Beste Parkside cirkelzaag van 2024

Heb je interesse om een nieuwe cirkelzaag aan te schaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier relatief veel geld aan uit te geven? Dan hebben we goed nieuws voor je; je kunt voor een Parkside cirkelzaag kiezen. Deze cirkelzagen die door Lidl verkocht worden, zijn alles behalve prijzig. Ondertussen geniet je wel van een prima kwaliteit.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de cirkelzagen van Lidl. Het gaat hierbij om de zogeheten Parkside cirkelzaag; het merk Parkside is het merk van de cirkelzagen dat door Lidl verkocht wordt. In deze Parkside cirkelzaag review vind je informatie over de drie cirkelzagen van dit merk. Per merk bespreken we de pluspunten, de minpunten en het prijskaartje.

Beste parkside cirkelzagen in één overzicht – Onze top 3

PARKSIDE® Accu-handcirkelzaag 20V

Beste koop cirkelzaag van Lidl, op accu

Waarom voor een cirkelzaag van Lidl kiezen?

Als je een nieuwe cirkelzaag wilt kopen, heb je meer dan voldoende keuze. Mocht je specifiek voor de allerbeste cirkelzaag willen gaan, kun je het beste ons artikel ‘beste cirkelzaag’ raadplegen. Mocht je liever voor een goedkopere cirkelzaag gaan, ben je in dít artikel aan het juiste adres.

Het belangrijkste voordeel van een Lidl cirkelzaag is immers het prijskaartje. Zoals we van de supermarktketen Lidl gewend zijn, geniet je bij deze supermarktketen van scherpe prijzen. Dit geldt niet alleen voor de alledaagse producten, maar ook voor bijvoorbeeld een cirkelzaag. 

De voordelige aanschafprijs is echter niet het enige voordeel. De overige voordelen vind je in onderstaand rijtje:

 • Prima kwaliteit: doe je wel eens boodschappen bij Lidl? Dan weet je ongetwijfeld dat deze keten met allerlei andere merken samenwerkt. Die vlieger gaat op voor het aanbod van cirkelzagen. Voor het aanbod van de cirkelzagen werkt Lidl namelijk samen met Parkside. Dit merk staat te boek als een prima leverancier van cirkelzagen. 
 • Keuze uit meerdere cirkelzagen: in het aanbod van Lidl vind je op dit moment meerdere cirkelzagen. In totaal biedt deze supermarktketen drie cirkelzagen aan, waardoor je een prima vergelijking kunt maken. Op basis van je wensen kun je de meest geschikte Parkside cirkelzaag uitkiezen. Met dit artikel helpen wij je daar graag een handje bij.
 • Opvallend krachtig: als we naar een Lidl cirkelzaag kijken, valt het vermogen direct op. Ongeacht voor welke cirkelzaag van Lidl/Parkside je kiest, geniet je van een krachtige machine. In onderstaande reviews vertellen we je hier graag meer over.
 • Met de nodige accessoires geleverd: als je een nieuwe cirkelzaag uit gaat kiezen, moet je goed naar de meegeleverde accessoires kijken. Bij de Parkside cirkelzagen vallen de meegeleverde accessoires direct in positieve zin op. Ook over deze accessoires vertellen wij je in dit artikel graag meer.
 • Beschikken over veel handige functies: zeker als je regelmatig van een cirkelzaag gebruik maakt, komen bepaalde functies goed van pas. Grote kans dat je deze functies aantreft op een Parkside cirkelzaag. De ervaring leert namelijk dat deze cirkelzagen van de nodige functies voorzien zijn.

Over het merk Parkside

Heb je mogelijke interesse in een Lidl cirkelzaag? Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je de naam Parkside direct naar voren komen. Dit is een merk waar Lidl mee samenwerkt op het gebied van cirkelzagen. Dit merk is niet alleen via Lidl te koop, maar mondjesmaat ook via Amazon.

Op dit moment biedt Parkside meerdere elektrische gereedschappen aan. Je kunt hierbij denken aan onder meer een multischuurmachine, een schroefboormachine en een haakse slijper. Al deze gereedschappen worden in de winkels van Lidl tegen scherpe prijzen aangeboden. Daarnaast kun je de Parkside gereedschappen via de webshop van Lidl bestellen.

Alle gereedschappen van Parkside worden in Duitsland gefabriceerd. Aangezien Duitsers hoge eisen aan hun producten stellen, kun je bij dit merk uit gaan van een prima kwaliteit. In onderstaande reviews over de beste Parkside cirkelzagen vertellen we je daar graag meer over!

De beste Lidl cirkelzagen

Spreken de hierboven benoemde voordelen je wel aan? En wil je daarom (mogelijk) een Lidl cirkelzaag aanschaffen? Dan ben je ongetwijfeld benieuwd naar de verschillende cirkelzagen. En naar onze mening over deze cirkelzagen. 

In onderstaande Lidl cirkelzaag reviews vertellen we je hier graag meer over. Wij hebben hiervoor alvast de drie beste cirkelzagen van Lidl voor je geselecteerd!

Beste koop cirkelzaag van Lidl – PARKSIDE® Elektrische handcirkelzaag

Gaat je voorkeur uit naar een betaalbare cirkelzaag? En wil je graag dat deze cirkelzaag wel over de nodige functies beschikt? Dan is deze Parkside cirkelzaag voor je op het lijf geschreven. Om je een indruk van deze machine te geven, zetten we graag de belangrijkste specs op een rijtje:

 • Vermogen: 1350 Watt
 • Max. toerental: 4700 toeren per minuut
 • Zaagblad: 190 mm diameter
 • Zaaghoek: 0 tot 45°
 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 65 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45°: 44 mm

Zoals je kunt zien, is dit een behoorlijk krachtige cirkelzaag. Een vermogen van 1350 Watt is echt meer dan prima te noemen. Met dank aan dit vermogen zaag je snel en kun je ook de iets zwaardere zaagklussen uitvoeren.

Tijdens het zagen geniet je bovendien van de nodige handige functies. De variabele toerentalregeling is daar één van de voorbeelden van. Met dank dit instelbare toerental ga je elke klus op de juiste manier te lijf. Door dit instelbare toerental zaag je perfect in onder meer kunststof, spaanplaten en massief hout.

Ook de soft start functie is erg fijn. Met dank aan deze functie vang je de zaagwerkzaamheden op een rustige manier aan. Het zaagblad kan zich hierdoor rustig in het object ‘dringen’, waardoor je de optimale controle behoudt.

Wil je graag in een bepaalde hoek zagen? Dat is ook mogelijk bij deze Parkside cirkelzaag. Je kunt zowel de zaagdiepte als de zaaghoek traploos instellen. Uniek wat ons betreft voor een cirkelzaag in deze prijsklasse. 

Op het gebied van comfort scoort deze Lidl cirkelzaag ook prima. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk de zaagbladen vervangen; dit doe je dankzij de unieke SPINDLE LOCK functie. Ook de pendelbeschermingskap met terugtrekhendel is fijn, evenals de stofzuigeraansluiting. Tijdens het zagen geniet je bovendien van de ergonomische handgreep. Vanaf kanten van deze handgreep is bovendien de veiligheidsschakelaar te bedienen.

Waar wij ook onder de indruk van zijn, zijn de meegeleverde accessoires. Bij aanschaf krijg je namelijk 2 zaagbladen geleverd, 1 parallelaanslag, 1 inbussleutel, 1 adapter voor de externe stofafzuiging en 2 batterijen. Deze batterijen zijn benodigd voor de laserfunctie. Met dank aan deze laserfunctie zaag je nóg nauwkeuriger met deze Parkside cirkelzaag.

Ook vinden wij het erg handig dat deze cirkelzaag een kabel van 3 meter lang heeft. Met dank aan deze kabel ben je niet heel erg afhankelijk van een stopcontact. Uiteraard heb je wel met een beperkte bewegingsvrijheid te maken ten opzichte van een cirkelzaag op accu.

Verder moet je goed rekening houden met de toepassingsmogelijkheden. Dit is een prima cirkelzaag, maar deze cirkelzaag is niet geschikt voor zwaardere of grotere zaagklussen. Mocht je dergelijke zaagklussen uit willen voeren, kun je beter voor een cirkelzaag van bijvoorbeeld Makita of Bosch kiezen.
Wat bij deze cirkelzaag wel subliem is, is het prijskaartje. Voor deze Lidl cirkelzaag betaal je slechts 44,99 euro. Voor nog geen vijf tientjes heb je een meer dan prima cirkelzaag tot je beschikking. Wat wens je nog meer?

8Expert Score
Conclusie

Deze PARKSIDE® Elektrische handcirkelzaag is volgens ons de beste cirkelzaag van Lidl. Deze cirkelzaag is vrij krachtig, wordt met tal van accessoires geleverd en beschikt over veel handige functies. Ook de kabellengte van 3 meter, het prijskaartje (44,99 euro) en de kwaliteit zijn naar onze wens. Al met al een ware aanrader!

Voordelen
 • Motor van 1350 Watt
 • Kost slechts 44,99 euro
 • Met de nodige accessoires geleverd
 • Zaaghoek en zaagdiepte traploos instelbaar
 • Inclusief variabele toerentalregeling en soft start functie
 • Prima kwaliteit
 • Fijn te bedienen
Nadelen
 • Niet zoveel bewegingsvrijheid als bij een variant op accu
 • Niet voor de zwaardere zaagklussen geschikt

Beste invalzaag van Lidl – PARKSIDE® Insteekzaag

In het huidige aanbod van Lidl vind je meerdere cirkelzagen terug. Het leuke hierbij is dat het ook om variaties van een cirkelzaag gaat. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een geschikte invalzaag? Ook daarvoor zit je bij Lidl goed. In dat geval raden wij je van harte deze Parkside insteekzaag aan.

Het belangrijkste voordeel van deze cirkelzaag: je kunt midden in een plaat een zaagsnede maken. Dit is volledig te danken aan de beweging van het zaagblad. Het zaagblad van deze Parkside insteekzaag beweegt naar beneden toe, waardoor je de zaagsnede aan kunt vangen in het midden van een object. Erg handig!

Bij deze Parkside invalzaag geniet je daarbij van de nodige handige functies:

 • Traploos instelbaar zaagdiepte: je bepaalt bij deze cirkelzaag zelf hoe diep je in een object zaagt. Deze instelling is volledig traploos, waardoor je dit erg nauwkeurig kunt bepalen.
 • Externe stofafzuiging: je kunt een stofzuiger op deze invalzaag aansluiten. Hierdoor hou je de klusruimte te allen tijde netjes.
 • Laser: met dank aan de laserfunctie zorg je voor nauwkeurige zaagsneden. In principe hoef je alleen maar de laserlijn op het object te volgen.

Deze Parkside invalzaag heeft een motor van 710 watt. Dat is op zich niet super krachtig, maar het maximale toerental is wel indrukwekkend. Deze invalzaag levert namelijk een toerental van 5500 toeren per minuut. Met dank aan dit toerental kun je vrij snel een zaagsnede maken.

Voor het maken van zaagsneden krijg je de nodige accessoires meegeleverd. Onder meer de 3 zaagbladen en de diamantdoorslijpschijf vallen ons in positieve zin op. Wil je deze zaagbladen één voor één gebruiken? Met dank aan de SPINDE LOCK functie verwissel je de zaagbladen makkelijk en snel.

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze Parkside insteekzaag. Maar, je moet wel met enkele nadelen rekening houden. Zo is de maximale zaagdiepte van deze invalzaag slechts 27 mm. Dat is wat ons betreft miniem.

Verder moet je rekening houden met het vermogen van de motor. Doordat de motor niet super krachtig is, is deze zaagmachine niet voor de zwaardere zaagklussen geschikt. Voor de zwaardere zaagklussen heb je een invalzaag van één van de A-merken nodig.
Wat ons dan wel weer erg aanspreekt, is het prijskaartje. Voor deze Parkside insteekzaag betaal je namelijk slechts 54,99 euro. Voor dit bedrag krijg je een prima invalzaag tot je beschikking, inclusief een kabel van 4 meter lang. Zo’n lange kabel vinden wij toch ook wel erg prettig.

8.5Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Insteekzaag is volgens ons de beste Lidl invalzaag. Deze invalzaag werkt prettig, werkt nauwkeurig, beschikt over handige functies en wordt met de nodige accessoires geleverd. Alleen als je zwaardere klussen uit wilt voeren, sluit deze invalzaag niet op je wensen aan. Mocht je af en toe een zaagsnede willen maken, leent deze Lidl cirkelzaag zich hier echter prima voor.

Voordelen
 • Zaagdiepte traploos instelbaar
 • Inclusief laserfunctie
 • Veilig dankzij de pendelbeschermingspak
 • Met de nodige accessoires geleverd
 • Snel en makkelijk zaagblad vervangen
 • Maximaal toerental van 5500 toeren per minuut
 • Kabel van 4 meter lang
Nadelen
 • Niet voor grotere zaagklussen geschikt
 • Maximale zaagdiepte van slechts 27 mm

Beste invalzaag met geleiderail van Lidl – PARKSIDE® Insteekzaag met geleiderail

Spreekt het principe van de hierboven benoemde invalzaag je wel aan? Heb je alleen het idee dat je met die zaag niet heel nauwkeurig kunt zagen? Dan kun je het beste kiezen voor een cirkelzaag met geleiderail. Binnen het aanbod van Lidl raden wij deze PARKSIDE insteekzaag met geleiderail daarvoor aan. Dit is volgens ons de beste invalzaag met geleiderail van Lidl.

Bij deze zaag valt de geleiderail direct op. Door deze rail over een object heen te leggen, zorg je ervoor dat je een hele nauwkeurige zaagsnede kunt maken. Het mooie hierbij is ook nog dat je deze geleiderail in twee lengtes in kunt stellen; 70 centimeter of 140 meter. 

Met deze invalzaag van Lidl kun je veel kanten op. Deze zaag is bijvoorbeeld in staat om door gipsplaten, hout en kunststof heen te zagen. De zaagsneden die je in deze materialen maakt, zijn erg nauwkeurig. Met alle dank aan de geleiderail.

Tijdens het zagen geniet je bovendien van het nodige gemak. Dit komt onder meer door de ergonomische handgreep. Deze handgreep ligt lekker in de hand en zorgt ervoor dat je de optimale controle behoudt. 

Bovendien ben je in staat om zelf de zaagdiepte in te stellen. De zaagdiepte is namelijk traploos instelbaar van 0 tot 56 mm. Ideaal wat ons betreft. Dat de motor een vermogen van 1200 Watt heeft, merk je tijdens het zagen overigens ook duidelijk. Dit vermogen brengt de volgende zaagspecificaties met zich mee:

 • Maximale zaagdiepte in een rechte hoek: 56 mm
 • Maximale zaagdiepte in een hoek van 45 graden: 42 mm

Deze invalzaag van Lidl is geschikt voor alle gangbare zaagbladen met een diameter van 165 mm. Bij aanschaf krijg je echter slechts één zaagblad geleverd. Wil je na verloop van tijd dit zaagblad vervangen? Dan komt de SPINDLE LOCK functie goed van pas. Dankzij deze functie vervang je het zaagblad snel en makkelijk.

Al met al zijn wij erg enthousiast over deze Lidl invalzaag met geleiderail. Dat is óók te danken aan het prijskaartje. Voor deze speciale Lidl cirkelzaag betaal je een bedrag van slechts 89,99 euro. De prijs-kwaliteitsverhouding is wat ons betreft echt dik in orde!
Moet je bij deze Parkside cirkelzaag ook nog met nadelen rekening houden? Ja. Je moet weten dat deze cirkelzaag niet ideaal voor de grotere/zwaardere zaagklussen is. Als je echt grote zaagklussen uit wilt voeren, heb je hier gewoonweg een cirkelzaag/invalzaag van een A-merk voor nodig.

PARKSIDE® Invalzaag met geleiderail 1200 W

119,00
Laatste update was op: 15 juli 2024 15:04

Beste invalzaag van Lidl

7.5Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE insteekzaag met geleiderail is een onwijs handige invalzaag. Met name de geleiderail zorgt ervoor dat je met veel plezier van deze cirkelzaag gebruik gaat maken. Andere handige functies zijn de traploos instelbare zaagdiepte en de SPINDLE LOCK functie. Als we naar het prijskaartje kijken, worden we al helemaal bij!

Voordelen
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met een in lengte verstelbare geleiderail geleverd
 • Vermogen van 1200 Watt
 • Ergonomische en veilige handgreep
 • Voor meerdere materialen geschikt
 • Makkelijk en snel zaagblad vervangen
Nadelen
 • Niet geschikt voor grotere zaagklussen

Koopgids

Heb je interesse om een goedkope cirkelzaag te kopen? Dan is het interessant om eens naar een Parkside cirkelzaag te kijken. De cirkelzagen van dit merk zijn betaalbaar én zijn van een prima kwaliteit.

Weet je niet zo goed welke Parkside cirkelzaag review je het meest enthousiast heeft gemaakt? Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, raden wij je aan om deze koopgids even door te nemen. In deze koopgids geven wij je allerlei handige tips.

Wat voor cirkelzaag wil je hebben?
Wil je een reguliere cirkelzaag aanschaffen? Kies dan voor de Parkside cirkelzaag die we in dit artikel besproken hebben. Wil je een invalzaag aanschaffen? Maak dan een keuze tussen de twee invalzagen van Parkside. Wat voor jou de beste zaag is, is volledig van je eigen voorkeuren afhankelijk. Maak in eerste instantie in ieder geval een keuze tussen een reguliere cirkelzaag en een invalzaag.

Vermogen & maximale zaagdiepte

Bij elke Lidl cirkelzaag moet je goed naar het vermogen kijken. Des te hoger het vermogen is, des te meer kracht de cirkelzaag kan leveren. Dat betekent dat je ook grotere zaagklussen uit kunt voeren. Bovendien werk je met een hoger vermogen een stuk sneller.

Ga ook goed na wat de maximale zaagdiepte is. Let hierbij niet alleen op de zaagdiepte in een rechte hoek, maar ook op de zaagdiepte in een hoek van 45 

graden.

Handige functies/eigenschappen

Verder raden wij je aan om goed op allerlei functies/eigenschappen te letten:

 • Lengte van de kabel: het is wel zo wenselijk dat een cirkelzaag een lange kabel heeft.
 • Soft start: dankzij de soft start functie behoud je de optimale controle bij aanvang van een zaagklus.
 • Traploos instelbaar zaagdiepte: idealiter kun je snel de zaagdiepte instellen. Als dit traploos kan, bepaal je echt heel nauwkeurig de zaagdiepte.
 • Laser of geleiderail: als de Parkside cirkelzaag een laser of geleiderail heeft, ben je in staat om nauwkeurig te zagen.
 • Stofafzuiging: een stofafzuiging is erg prettig, aangezien je hiermee de werkruimte schoon weet te houden.
 • Ergonomische handgreep: met een ergonomische handgreep geniet je van het nodige comfort tijdens het zagen.

Meegeleverde accessoires

Tot slot adviseren wij je om goed naar de meegeleverde accessoires te kijken. In een ideale wereld krijg je alle benodigde accessoires meegeleverd, maar dat is niet het geval. Niet bij Parkside, maar ook niet bij Makita of Bosch. Ga in ieder geval goed na welke accessoires je wél meegeleverd krijgt.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Moet je bij een Parkside cirkelzaag op de prijs-kwaliteitsverhouding letten? In principe niet. De kwaliteit is namelijk dik in orde, terwijl de prijskaartjes ook interessant zijn. Feit is wel dat je deze machines niet met een zaag van Makita of Bosch kunt vergelijken. De A-merken leveren betere cirkelzagen, maar kunnen veelal niet tippen aan de prijs-kwaliteitsverhouding van Parkside.

Parkside cirkelzaag online kopen

Nu jij weet welke modellen er zijn kun je een keuze gaan maken. Hieronder nogmaals een overzicht van de top 3 voor het gemak. Welke kies jij?

PARKSIDE® Accu-handcirkelzaag 20V

Beste koop cirkelzaag van Lidl, op accu

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo