Beste Parkside slijptol van Lidl 2023

Ontbreekt op dit moment nog een goede slijptol in je gereedschapskist? Als je een nieuwe slijptol aan wilt schaffen, heb je meer dan voldoende keuze. Je kunt uit slijptollen van allerlei bekende merken, zoals Makita en Bosch kiezen. Je kunt echter ook voor een Parkside slijptol kiezen. Dit merk is wellicht minder bekend, maar biedt wel een prima kwaliteit.

In dit artikel vertellen wij je graag meer over de beste Parkside slijptollen. Of beter gezegd: de beste slijptollen én haakse slijpers van Parkside. Zoals je ongetwijfeld al weet, zijn een slijptol en haakse slijper min of meer hetzelfde. 

Let wel op: een Parkside slijptol kun je niet overal kopen. Nee, deze slijptollen vind je hoofdzakelijk bij Lidl. Deze supermarktketen biedt deze apparaten voordelig aan, waardoor de aanschaf op voorhand al interessant is. Voor welke Parkside slijptol van Lidl je het beste kunt kiezen, bespreken we hieronder uitgebreid!

Beste Parkside slijptollen van Lidl in één overzicht – Onze top 4

PARKSIDE® Haakse slijper 2000W

Meest krachtige parkside haakse slijper

PARKSIDE® Haakse slijper 115mm

Kleine Lidl haakse slijper

Waarom voor een slijptol van Parkside kiezen?

Het aanbod van slijptollen is op dit moment behoorlijk divers. Je kunt kiezen uit allerlei soorten slijptollen, uit verschillende prijsklassen en uit verschillende merken. In onze ogen is het – om meerdere redenen – interessant om voor een slijptol van Parkside te kiezen. De belangrijkste kenmerken/voordelen van deze slijptollen zetten we graag voor je op een rijtje:

 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding: over de prijs-kwaliteitsverhouding van de slijptollen van Parkside zijn wij erg enthousiast. Deze slijptollen zijn van een prima kwaliteit, maar kosten absoluut niet de hoofdprijs. Zeker als je de nieuwe slijptol niet al te vaak gaat/wilt gebruiken, is de kwaliteit van een haakse slijper van Lidl meer dan prima.
 • Krachtige slijptollen: toen wij de Parkside slijptollen uit mochten proberen, viel de kracht ons direct op. Eigenlijk alle slijptollen in het huidige aanbod van Parkside zijn krachtig; de krachtigste variant levert een vermogen van maar liefst 2000 Watt!
 • In veel varianten te verkrijgen: een haakse slijper is niet zomaar een haakse slijper. Deze apparaten kunnen in verschillende varianten uitgevoerd worden, waar Parkside dan ook voor kiest. In het aanbod vind je momenteel meerdere varianten, waardoor je een prima vergelijking kunt maken.
 • Beschikt over veel handige functies: elke Parkside haakse slijper beschikt over de nodige handige functies. Hierbij kun je denken aan een traploos instelbaar toerental, aan een antislip handvat en aan een verstelbare handgreep. Dankzij deze functies behoud je in ieder geval altijd de controle over de slijptol.
 • Veilig: alle slijptollen van Parkside zijn bijzonder veilig te noemen. Dit komt onder meer door een beschermingskap, door een inschakelblokkering en door andere veiligheidsfeatures. Zeker als je nog niet al te veel ervaring met een slijptol hebt, komen deze veiligheidsfeatures maar al te goed van pas.
 • Compact en fijn te bedienen: Parkside lijkt er alles aan te doen om alle haakse slijpers zo compact mogelijk uit te voeren. Dit blijkt onder meer uit het minieme gewicht van de gereedschappen. Verder is het super dat je deze machines fijn kunt bedienen, onder meer dus dankzij het minieme gewicht.

Over het merk Parkside

Heb je nog niet eerder van het merk Parkside gehoord? Of heb je juist goede verhalen over dit merk gehoord? Als je met enige regelmaat de Lidl folders bekijkt, zie je dit merk naar voren komen. Parkside en Lidl hebben namelijk een nauwe samenwerking op het gebied van gereedschappen.

In het huidige aanbod vind je onder meer Parkside decoupeerzagen, Parkside reciprozagen, Parkside zaagtafels, Parkside cirkelzagen en dus ook Parkside slijptollen. Al deze producten zijn voordelig geprijsd en zijn van een prima kwaliteit. Dat laatste is onder meer te danken aan de oorsprong van Parkside; dit bedrijf is in Duitsland opgericht. Net zoals veel andere Duitse merken hecht Parkside veel waarde aan de kwaliteit van haar producten.

Kun je een Parkside haakse slijper dan alleen bij Lidl aanschaffen? Nou, dat was lange tijd het geval, maar is sinds kort toch veranderd. Bij Bol.com is het namelijk momenteel ook mogelijk om een Parkside haakse slijper aan te schaffen.

Let op: bij Bol.com koop je deze haakse slijpers via een partner. Bij veel slijptollen staat vervolgens benoemd dat je minimaal een week op je product moet wachten. Het zou daarom kunnen dat dit bedrijf zelf de slijptol bij Lidl koopt en deze vervolgens naar je stuurt. Uiteraard met een marge voor zichzelf. Je doet er daarom verstandig aan om de haakse slijper rechtstreeks bij Lidl aan te schaffen.

De beste Parkside slijptollen

Ben je op zoek naar een nieuwe slijptol? Geef je hier liever niet al te veel geld aan uit? En wil je wel van de nodige functies verzekerd zijn? Dan is de aanschaf van een Lidl slijptol mogelijk een prima idee voor je. Hieronder bespreken wij graag de beste slijptollen van Parkside/Lidl!

Beste koop Lidl slijptol – PARKSIDE® Haakse slijper

Toen wij de Lidl slijptollen uit mochten proberen, viel deze Parkside haakse slijper ons direct op. Dat was te danken aan het prijskaartje, maar ook aan de specificaties. Uiteindelijk hebben we deze haakse slijper met veel plezier uitgeprobeerd. Op basis daarvan kunnen we stellen dat dit de beste koop Lidl slijptol van dit moment is.

Wat wij zo goed aan deze slijptol vinden? Dit begint eigenlijk al bij de ergonomie. Deze haakse slijper heeft een handige frontgreep, welke je in maar liefst 3 standen in kunt stellen. Door deze verstelbare frontgreep behoud je altijd de optimale controle over de haakse slijper. En daarmee over je werkzaamheden.

Ideaal is ook dat deze slijptol slechts 2 kilogram weegt. Met dank aan dit gewicht is deze slijptol in principe door iedereen te gebruiken. Ook als je langere tijd achter elkaar moet slijpen, komt dit minieme gewicht maar al te goed van pas. 

Verder sprak de motor van deze Lidl slijptol ons direct aan. Parkside heeft deze slijptol namelijk van een 1200 Watt krachtige motor voorzien. Dit is wat ons betreft meer dan voldoende vermogen. Met deze motor wordt de doorslijpschijf van 125 mm perfect aangedreven; deze schijf leent zich vooral voor de kleinere slijpklussen.

Wat ook fijn is, is dat je het toerental zelf in kunt stellen. Door het toerental op het materiaal en de werkzaamheden aan te passen, behoud je altijd de controle. Sowieso geniet je van de gewenste veiligheid:

 • Beschermingskap: dankzij de beschermingskap geniet je van de gewenste veiligheid én duurzaamheid. Deze kap beschermt de motor namelijk ook.
 • Inschakelblokkering: de in- en uitschakelaar van deze slijptol kun je niet zomaar indrukken. Met dank aan de inschakelblokkering geniet je van de gewenste veiligheid.

Wil je nou van doorslijpschijf wisselen? Dankzij het Spindle-lock systeem heb je hier geen extra gereedschap voor nodig, behalve een spansleutel. Met een simpele handeling vervang je de doorslijpschijf voor een ander soort schijf.

Bij aanschaf krijg je overigens de nodige accessoires meegeleverd. Je krijgt sowieso een slijpschijf met een diameter van 125 mm geleverd én een spansleutel. Daarnaast heeft Parkside ervoor gekozen om 2 reservekoolborstels mee te leveren. Ideaal wat ons betreft.

Wat bij deze haakse slijper van Lidl ook ideaal is, is het prijskaartje. Je kunt deze slijptol namelijk voor een bedrag van 29,99 euro via de webshop van Lidl bestellen. Dit vinden wij een méér dan interessant prijskaartje!

Moet je bij deze Parkside slijptol ook nog met nadelen rekening houden? Ja, besef je even goed dat dit een vrij basic slijptol is. Als je echt intensieve of zware klussen uit wilt voeren, heb je een krachtigere slijptol nodig. In dat geval heb je ook een slijptol nodig met een grotere diameter van de doorslijpschijf.

Ook moet je rekening houden met het ontbreken van een koffertje. Doordat je geen koffertje meegeleverd krijgt, kun je deze slijptol niet al te makkelijk opbergen en transporteren. Zeker als je kinderen in huis rond hebt lopen, zou je deze Lidl haakse slijper erg goed op moeten bergen.

7.5Expert Score
Conclusie

De Parkside haakse slijper is één van de meest interessante haakse slijpers van dit moment. Deze haakse slijper is bijzonder betaalbaar, is veilig, is fijn te bedienen en beschikt over handige functies. Gezien het prijskaartje van 29,99 euro is dit voor de af-en-toe klusser echt een hele fijne haakse slijper!

Voordelen
 • Weegt slechts 2 kilogram
 • Kost niet veel
 • Erg veilig te gebruiken
 • Krachtige 1200 Watt motor
 • Toerental is traploos te regelen
 • Met de nodige accessoires geleverd
Nadelen
 • Geen koffertje meegeleverd
 • Niet voor grote/zware klussen geschikt

Meest krachtige Parkside haakse slijper – PARKSIDE® Haakse slijper 2000W

Heb je de review hierboven doorgenomen? Dan heb je op kunnen merken dat wij die haakse slijper niet geschikt vinden voor zware werkzaamheden. Wil je nou wél zware klussen uit kunnen voeren? Dan is deze PARKSIDE® Haakse slijper 2000W de betere optie voor je. Dit is volgens ons namelijk de beste krachtige haakse slijper van Parkside.

Hoe dat komt? Dat komt vooral doordat Parkside bij deze slijptol voor een krachtigere motor gekozen heeft. Deze motor levert een vermogen van maar liefst 2000 Watt; dat is een stuk krachtiger dan de hierboven besproken Lidl slijptol.

Daarnaast heeft deze slijptol ook een grotere diameter; 230 mm om precies te zijn. Door deze grotere diameter leent deze slijptol zich prima voor de zwaardere en grotere werkzaamheden. Mocht je vooral gedetailleerde slijpklussen uit willen voeren, is de hierboven besproken optie wellicht beter voor je. 

Met deze slijptol kun je in ieder geval de nodige kanten op. Je kunt tal van klussen uitvoeren, waarbij je ook van de lange kabellengte geniet. Parkside heeft deze haakse slijper van een kabel van 4 meter voorzien. Dankzij die kabel heb je niet per sé heel dicht in de buurt een stopcontact nodig. 

Over de kwaliteit van deze Lidl slijptol zijn we ook te spreken. De motor is duurzaam, de motor is krachtig en de overige onderdelen zijn ook robuust. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat je jarenlang van deze slijptol gebruik kunt maken.

Tijdens het klussen geniet je bovendien van de gewenste veiligheid. Zo beschikt deze slijptol over een inschakelblokkering. Dankzij deze blokkering kun je de slijptol niet zomaar aan- of uitzetten. Dit komt de veiligheid alleen maar ten goede, ook als je bijvoorbeeld kinderen hebt die de slijptol wel eens oppakken.

Ook beschikt deze slijptol over een unieke veiligheidskap. Deze kap beschermt je handen, maar ook de motor. Door de motor op deze manier te beschermen, wordt de levensduur alleen maar verlengd. Het unieke hierbij is dat je deze veiligheidskap zelf kunt verstellen. 

Niet alleen de veiligheidskap is te verstellen, maar ook de handgreep. Je kunt de handgreep in 3 standen verstellen, waardoor je altijd de gewenste houding aanneemt. Dat komt de controle tijdens het slijpen alleen maar ten geode. Overigens is deze handgreep ook van een antislip laag voorzien, waardoor je de optimale grip behoudt.

Moet je nou veel meer geld voor deze krachtige Lidl haakse slijper betalen? Nee, dat valt reuze mee. Als je deze slijptol rechtstreeks bij Lidl aanschaft, betaal je hier slechts 59,99 euro voor. Gezien de kwaliteit, de kracht en de mogelijkheden vinden wij dit een meer dan prima prijskaartje.

Wel moet je even goed rekening houden met de accessoires. Als je deze slijptol aanschaft, krijg je namelijk géén accessoires meegeleverd. Wij hadden graag gezien dat je een doorslijpschijf meegeleverd zou krijgen, maar dat is niet het geval. Gelukkig kun je wel alle gangbare 230 mm doorslijpschijven op deze slijptol gebruiken.

Tot slot zou je wellicht met het gewicht rekening moeten houden. Deze slijptol is namelijk twee keer zo zwaar als de hierboven besproken variant; 4 kilogram om precies te zijn.

PARKSIDE® Haakse slijper 2000W

59,99
Laatste update was op: 1 februari 2023 20:03

Meest krachtige parkside haakse slijper

8.5Expert Score
Conclusie

Deze Parkside haakse slijper is een ideale haakse slijptol voor de krachtpatser. Dankzij het vermogen van 2000 Watt voer je elke klus snel en krachtig uit. Je geniet hierbij bovendien van de grote slijpschijf (230 mm) en van de fijne handgreep. Al met al is dit een Lidl haakse slijper waar je echt veel klussen mee uit kunt voeren.

Voordelen
 • Vermogen van 2000 Watt
 • Diameter van 230 mm
 • Veilig en fijn te bedienen
 • Doorslijpschijf makkelijk te vervangen
 • Kabel van 4 meter
Nadelen
 • Relatief zwaar (4 kilogram)
 • Geen accessoires meegeleverd

Kleine Lidl haakse slijper – PARKSIDE® Haakse slijper 115mm

In dit artikel heb je vooralsnog met twee haakse slijpers van Parkside kennis kunnen maken. Eén haakse slijper met een diameter van 125 mm en één van 230 mm. Zijn deze beide diameters niet naar je wens? Heb je liever een haakse slijper met een nog kleinere diameter? Dan raden wij je deze PARKSIDE® Haakse slijper 115mm.

Met name als je kleine of gedetailleerde klussen uit wilt voeren, is dit een ideale haakse slijper. Door de slijpschijf van 115 mm werk je zeer gedetailleerd, waarbij je ook nog de optimale controle over de slijptol én je werkzaamheden behoudt.

Opvallend genoeg is dit wel een vrij krachtige slijptol. Parkside heeft de slijptol namelijk van een 750 Watt krachtige motor voorzien. Dankzij dit vermogen is dit een slijptol waarmee je alsnog behoorlijk snel werkt.

Bovendien krijg je bij aanschaf direct een 115 mm slijpschijf meegeleverd. Verder krijg je ook nog een spansleutel meegeleverd, waarmee je de slijpschijf makkelijk kunt vervangen. Dit is overigens ook nog te danken aan het unieke Splindle-lock systeem van Parkside.

Tijdens het klussen geniet je bij deze slijptol van het nodige gemak:

 • Miniem gewicht: deze slijptol weegt slechts 1,74 kilogram. Daarmee is het één van de lichtste slijptollen van dit moment.
 • Antislip handgreep: de handgreep is van een antislip laag voorzien, waardoor je hand(en) nooit meer wegschuiven.
 • Verstelbare handgreep: de handgreep is bovendien in 2 standen in te stellen. Daardoor neem je altijd de gewenste houding aan.
 • Kabellengte van 3 meter: deze haakse slijper heeft een kabel van 3 meter lang. Met dank aan deze kabel geniet je nog van enige bewegingsvrijheid.

Uiteraard is ook deze haakse slijper veilig. Hoogtepunt hierbij is de verstelbare kap; deze kap beschermt zowel de motor als je handen. Bovendien is het dus mogelijk om deze kap naar wens te verstellen. Dat komt de veiligheid alleen maar ten goede.

Wat ons bij deze haakse slijper helemaal aanspreekt, is het prijskaartje. In de webshop van Lidl betaal je slechts 22,99 euro voor deze slijptol. Wij zijn ervan overtuigd dat je nergens anders een dergelijke, goedkope slijptol vindt. 

Wel moet je even goed rekening houden met de beperkte toepassingsmogelijkheden. Deze haakse slijper is namelijk niet voor de grote of intensieve klussen geschikt. Daarvoor kun je beter voor één van bovenstaande varianten kiezen.

PARKSIDE® Haakse slijper 115mm

27,99
Laatste update was op: 1 februari 2023 20:03

Kleine Lidl haakse slijper

7Expert Score
Conclusie

Deze kleine Lidl haakse slijper is ideaal voor de gedetailleerde klussen. Je geniet van veel gemak, van het minieme gewicht, van de kracht van de motor en van de slijpschijf met een diameter van 115 mm. Die combinatie maakt dit een hele aantrekkelijke slijpschijf, waarbij wij ook over het prijskaartje érg enthousiast zijn.

Voordelen
 • Ideaal voor kleine/gedetailleerde klussen
 • Weegt slechts 1,74 kilogram
 • Krachtige motor (750 Watt)
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Kost maar weinig
Nadelen
 • Niet voor grotere klussen geschikt

Beste Lidl slijptol op accu – PARKSIDE® Accu-haakse slijper 20V zonder accu

Wil je tijdens je werkzaamheden van onbeperkte bewegingsvrijheid genieten? Dan is deze Parkside accu haakse slijper de beste optie voor je. Deze slijper werkt op een accu, terwijl bovenstaande varianten allemaal op netstroom werken.

Doordat deze slijptol op een accu werkt, heb je nergens rekening mee te houden. Het enige wat je voorafgaand een klus moet doen, is de accu goed op te laden. Als je een geladen accu tot je beschikking hebt, geniet je vervolgens van veel gemak. En van een onbeperkte bewegingsvrijheid.

Bij deze haakse slijper heeft Parkside gekozen voor een slijpschijf van 125 mm. Dit betekent dat je deze haakse slijper voor kleine tot middelgrote klussen in kunt zetten. In combinatie met de krachtige accu zorgt dit voor veel mogelijkheden.

Tijdens het klussen geniet je bovendien van enkele handige functies. Zo heeft deze Lidl slijptol een traploos instelbaar toerental. Dankzij dit toerental behoud je altijd de optimale controle. Dat is ook nog te danken aan de fijne handgreep:

 • In 3 standen verstelbaar: je kunt de handgreep van deze Lidl haakse slijper naar wens verstellen. Hierbij kies je uit 3 aangename standen.
 • Slipvaste handgreep: de handgreep is ook nog van een slipvaste laag voorzien. Dat komt de controle ook ten goede.

Wat ons ook heel erg opvalt, is het minieme gewicht. Deze haakse slijper van Parkside weegt 1,54 kilogram. Nadat je de accu in de haakse slijper hebt gestopt, blijft het gewicht onder de 2 kilogram. Dat komt het klusgemak ook alleen maar ten goede.

Moet je nou veel geld betalen voor deze Parkside haakse slijper op accu? Nee, allerminst. In de webshop van Lidl kost deze slijptol slechts 37,99 euro. Daarbij moet je wel goed rekening met het volgende houden: je krijgt géén accu en snellader geleverd.

Tip: als je deze slijptol gaat bestellen, kun je het beste direct een accu en snellader mee bestellen. Kies bijvoorbeeld voor deze set van een 20V accu en een oplader

PARKSIDE® Accu-haakse slijper 20V zonder accu

37,99
Laatste update was op: 1 februari 2023 20:03

Lidl slijptol op accu

8Expert Score
Conclusie

Met deze Lidl haakse slijper geniet je van onbeperkte bewegingsvrijheid. De machine ligt bovendien heerlijk in de hand, is krachtig en biedt de nodige mogelijkheden. Zoals we van Parkside gewend zijn, zijn de kwaliteit, het prijskaartje en de veiligheid ook dik in orde.

Voordelen
 • Ligt heerlijk in de hand
 • Traploos instelbaar toerental
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Interessant geprijsd
 • Slijpschijf van 125 mm
Nadelen
 • Geen accu meegeleverd
 • Geen oplader meegeleverd

Koopgids

Heb je wel oren naar de aanschaf van een Parkside haakse slijper? Weet je alleen niet zo goed voor welke van bovenstaande varianten je het beste kunt kiezen? Dat is goed voor te stellen. De haakse slijpers lijken enigszins op elkaar, maar verschillen op cruciale punten ook van elkaar.

Om je een handje met de keuze te helpen, hebben wij onderstaande koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken we de belangrijkste criteria van een Parkside haakse slijper.

Op accu of op netstroom?

Ten eerste moet je een keuze maken tussen de twee aandrijvingsvormen. Heb je het liefste een hele krachtige haakse slijper tot je beschikking? Kies dan voor een variant die op netstroom werkt. Geniet je liever van onbeperkte bewegingsvrijheid? Dan kies je beter voor een variant die op accu werkt.

Vermogen & diameter van de slijpschijf

Graag raden wij je aan om goed naar het vermogen van de slijpschijf te kijken. Des te krachtiger de machine is, des te grotere klussen je hiermee uit kunt voeren. Bovendien werk je met een krachtigere slijptol sneller.

Het vermogen gaat hand in hand met de diameter van de slijpschijf. Je kunt hierbij uit drie varianten kiezen:

 • 115 mm: een slijptol met deze diameter is geschikt voor de kleinere klussen
 • 125 mm: een slijptol met deze diameter is geschikt voor de middelgrote klussen
 • 230 mm: een slijptol met deze diameter is geschikt voor de grotere klussen

Ergonomie

Ook raden wij je aan om goed op de ergonomie van het apparaat te letten. Enkele factoren spelen hier een cruciale rol bij:

 • Gewicht: wat is precies het gewicht van de slijptol? Wij geven zelf de voorkeur aan een zo’n licht mogelijk apparaat.
 • Handgreep: ga goed na of je de handgreep van de haakse slijper kunt verstellen. Dat geniet absoluut onze voorkeur.
 • Vervangen van slijpschijf: ga ook goed na op welke manier je de slijpschijf kunt vervangen. Wij geven de voorkeur aan een gemakkelijke en snelle vervanging, maar daar zorgt Parkside eigenlijk altijd voor.

Meegeleverde accessoires

Bij veel Lidl haakse slijpers krijg je accessoires meegeleverd, maar dat is niet altijd het geval. Check daarom goed per Lidl slijptol welke accessoires je precies meegeleverd krijgt. Een slijpschijf is hierbij toch wel één van de minimale vereisten wat ons betreft.

Prijs-kwaliteitsverhouding

Tot slot willen wij je op de prijs-kwaliteitsverhouding van een Parkside haakse slijper wijzen:

 • Kwaliteit: over de kwaliteit hoef je in principe niet in te zitten. Parkside kiest voor de juiste materialen en een duurzame motor. Met de levensduur zit het hierdoor altijd goed.
 • Prijskaartje: hoeveel geld wil je precies uitgeven aan een Parkside haakse slijper? Alle varianten zijn erg betaalbaar, maar de prijskaartjes variëren wel van 20 tot 60 euro.

Parkside slijptol kopen

Nu jij onze top 4 hebt kunnen lezen en alle informatie hebt die je nodig hebt om een keuze te maken is het dan ook tijd voor deze keuze. Hieronder vind je voor het gemak nogmaals onze top 4.

PARKSIDE® Haakse slijper 2000W

Meest krachtige parkside haakse slijper

PARKSIDE® Haakse slijper 115mm

Kleine Lidl haakse slijper

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo