DeWalt DWS777 review

Afkortzagen worden tegenwoordig in allerlei varianten en soorten aangeboden. Zo kun je voor een ‘normale’ afkortzaag kiezen, maar ook voor een combinatie van een afkort- en verstekzaag. Gaat je voorkeur uit naar deze combinatie? Dan kom je al snel uit bij de DeWalt DWS777. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je in deze DeWalt DWS777 review aan het juiste adres.

In deze DeWalt DWS777 review bespreken wij deze afkortzaag van A tot Z. We bespreken wat je aan deze afkortzaag hebt, wat de belangrijkste kenmerken zijn, met welke minpunten je rekening moet houden en wat de ervaringen van andere kopers zijn.

Om deze review te kunnen schrijven, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan. We hebben deze afkortzaag uitvoerig geanalyseerd, maar we hebben ook gekeken naar de ervaringen van andere kopers. Aan de hand van die ervaringen hebben wij een reëel en allesomvattend beeld van de DeWalt DWS777 gekregen. Onze bevindingen, en feitelijke informatie, delen wij graag met je in deze uitgebreide review.

Heb je nu al het idee dat de DeWalt DWS777 voor jou de perfecte afkortzaag is? Check dan direct de prijzen bij onze partners en schaf ‘m zo voordelig mogelijk aan:

Voordelen van de DeWalt DWS777

De keuze voor een DeWalt zaagmachine is normaal gesproken een logische keuze. Dit merk levert namelijk kwaliteit en biedt veelal handige extra’s op de zaagmachines aan.

Dit is bij de DeWalt DWS777 absoluut het geval. Deze afkortzaag is van een top kwaliteit, heeft veel te bieden en wordt door veel klussers met veel enthousiasme gebruikt. Zelf zijn wij over onder meer onderstaande voordelen te spreken:

 • Krachtige machine
 • Ideaal om in verstek te zagen
 • Met tafelverbreding
 • Voor veel klussen geschikt
 • Nauwkeurig zaagresultaat
 • Met handige extra’s
 • Top kwaliteit
 • Interessant geprijsd

Krachtige machine

Dat een afkortzaag een krachtige machine moet zijn, mag duidelijk zijn. Het was voor ons ook al snel duidelijk dat de DeWalt DWS777 zo’n krachtige machine is. Deze machine beschikt namelijk over een 1800 Watt krachtige motor.

Dankzij deze motor geniet je sowieso al van twee voordelen: je zaagt snel met deze machine en de machine is ook voor grotere/zwaardere zaagklussen geschikt. Daarnaast is het ideaal dat deze motor duurzaam is. Ook dat is een kenmerk dat bij het merk DeWalt hoort.

DeWalt combineert deze motor met een zaagblad van 216 mm. Dit zaagblad had op zich groter gekund, maar stelt je nu juist in staat om veel klussen uit te voeren. Ook voor de klussen waarbij het meer op detail aankomt, is dit een ideaal zaagblad. De motor en het zaagblad vormen wat ons betreft een prima combinatie.

Voor het overzicht zetten we de zaagspecificaties nog even voor je op een rijtje:

 • Maximaal zaagdiepte in een rechte hoek: 60 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 48 mm

Ideaal om in verstek te zagen

Heb je deze DeWalt DWS777 review tot zover doorgenomen? Dan heb je eerder al gelezen dat dit een combinatie van een afkort- en verstekzaag is. Doordat dit ook een verstekzaag is, leent deze machine zich uitstekend voor het zagen in verstek.

Dit komt onder meer doordat je de zaagkop tot 50 graden kunt kantelen. Nadat je dit hebt gedaan, is de maximale zaagdiepte 48 mm. De maximale zaagbreedte is 50 mm, waardoor je veel objecten met de DeWalt DWS777 in verstek kunt zagen.

In welke hoek je dit precies doet, is volledig aan jezelf. Je kunt namelijk de zaagkop geheel naar wens instellen, waarbij je gebruik kunt maken van vaste verstekhoeken. DeWalt heeft de volgende verstekhoeken vast aangebracht op de machine: 15 graden, 22,5 graden, 30 graden, 45 graden en 90 graden.

Met tafelverbreding

Wat is voor jou de reden dat je op zoek naar een nieuwe afkortzaag bent? Ben je toevallig hoog toe aan een machine waar je tal van klussen mee uit kunt voeren? Dan sluit de DeWalt DWS777 absoluut op je wensen aan. Dit is onder meer aan de tafelverbreding te danken.

Dankzij de tafelverbreding maak je de oppervlakte van deze zaagmachine groter. Je schuift het aanslagdeel probleemloos uit, waarna je allerlei objecten op dit deel stabiel neer kunt leggen. Dit komt het gebruiksgemak ten goede, maar ook de nauwkeurigheid.

Wil je een zaagsnede in een rechte hoek (90 graden) maken? Dan is de maximale zaagbreedte maar liefst 270 mm. Klinkt indrukwekkend, niet waar? In een hoek van 45 graden is de maximale zaagbreedte met 50 mm eveneens prima te noemen.

Voor veel klussen geschikt

Waar wil je je nieuwe afkortzaag precies voor gebruiken? Ongeacht waar je ’m voor wilt gebruiken, kun je voor de DeWalt DWS777 kiezen. Met dank aan bovenstaande voordelen is dit een machine die je voor tal van klussen in kunt zetten.

Het is voor de hand liggend om met deze machine hout te bewerken. Je kunt echter ook kunststoffen en MDF bewerken, maar daar heb je wel een ander zaagblad voor nodig. Over het zaagblad hebben we overigens wel een minpunt op te merken; dit doen we verderop in deze review.

De DeWalt DWS777-QS is naar onze mening een ideale zaagmachine voor professionals. Als professional wil je immers elke klus op een snelle en nauwkeurige manier af kunnen ronden. Kies je voor deze DeWalt afkortzaag? Dan heb je de zekerheid dat je dit kunt doen.

Nauwkeurig zaagresultaat

Zoals hierboven al gesteld, is het met deze machine nauwkeurig zagen. Dit is één van de punten die in talloze reviews van tevreden kopers naar voren komen. Zij geven niet alleen dat het zaagresultaat erg nauwkeurig is, maar dat het ook makkelijk is om nauwkeurig te zagen.

Dit is onder meer te danken aan het XPS systeem. Dit systeem projecteert een schaduwlijnsysteem op het object, waardoor je duidelijk ziet waar de zaaglijn moet lopen. Het enige dat je nu nog hoeft te doen, is het zaagblad langs deze lijn te sturen. De ervaring leert dat dit een fluitje van een cent is.

Snel en nauwkeurig elke zaagklus tot een goed einde brengen? Met de DeWalt DWS777 behoort dit tot de mogelijkheden.

dewalt-dws777-zaagt-nauwkeurig

Met handige extra’s

Wil je meerdere afkortzagen met elkaar vergelijken? Let dan ook goed op de extra’s waar de machine over beschikt. Wij hebben bij deze afkortzaag meerdere handige extra’s opgemerkt:

 • Zaagkopvergrendeling. Met deze vergrendeling kun je de zaagkop ‘vast’ zetten. Dit betekent dat de zaagkop niet kan kantelen, waardoor je de zaag bijvoorbeeld makkelijk kunt verplaatsen. Ook als je kinderen in de buurt van deze afkortzaag hebt lopen, is dit een fijn extra.
 • Interne geleiderails. Voor het nauwkeurig zagen kom het XPS systeem maar al te goed van pas. Maar, DeWalt heeft ook nog voor een interne geleiderails gekozen. Met dank aan deze rails is het nog simpeler om een 100% nauwkeurige en rechte zaagsnede te maken.
 • Compact design. Een nadeel van veel afkortzagen is dat ze vrij groot zijn. Dit nadeel gaat echter niet op voor de DeWalt DWS777. Deze machine is niet al te groot. Wel is het jammer dat de machine relatief zwaar is, maar daar komen we verderop nog even op terug.
 • Stofafzuiging. Tijdens het op maat zagen van hout komt er uiteraard een hoop stof en zaagsel los. Om dit stof en zaagsel direct op te zuigen, komt de stofafzuiging goed van pas. Sluit je stofzuiger op deze afkortzaag aan en je houdt je werkomgeving moeiteloos schoon.

Top kwaliteit

Kies je voor de DeWalt DWS777? Dan ga je voor kwaliteit. Deze machine is robuust, is tegen een stootje bestand en bestaat louter uit duurzame onderdelen. Dit blijkt onder meer uit de motor van deze afkortzaag. Deze motor levert een hoop kracht. Nu, maar ook in de komende jaren dus. Als professional kun je met een gerust hart jarenlang gebruik maken van deze top afkortzaag.

Interessant geprijsd

Zoals je mogelijk al opgemerkt hebt, zijn wij enthousiast over deze afkortzaag. Dit is te danken aan de hierboven benoemde voordelen, maar ook aan het prijskaartje. Voor deze afkortzaag van DeWalt betaal je net iets meer dan 350 euro.

Dit is wat ons betreft een ideaal prijskaartje. Veel andere afkortzagen zijn vergelijkbaar qua prijs, maar zijn veelal niet zo goed als deze afkortzaag. 

En wil je als professional deze afkortzaag aanschaffen? Dan kun je uiteraard de BTW terugvorderen. Je krijgt hiermee nog eens 21% over het bedrag van 350 terug; dat is toch weer een bedrag van 74 euro.

Overigens zijn er wel goedkopere afkortzagen te vinden. Die afkortzagen kunnen qua prijs-kwaliteitsverhouding echter niet aan de DeWalt DWS777 tippen.

De nadelen van de DeWalt DWS777

Toen wij begonnen met het analyseren van deze afkortzaag hadden wij hoge verwachtingen. Het is immers een zaagmachine van het merk DeWalt. En dit merk doet niks anders dan kwaliteit leveren. Die vlieger gaat ook zeker op bij de DeWalt DWS777.

Toch is het zo dat wij niet voor de volle 100% tevreden zijn over deze afkortzaag. Je moet namelijk goed met onderstaande minpunten rekening houden:

 • Beperkte bewegingsvrijheid
 • Vrij zwaar
 • Kantelkop naar één kant kantelbaar
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
 • Zaagblad wisselen is niet super simpel

Beperkte bewegingsvrijheid

De DeWalt DWS777 is, logischerwijs, een afkortzaag op netstroom. Dit komt de kracht ten goede, maar gaat wel ten koste van de bewegingsvrijheid. De stroomkabel is slechts 2,5 meter lang, waardoor je altijd gebonden bent aan een stopcontact.

Met een verlengsnoer los je dit nadeel uiteraard wel op. Maar, je hebt dan wel altijd een verlengsnoer nodig om gebruik van deze afkortzaag te kunnen maken.

Vrij zwaar

Ben je van plan om je nieuwe afkortzaag op meerdere plekken te gebruiken? Dan is het bij deze afkortzaag goed om rekening met het gewicht te houden: 17 kilogram.

Dit is aan forse kant, zeker in vergelijking met andere afkortzagen. Kies je bijvoorbeeld voor de Makita LS0815FL? Die machine weegt slechts 14,2 kilogram. Toch een behoorlijk verschil ten opzichte van de DeWalt DWS777.

Kantelkop naar één kant kantelbaar

Eerder in deze review hebben we benoemd dat het in verstek zagen ideaal is. Dat klopt, maar het had wat ons betreft nóg beter gekund. Dat had DeWalt voor elkaar gekregen door de kop naar beide kanten kantelbaar te maken.

Als je in verstek wilt zagen, kun je ‘m maar naar één kant kantelen: naar links. Dit is niet in alle situaties ideaal. Kijkende naar de eerder genoemde Makita LS0815FL; de zaagkop van die variant is wél naar beide kanten kantelbaar.

Slechts één zaagblad meegeleverd

Kies je voor de aanschaf van de DeWalt DWS777? Ongeacht bij welke van onze partners je ‘m bestelt, krijg je enkele accessoires meegeleverd. Met deze accessoires is niks mis, maar je krijgt wel slechts één zaagblad meegeleverd.

Graag hadden wij gezien dat je meerdere zaagbladen meegeleverd zou krijgen. Waarom? Omdat elk zaagblad na verloop van tijd slijt. In dit geval zou je bij aanschaf van de DeWalt DWS777 direct al een extra zaagblad mee moeten bestellen. Dat is zéker het geval als je de nodige zaagklussen uit wilt voeren. Of als je in meerdere materialen wilt zagen.

Zaagblad wisselen is lastig

Wil je na verloop van tijd het zaagblad wisselen? Dan is het goed om te weten dat dit de nodige voeten in aarde heeft. Deze machine beschikt namelijk niet over een snelwisselsysteem.

Voor het wisselen van het zaagblad moet je meerdere handelingen uitvoeren. En deze handelingen moet je ook nog op de juiste manier uitvoeren. Voordat je dit voor de eerste keer gaat doen, kun je het beste even de handleiding raadplegen. 

Ervaringen van andere kopers

Dat wij zo enthousiast over de DeWalt DWS777 zijn, is grotendeels aan de kopers te danken. Bij zowel Bol.com als Coolblue zijn de meeste ervaringen van andere kopers namelijk erg positief.

Bij Coolblue zijn bijvoorbeeld bijna 20 reviews achtergelaten. Van deze 20 reviews is de gemiddelde score een 9,0. Dit is dus een nagenoeg perfecte score, wat in onze ogen veelzeggend is.

Veel kopers roemen het gemak, de veelzijdigheid en de kracht. Daarbij benoemen veel kopers ook nog dat dit een uiterst betaalbare afkortzaag is. Eén van de kopers weet de prijs-kwaliteitsverhouding perfect samen te vatten: ‘Veel voor weinig’.

Een andere koper heeft het over ‘solide, precies en makkelijk hanteerbaar’. Dat zijn wat ons betreft inderdaad termen die betrekking op de DeWalt DWS777 hebben.

Er zijn her en der ook wat negatieve beoordelingen te vinden. Zo geeft één koper aan dat de afzuiging beter had gekund. Een andere koper geeft aan het wisselen van het zaagblad niet ideaal is. Maar, het blijf wel bij slechts een paar negatieve beoordelingen. De meeste beoordelingen zijn positief tot heel positief.

Wat zit er in de doos?

Bij aanschaf van de DeWalt DWS777 krijg je vier accessoires meegeleverd:

 • Een uitgebreide handleiding
 • TCT zaagblad 24tands
 • Zaagbladsleutel
 • Materiaalklem

Zoals eerder al aangegeven, ontbreekt het aan een extra zaagblad. Bij het kopen van deze zaagmachine bij Bol.com of Coolblue zou je dus één of meerdere zaagbladen bij moeten bestellen.

8.5Expert Score
Conclusie

De DeWalt DWS777 is een ideale afkortzaag voor professionals. Deze machine is perfect te hanteren, is voor veel klussen geschikt en beschikt over een handige tafelverbreding. Dankzij deze tafelverbreding is deze afkortzaag uiterst geschikt voor het afkorten van grote objecten.

Bijkomend voordeel is dat dit ook dienst doet als een verstekzaag. Je kunt perfect in verstek zagen, waarbij je over de nauwkeurigheid niet in hoeft te zitten. Deze DeWalt afkortzaag is wat ons betreft sowieso een hele nauwkeurige zaagmachine.

Om het nog mooier te maken: de DeWalt DWS777-QS is ook nog betaalbaar. Voor net iets meer dan 350 euro ben je al de trotse eigenaar van deze afkortzaag. En koop je ‘m als professional? Dan kun je uiteraard ook nog de BTW terugvorderen. Al met al een prima afkortzaag die je bij bovenstaande aanbieders voordelig kunt bestellen.

Alternatieven

Makita LS0815FL

De Makita LS0815FL is volgens ons het beste alternatief voor de DeWalt DWS777. Deze zaagkoop van deze machine is naar twee kanten kantelbaar, de machine biedt (nog) betere zaagspecificaties en is ook een pak lichter. Enkele nadelen waar je bij de DeWalt DWS777 last van hebt, zijn op de Makita LS0815FL in ieder geval niet van toepassing.

Stanley SST1800-QS

Gaat je voorkeur uit naar een afkortzaag met onderstel? Kies dan voor de Stanley SST1800-QS. Deze afkortzaag wordt standaard met onderstel geleverd, waardoor je op een aangename manier werkt. De specificaties en mogelijkheden van deze afkortzaag zijn ook naar onze wens, maar je betaalt wel iets meer voor deze afkortzaag.

Tip: combineer de DeWalt DWS777 met een onderstel

Om deze DeWalt DWS777 review waardig af te sluiten, hebben wij nog een goede tip voor je in petto. Wij adviseren je om bij aanschaf van de DeWalt DWS777 direct een passend onderstel te bestellen. Met dit onderstel werk je op een aangename én ergonomische manier.

Ons advies is om voor het DeWalt DE7033-XJ te kiezen. Dit onderstel heeft een werkhoogte van 81 centimeter, is makkelijk uit te schuiven en is ook nog inklapbaar.  

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo