Parkside reciprozaag van de Lidl review 2024

Niet alleen de naam van deze zaagmachine is bijzonder, maar ook de samenstelling van de zaag. Een reciprozaag heeft namelijk een zaagblad dat naar voren uitsteekt, waardoor je specifieke zaagklussen uit kunt voeren.

Wil je graag specifieke zaagklussen uit kunnen voeren? Zie je het alleen niet zitten om relatief veel geld aan een reciprozaag uit te geven? Dan is het aan te raden om je pijlen te richten op een Parkside reciprozaag. Met een reciprozaag van dit merk geniet je van een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Maar, wat is nou de beste Parkside reciprozaag? En waarom kunnen wij de aanschaf van een dergelijke reciprozaag zo aanraden? De antwoorden op deze twee vragen ga je in dit artikel vinden.

Parkside reciprozagen van Lidl in één overzicht

PARKSIDE® Reciprozaag 850 W

Beste koop reciprozaag van Lidl

PARKSIDE PERFORMANCE® Accu-reciprozaag 20V

Meest krachtige accu reciprozaag van Lidl

PARKSIDE® Accu-decoupeer-/reciprozaag 20V

Beste decoupeerzaag en reciprozaag in één
Op voorraad

Waarom voor een reciprozaag van Parkside kiezen?

Als je een nieuwe reciprozaag wilt kopen, heb je hier meer dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt uit veel verschillende varianten én uit veel verschillende merken kiezen. Om onderstaande redenen is het aan te raden om te kiezen voor een Parkside reciprozaag:

 • Erg interessant geprijsd: voor een goede reciprozaag moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Behalve als je voor een reciprozaag van Parkside kiest. Deze zaagmachines zijn namelijk alles behalve duur!
 • Prima kwaliteit: het voordelige prijskaartje is niet terug te zien in de kwaliteit. Als je voor één van de Parkside reciprozagen kiest, kies je voor een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Deze zagen zijn niet duur, maar zijn wel van de gewenste kwaliteit.
 • Met de nodige accessoires geleverd: als je voor één van de Parkside reciprozagen kiest, krijg je hier de nodige accessoires bij geleverd. Met dank aan deze accessoires maak je direct op een aangename/veelzijdige manier gebruik van deze reciprozaag.
 • Behoorlijk krachtig: de Parkside reciprozagen zijn zelfs behoorlijk krachtig te noemen. Als je bijvoorbeeld voor de beste koop kiest (zie de 1e review hieronder), krijg je een reciprozaag met een vermogen van 710 Watt tot je beschikking. Voor veel klussen is dat meer dan voldoende.
 • Ideaal voor de doe-het-zelver: vind je het heerlijk om in en rondom huis allerlei klussen uit te voeren? Dan kun je niet zonder een goede reciprozaag. Mocht je voor een Lidl reciprozaag kiezen, koop je een ideale reciprozaag voor een doe-het-zelver. Eigenlijk alles aan zo’n zaagmachine is afgestemd op de (fanatieke) doe-het-zelver.
 • Veelzijdig in te zetten: een reciprozaag is een vrij specifieke zaag, maar een Parkside reciprozaag kun je alsnog veelzijdig inzetten. Dit komt onder meer doordat je met een dergelijke reciprozaag veel materialen kunt bewerken. Met de reguliere Lidl reciprozaag is het bijvoorbeeld mogelijk om hout, kunststof, metaal en verschillende bouwmaterialen op maat te zagen.

Zijn dit alle voordelen van de reciprozagen die je bij Lidl kunt kopen? Nee, dat is volgens ons niet het geval. Een ander voordeel is wat ons betreft dat je ook nog uit meerdere reciprozagen kunt kiezen. Juist doordat je deze keuze hebt, kun je snel de perfecte Lidl reciprozaag voor jezelf vinden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is onderstaande reviews goed door te nemen.

Over het merk Parkside

Het merk Parkside is een vrij bijzonder merk. Dit merk biedt meerdere zaagmachines aan, maar is niet op grote schaal verkrijgbaar. In de afgelopen jaren kon je de zaagmachines van dit merk uitsluitend bij Lidl aanschaffen.

Dat is ook de reden waarom we het in dit artikel hebben over een ‘Lidl reciprozaag’. Het merk Parkside is door de jaren heen een belangrijk onderdeel gaan vormen binnen het aanbod van deze supermarktketen.

Kun je een reciprozaag van Parkside dan helemaal nergens aanschaffen? Sinds enige tijd kun je de reciprozagen van dit merk óók bij Bol.com aanschaffen. In dit geval koop je de reciprozaag wel via een tussenpartij. Het is goed mogelijk dat deze tussenpartij de zaag zelf bij Lidl koopt en deze vervolgens aan jou doorverkoopt. Je kunt er daarom beter voor kiezen om de Parkside reciprozaag rechtstreeks bij Lidl te kopen.

Over het merk Parkside is verder niet heel veel bekend. Wat we wel weten, is dat dit merk afkomstig is uit Duitsland. Iets wat duidelijk te merken is aan de kwaliteit van de reciprozagen van dit merk. De reciprozagen van Parkside zijn van een prima kwaliteit, precies zoals we van andere Duitse merken gewend zijn. 

De beste Parkside reciprozagen

Ben je op zoek naar een nieuwe reciprozaag? En geef je hier bij voorkeur niet al te veel geld aan uit? Op papier is één van de reciprozagen van Lidl dan een interessante optie voor je. Maar, voor welke Parkside reciprozaag kun je nou het beste kiezen? Het antwoord op die vraag ga je hieronder vinden.

Wij hebben de reciprozagen van Parkside recent uit mogen proberen. Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens de beste varianten aan kunnen wijzen. In onderstaande reviews lees je daar meer over!

Beste koop reciprozaag van Lidl – PARKSIDE® Reciprozaag

Wil je graag een goede en betaalbare reciprozaag aanschaffen? Dan raden wij je deze Parkside reciprozaag van harte aan. Volgens ons onderzoek is dit namelijk de beste Lidl reciprozaag van dit moment. In deze Parkside reciprozaag review vertellen we je hier graag meer over.

Bij deze reciprozaag valt het prijskaartje direct op. Voor deze méér dan prima reciprozaag betaal je slechts 39,99 euro. Een bijzonder interessant prijskaartje, zeker met het oog op de vele mogelijkheden.

Met deze Lidl reciprozaag kun je bijvoorbeeld hout, metaal, kunststof en bouwmaterialen op maat zagen. Zoals je aan dit lijstje van materialen kunt zien, is dit met recht een veelzijdige reciprozaag te noemen. Doordat je zoveel materialen kunt bewerken, kun je echt alle kanten op met deze zaag van Lidl.

Hierbij is het ook fijn dat de zaagdiepte dik in orde is. In hout kun je tot 160 mm diepte zagen, in metaal kun je tot 8 mm zagen en in aluminium kun je tot 18 mm zagen. Deze bijzonder interessante zaagspecificaties zijn aan de volgende eigenschappen te danken:

 • Motor: de motor van deze Parkside reciprozaag heeft een vermogen van maar liefst 710 Watt.
 • Toerental: deze reciprozaag kan een maximum toerental van 2800 toeren per minuut leveren.
 • Slaglente: deze reciprozaag heeft een slaglengte van 20 mm. Met dank aan deze slaglengte kun je relatief snel zagen.

Tijdens het zagen geniet je van veel gemak. Dit begint eigenlijk al bij de kabellengte; deze is maar liefst 4 meter lang. Doordat deze kabel zo lang is, kun je prima uit de voeten met deze reciprozaag. Ongeacht waar je je bevindt.

Met dank aan de softgrip handgreep genieten je handen ook van het nodige comfort. Niet alleen de handgreep is van softgrip materiaal voorzien, maar ook de apparaatkop. Dankzij de geïntegreerde LED-werklamp behoud je bovendien het perfecte zicht op je object/werkstuk. 

Verder vinden wij de uittrekbare voetplaat ook nog het benoemen waard. Met dank aan deze voetplaat geniet je van variabele zaagdieptes. Om over je zaagklussen de perfecte controle te behouden, komt het traploos regelbare toerental goed van pas. Met deze Lidl reciprozaag heb je eigenlijk alle touwtjes in eigen handen. 

Bij aanschaf krijg je bovendien de nodige accessoires meegeleverd. Het gaat hierbij onder meer om een handige koffer. In deze koffer bewaar je niet alleen de reciprozaag, maar ook het zaagblad voor hout én het zaagblad voor metaal dat je meegeleverd krijgt.

Al met al zijn wij heel erg te spreken over deze Parkside reciprozaag. Wel is het goed om te beseffen dat deze reciprozaag niet voor alle klussen geschikt is. Voor de echte professionals is deze reciprozaag bijvoorbeeld niet krachtig genoeg. Als doe-het-zelver kun je echter wél prima uit de voeten met deze Lidl reciprozaag!

PARKSIDE® Reciprozaag 850 W

49,99
Laatste update was op: 14 juni 2024 01:04

Beste koop reciprozaag van Lidl

7.5Expert Score
Conclusie

Deze Parkside reciprozaag is met afstand de beste reciprozaag van Lidl. Deze reciprozaag is krachtig, is veelzijdig inzetbaar, ligt heerlijk in de hand en biedt veel handige extra’s. Bovendien betaal je voor al dit moois slechts 39,99 euro. Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dit is echt het prijskaartje dat je voor deze reciprozaag moet betalen.

Voordelen
 • Voor allerlei materialen geschikt
 • Prima zaagspecificaties
 • Kabel van 4 meter lang
 • Inclusief geïntegreerde werklamp
 • Traploos verstelbaar toerental
 • Indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Niet voor de grote/zware zaagklussen geschikt

Beste accu reciprozaag van Lidl – PARKSIDE® Accu-reciprozaag 20V

Gaat je voorkeur uit naar gereedschappen die op accu werken? En wil je ook graag een reciprozaag aanschaffen waarmee je van onbeperkte bewegingsvrijheid kunt genieten? Dan adviseren wij je van harte om voor deze accu reciprozaag van Parkside te kiezen.

Met deze accu reciprozaag geniet je van dus onbeperkte bewegingsvrijheid. Overal waar je komt/bent, kun je van deze Lidl reciprozaag gebruik maken. Hierboven komt ook nog eens dat je allerlei materialen kunt bewerken. Deze zaag is geschikt voor onder meer hout, kunststof, metaal en verschillende soorten bouwmaterialen.

Parkside heeft bij deze reciprozaag voor een slaglengte van 20 mm gekozen. Met deze slaglengte ben je in staat om relatief snel te werken/zagen. Dat is ook te danken aan het maximale toerental van 3000 toeren per minuut. Deze twee componenten zorgen voor de volgende zaagspecificaties:

 • Hout: maximaal 100 mm diepte
 • Staal: maximaal 20 mm diepte

Om in staal te kunnen zagen, heb je wel een goed zaagblad nodig. Gelukkig gaat het wisselen van zaagbladen erg simpel, met alle dank aan de snelspanplaat. Mocht je meerdere materialen af willen korten, is dat met deze Parkside accu reciprozaag een fluitje van een cent. Je wisselt snel de zaagbladen, waarna je een beroep kunt doen op deze handige reciprozaag.

Het bedienen van deze reciprozaag gaat erg fijn. Iets wat te danken is aan het gewicht van slechts 1,7 kilogram. Ook is het erg fijn dat de handgreep van een softgrip voorzien is. Met dank aan deze softgrip handgreep ligt deze zaag erg fijn in de hand.

Tijdens het zagen geniet je ook van het nodige gemak. Zo beschikt deze zaagmachine over een traploos regelbaar toerental, over een inschakelbare pendelslagfunctie en over een uittrekbare voetplaat. Met dank aan deze extra’s biedt deze reciprozaag bijzonder veel mogelijkheden.

Daarbovenop komt nog eens dat deze accu reciprozaag van Lidl voordelig geprijsd is. Voor deze Lidl reciprozaag betaal je namelijk slechts 34,99 euro. Wel moeten wij hier een belangrijke kanttekening bij plaatsen: je krijgt niet alle benodigde accessoires meegeleverd.

Hoe dat precies zit? Nou, bij aanschaf krijg je géén accu en oplader meegeleverd. Deze dien je nog separaat aan te schaffen, waardoor de totale kosten een stuk hoger oplopen. Ook is het goed om te weten dat je niet zomaar een Parkside accu kunt bestellen. Dit moet echt een 20v accu zijn, waarvan je op deze pagina een overzicht vindt.

7Expert Score
Conclusie

Als je van onbeperkte bewegingsvrijheid wilt genieten, is de Parkside accu reciprozaag een geweldige optie. Deze reciprozaag werkt geweldig, is krachtig, biedt enkele interessante extra’s en is (erg) voordelig geprijsd. Al met al zijn wij over de prijs-kwaliteitsverhouding en de vele mogelijkheden erg interessant.

Voordelen
 • Biedt onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Voor veel materialen geschikt
 • Weegt slechts 1,7 kilogram (zonder accu)
 • Erg voordelig geprijsd
 • Beschikt over veel handige extra’s
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd

Meest krachtige accu reciprozaag van Lidl – PARKSIDE PERFORMANCE Accu-reciprozaag 20V

Voer jij de nodige zware zaagklussen uit? En heb je daarom een krachtige accu reciprozaag nodig? Dan adviseren wij je deze Parkside Performance accu reciprozaag. Zoals de naamgeving ‘Performance’ al enigszins doet vermoeden, zijn de prestaties van deze reciprozaag dik in orde.

Bij deze reciprozaag heeft Parkside gekozen voor een slaglengte van 22 mm. Doordat de slaglengte net iets langer is, is deze reciprozaag meer voor de zwaardere zaagklussen geschikt. Deze slaglengte, in combinatie met een 20V accu, zorgt voor de volgende zaagspecificaties:

 • Hout: maximale zaagdiepte van 150 mm
 • Staal: maximale zaagdiepte van 12 mm
 • Non-ferro metaal: maximale zaagdiepte van 18 mm
 • Metalen buis: maximale zaagdiepte van 100 mm

Zoals je kunt zien, zijn de zaagspecificaties dik in orde. Tijdens het zagen behoud je bovendien de optimale controle met dank aan het traploos regelbare toerental. Doordat je zelf het toerental kunt bepalen, behoud je altijd de controle over deze reciprozaag.

Hoe het komt dat dit de meest krachtige accu reciprozaag van Lidl is? Dat is te danken aan de borstelloze motor. Alle apparaten die in de Performance Range van Lidl vallen, beschikken over deze motor. Deze motor is duurzaam, slijtarm en krachtig

Tevens vinden wij dat deze zaag over enkele handige extra’s beschikt. Dit geldt onder meer voor de uittrekbare voetplaat; met dank aan deze voetplaat kun je van variabele zaagdieptes gebruik maken. Tevens vinden wij het fijn dat deze reciprozaag een geïntegreerde LED lamp heeft.

Ook is het super dat deze reciprozaag slechts 1,6 kilogram weegt. Dit is wel het gewicht zonder accu, dus met een accu komt het gewicht rond de 2 kilogram uit. Dat vinden wij bijzonder weinig, zéker met het oog op de kracht die deze reciprozaag weet te leveren. 

Wil je graag optimaal gebruik maken van deze reciprozaag? Dan wil je ongetwijfeld af en toe het zaagbladen verwisselen. Dat gaat gelukkig heel makkelijk met alle dank aan de snelspanhouder.

Voor deze krachtige reciprozaag betaal je niet overdreven veel geld. Deze reciprozaag kost namelijk 79,99 euro. Op zich is dat niet al te veel geld, maar je moet wel even met een belangrijk nadeel rekening houden: je krijgt géén accu of lader meegeleverd. Ook krijg je bij aanschaf helemaal geen zaagblad(en) meegeleverd.

Wil je een accu voor deze reciprozaag aanschaffen? Dan moet je per sé een 20V accu uit de Parkside Performance range aanschaffen. De accu’s die geschikt zijn, vind je direct op deze pagina

Over de meegeleverde accessoires zijn wij dus alles behalve te spreken. Echter is dit volgens ons het enige nadeel van deze Parkside reciprozaag. Over alle andere aspecten/kenmerken zijn wij wel erg te spreken.

PARKSIDE PERFORMANCE® Accu-reciprozaag 20V

79,99
Laatste update was op: 14 juni 2024 01:04

Meest krachtige accu reciprozaag van Lidl

8.5Expert Score
Conclusie

De Parkside Performance accu reciprozaag is een krachtige, veelzijdige en handige reciprozaag. Het is een zaag waar je veel kanten mee op kunt, waarmee je in meerdere materialen kunt zagen en waarmee je ook zwaardere zaagklussen uit kunt voeren. Houd er alleen goed rekening mee dat je géén accu en/of oplader meegeleverd krijgt.

Voordelen
 • Krachtige borstelloze motor
 • Inclusief geïntegreerde lamp en uittrekbare voetplaat
 • Traploos regelbaar toerental
 • Indrukwekkende zaagspecificaties
 • Weegt slechts 2 kilogram (incl. accu)
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Geen oplader meegeleverd
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen zaagbladen meegeleverd

Beste decoupeerzaag en reciprozaag in één – PARKSIDE® Accu-decoupeer-/reciprozaag 20V

Ben je op zoek naar een geschikte Parkside reciprozaag? Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, biedt dit merk meerdere interessante reciprozagen aan. Voldoen de hierboven besproken reciprozagen echter niet aan je wensen? Wil je graag een veelzijdigere zaagmachine tot je beschikking hebben? Dan kun je beter kiezen voor deze Parkside accu decoupeer- en reciprozaag.

Deze zaagmachine is om meerdere redenen geweldig. Zo vinden wij het geweldig dat je deze zaagmachine als decoupeerzaag kunt gebruiken, maar ook als reciprozaag. Doordat je deze zaagmachine op twee manieren kunt gebruiken, zet je deze zaagmachine bijzonder veelzijdig in.

Dat je deze zaagmachine veelzijdig in kunt zetten, is te danken aan de verstelbare zaagkop. Met dank aan deze zaagkop kun je variëren tussen de decoupeerzaagmogelijkheden en de reciprozaagmogelijkheden. 

Ongeacht voor welke zaagmogelijkheid je kiest, geniet je van de nodige mogelijkheden. Dit blijkt onder meer uit onderstaande zaagspecificaties:

 • Zaagcapaciteit reciprozaag: max. 100 mm in hout / max. 50 mm in metaal
 • Zaagcapaciteit decoupeerzaag: max. 50 mm in hout / max. 4 mm in metaal

Verder vinden wij ook dat deze zaagmachine enkele interessante extra’s met zich mee brengt. Zo is onder meer de veiligheidsschakelaar ideaal. Deze veiligheidsschakelaar is bovendien uitgerust in combinatie met een traploze toerentalregeling. Concreet betekent dit dat je altijd de optimale controle over deze reciprozaag behoudt.

Zoals je wellicht al opgemerkt hebt, betreft dit een zaagmachine op accu. Dit is bijzonder handig wat ons betreft, aangezien je hierdoor van een onbeperkte bewegingsvrijheid geniet. Iets wat wij minder handig vinden, is dat je géén accu en oplader meegeleverd krijgt. Verderop in deze Parkside reciprozaag review komen we daar graag even op terug.

Om tussen de beide zagen te wisselen, komt de snelwisselhouder maar al te goed van pas. Met dank aan deze snelwisselhouder varieer je snel tussen de decoupeerzaagbladen en de reciprozaagbladen. Bij aanschaf krijg je bovendien vier zaagbladen meegeleverd:

 • 2 decoupeerzaagbladen; 1 voor hout en 1 voor metaal
 • 2 reciprozaagbladen: 1 voor hout en 1 voor metaal

Tijdens het zagen geniet je van de slaglengte van 20 mm. Dit is niet overdreven groot, maar is groot genoeg voor de meeste zaagklussen. Bij veel andere reciprozagen heeft Parkside ook voor deze slaglengte gekozen. Opvallend genoeg is deze reciprozaag in staat om bijzonder veel toeren te leveren; maximaal 3000 toeren per minuut. Dat zorgt ervoor dat je relatief snel de gewenste zaagwerkzaamheden uit kunt voeren.

Wat wij ook ideaal vinden, is dat deze zaagmachine over een pendelslag beschikt. Met dank aan deze pendelslag ben je in staat om fraaie bochten te zagen. Het is echter ook mogelijk om deze pendelslag uit te schakelen, waarmee je van een fijnzaaginstelling gebruik kunt maken.

Al met al zijn wij heel enthousiast over deze veelzijdige reciprozaag. Wat wij echter erg onhandig vinden, is dat je géén accu en oplader meegeleverd krijgt. Een geschikte accu bestel je gelukkig wel snel bij de Lidl. Je kunt daarvoor kiezen uit één van de accu’s op deze pagina

Over het prijskaartje zijn wij overigens wel heel enthousiast. Voor deze Lidl reciprozaag betaal je namelijk slechts 39,99 euro. Voor dit bedrag ga je simpelweg geen betere reciprozaag en decoupeerzaag in één vinden.

PARKSIDE® Accu-decoupeer-/reciprozaag 20V

47,99 Op voorraad
Laatste update was op: 14 juni 2024 01:04

Beste decoupeerzaag en reciprozaag in één

8Expert Score
Conclusie

Met deze decoupeer- en reciprozaag in één kun je heel veel kanten op. Je kunt allerlei zaagklussen uitvoeren, waarbij je van het nodige gemak geniet. De zaag ligt heerlijk in de hand, biedt veel mogelijkheden en is dus (erg) voordelig geprijsd. Al met al is dit volgens ons één van de meest interessante Parkside reciprozagen.

Voordelen
 • Erg veelzijdig in te zetten
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Verstelbare zaagkop
 • Met vier zaagbladen geleverd
 • Inclusief pendelslag
 • Bijzonder interessant geprijsd
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd

Koopgids

Wat is nou de beste Parkside reciprozaag waar je voor kunt kiezen? Dit is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wij adviseren je daarom graag om eerst je wensen goed op een rijtje te zetten. Nadat je dit gedaan hebt, kun je gericht op zoek naar de beste Parkside reciprozaag.

Daar helpen wij je graag nog een (extra) handje bij. Dát doen we met deze koopgids. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste criteria van een Lidl reciprozaag. Door juist op deze criteria goed te letten, kun je de juiste reciprozaag van Parkside aanschaffen. 

Op netstroom of op accu

Allereerst moet je goed nadenken over de gewenste aandrijving. Ga je voor een variant op netstroom? Dan geniet je van de nodige kracht, maar ben je wel altijd afhankelijk van een stopcontact. Mocht er geen stopcontact in de buurt zijn, moet je hannesen met een verlengsnoer of haspel.

Wil je het liefste een reciprozaag op accu hebben? Daarvoor heb je bij Lidl meer dan voldoende keuze. Wel moet je er goed rekening mee houden dat véél van de reciprozagen bij Lidl zonder accu en oplader geleverd worden. Deze moet je dus nog separaat aanschaffen, maar daarna kun je wel van onbeperkte bewegingsvrijheid genieten.

Vermogen & zaagspecificaties

Ten tweede zou je goed naar het vermogen en de zaagspecificaties moeten kijken. Ga je voor een Parkside reciprozaag op netstroom? Ga dan goed na hoeveel vermogen de reciprozaag precies levert. Let hierbij ook op het toerental en op de zaagspecificaties.

Deze vlieger gaat ook voor een Lidl reciprozaag op accu. Het vermogen hierbij is wel afhankelijk van de accu die je gebruikt. In nagenoeg alle gevallen moet je een Parkside reciprozaag gebruiken in combinatie met een 20V accu.

Hoe je de zaagspecificaties het beste kunt beoordelen? Volg daarvoor onderstaand stappenplan op:

 • Stap 1: bepaal in welk materiaal je wilt zagen
 • Stap 2: ga bij de reciprozagen goed na wat de zaagspecificatie van het betreffende materiaal is
 • Stap 3: bepaal of deze maximale zaagdiepte naar je wens is

Bediening

Ten derde willen wij je wijzen op de bediening van een reciprozaag. Een kenmerk van een dergelijke zaag is de compactheid. Doordat de machine vrij compact is, weegt deze ook niet al te veel. Dat geldt zeker voor de reciprozagen van Parkside; deze zagen wegen in veel gevallen nog geen 2 kilogram. 

Met het gewicht zit het dus goed, maar hoe zit het met de handgreep? Betreft het bijvoorbeeld een softgrip handgreep? En beschikt de Lidl reciprozaag ook nog over een handige veiligheidsschakelaar? Dit zijn enkele vragen waar je even goed naar moet kijken.

Handige functies

Ten vierde wijzen wij je graag op eventuele handige functies. Mocht de gewenste Parkside reciprozaag over één of meerdere van onderstaande functies beschikken, is dat bijzonder fijn meegenomen:

 • Snelspanhouder: met een goede snelspanhouder ben je in staat om snel van zaagblad te wisselen. Erg handig als je bijvoorbeeld door meerdere materialen heen wilt zagen.
 • LED lamp: met dank aan een LED lamp hou je altijd het perfecte zicht op je werkstuk. Met name als je in een donkere ruimte moet werken, is dit bijzonder handig.
 • Traploos verstelbaar toerental: eigenlijk elke Parkside reciprozaag beschikt over een traploos verstelbare toerentalregeling. Met dank aan deze regeling behoud je alle controle over je zaagwerkzaamheden.
 • Uittrekbare voetplaat: enkele reciprozagen van Parkside beschikken over een uittrekbare voetplaat. Met deze voetplaat ben je in staat om van variabele zaagdieptes gebruik te maken.

Meegeleverde accessoires

Als één na laatste criteria willen wij je wijzen op de meegeleverde accessoires. Krijg je bijvoorbeeld standaard zaagbladen meegeleverd? Krijg je standaard een koffer meegeleverd? En krijg je eventuele handige extra's meegeleverd?

Mocht je voor een accu reciprozaag kiezen, moet je heel goed naar de accu en oplader kijken. In de meeste gevallen krijg je deze bij een Parkside reciprozaag níet standaard meegeleverd. Via de webshop van Lidl kun je gelukkig snel een bijpassende accu aanschaffen.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je in het kort nog wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding. Eigenlijk alle Parkside reciprozagen die je kunt kopen, beschikken over een prima prijs-kwaliteitsverhouding. Ze zijn niet overdreven duur, maar ze zijn wel van een prima kwaliteit!

Wil je van een extra laag bedrag profiteren? Wacht dan een interessante aanbieding af. Lidl stunt namelijk af en toe met aanbiedingen op de Parkside zaagmachines.

Nogmaals alle modellen

PARKSIDE® Reciprozaag 850 W

Beste koop reciprozaag van Lidl

PARKSIDE PERFORMANCE® Accu-reciprozaag 20V

Meest krachtige accu reciprozaag van Lidl

PARKSIDE® Accu-decoupeer-/reciprozaag 20V

Beste decoupeerzaag en reciprozaag in één
Op voorraad

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo