmachine zeer comfortabel.

Kantelbare cirkelzaag

De cirkelzaag is kantelbaar waardoor je de mogelijkheid hebt om in het verstek te zagen. De cirkelzaag is zo gemaakt dat je er ook mee kunt invalzagen.

De variabele toerentalinstelling

De Bosch GKT 55 GCE heeft een variabele toerentalinstelling waardoor je in een groot aantal materialen kunt zagen.

Hoogwaardige machinecomponenten

De hoogwaardige machinecomponenten zorgen voor een extreem nauwkeurig resultaat. Het precisiezaagblad en het geleiderailssysteem zorgen dat je nauwkeurig kunt werken. 

De Bosch GKT 55 GCE Specificatie

ProductnaamBosch GKT 55 GCE
MerkBosch Professional
CategorieInvalzaagmachine
EAN3165140607742
Artikelnummer0601675000
TypeInvalzagen
Garantie2 jaar en na registratie 3 jaar
Spanning 230 volt
Onbelast toerental5000 – 10000 rpm
Vermogen1400 Watt
Diameter zaagblad165 mm
Asgat20 mm
GeleiderailJa
OpbergboxJa een L-Boxx
Gewicht4,7 KG
Geschiktheid materialenHardhout, hout, kunststoffen, MDF
Type klusserProfessioneel
Dikte zaagblad numeriek2 mm
ZaagbladJa
Maximale Zaagdiepte 45°  42mm
Overbelastingbeveiliging1
Stofafzuiging1
Constant electronic 1
Lengte310 millimeter
Onzekerheid K:1.5 versnelling/vertraging
Hoogte240 millimeter
Kabellengte4 meter

Standaard meegeleverd

 • 1 Bosch professional GKT 55 GCE invalzaag
 • 1 cirkelzaagblad, top precision best for wood 165 x 1,8/ 1,3 x 20 mm, 48
 • 1 L-Boxx 
 • 1 afzuigadapter

Handleiding

Bosch GKT 55 GCE kopen / aanbieding

8Expert Score
Conclusie

Je krijgt met de Bosch GKT 55 GCE invalzaagmachine al je zaagwerkzaamheden snel verricht. Voor professionele klussers is de Bosch GKT 55 uiterst geschikt. De invalzaag is voorzien van een precisiezaagblad en een geleidingsrail waardoor het mogelijk is om een nauwkeurig resultaat te behalen met al jou zaagwerk. De invalcirkelzaagmachine is zeer compact maar daardoor niet minder krachtig. Dankzij de dichte behuizing hoort stof bij het zagen tot het verleden. Dit is voor binnenruimtes zeer fijn want hierdoor zul je met plezier kunnen zagen zonder dat het stof doet opwaaien. Met de Bosch GKT 55 GCE aanbieding krijg je nu een tweede geleiderail extra. 

Met de Bosch GKT 55 GCE review willen we aangeven dat de Bosch GKT invalzaagmachine heel veel mogelijkheden heeft. Hout, plaatmateriaal, aluminium en acrylglas zaag je met de Bosch GKT 55 met zijn 1400 watt vermogen in no-time. Met name de geleiderail is de Bosch GKT55 een goed gereedschap. De stabiliteit ervan en het koppelen gaan zeer gemakkelijk. Wil je langer dan 1 liniaal zagen dan koppel je jouw invalzaag met de geleiderail en dat werkt prima.

De Bosch invalcirkelzaag is gebruiksvriendelijk. De geleiderails van 1.6 meter zijn praktisch om alle plaatmateriaal te zagen. Op de Bosch GKT 55 GCE heb je een garantie van twee jaar en na registratie op de website heb je een garantie van drie jaar. Als je bekijkt wat de invalzaagmachine allemaal zagen kan van plaatmaterialen haal je een professioneel gereedschap in huis. Je krijgt met de Bosch GKT 55 GCE invalzaagmachine een functioneel gereedschap in huis.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo