Parkside heggenschaar (Lidl) Review

Ben je op zoek naar een goede én goedkope heggenschaar? Dan vallen de meeste heggenscharen van de beste A-merken al af. Voor die heggenscharen moet je relatief veel geld betalen. Gelukkig kun je ook voor de heggenscharen van het merk Parkside kiezen. Dít merk, bekend van de Lidl, biedt meerdere geweldige én goedkope heggenscharen aan. In dit artikel laten wij je kennismaken met de 6 beste Parkside heggenschaar.

Beste Parkside heggenscharen in één overzicht – Onze top 6

PARKSIDE® Telescopische heggenschaar

Beste handmatige heggenschaar van Lidl

PARKSIDE® Telescopische heggenschaar

Beste telescopische heggenschaar van Lidl

Voor- en nadelen van een Parkside heggenschaar

Wil je een Parkside heggenschaar kopen? Dan wil je eigenlijk een Lidl heggenschaar kopen. Dit merk werkt namelijk exclusief samen met Lidl, hoewel er af en toe ook heggenschare van Parkside bij Bol.com te koop zijn. Neemt niet weg dat je bij Lidl aan het juiste adres bent voor het kopen van een Parkside heggenschaar. In deze Parkside heggenschaar review laten wij je graag kennismaken met de verschillende heggenscharen van dit moment.

Betekent dit dat ook dat wij de aanschaf van een Lidl heggenschaar aanraden? Ja, daar komt het inderdaad wel op neer. Met een heggenschaar van Lidl geniet je namelijk van een paar zwaarwegende voordelen:

 • De prijs-kwaliteitsverhouding. Zoals in de inleiding van dit artikel al aangegeven, kenmerkt een Parkside heggenschaar door het scherpe prijskaartje. Je zou daardoor verwachten dat er iets mis is met de kwaliteit, maar dat is allerminst het geval. De Parkside heggenscharen zijn van een prima kwaliteit, waardoor je hier jarenlang van geniet.
 • De Parkside heggenscharen zijn fijn te bedienen. Het maakt in principe niet uit voor welke Parkside heggenschaar je precies kiest. Ongeacht voor welke heggenschaar je kiest, ben je namelijk van een fijne bediening verzekerd. Dit komt onder meer door bijvoorbeeld softgrip handgrepen, een relatief beperkt gewicht en handige extra’s.
 • De Parkside heggenscharen hebben vlijmscherpe messen. Bij een heggenschaar draait uiteraard alles om de messen. Wij hebben kritisch naar de messen van een Parkside heggenschaar gekeken en daar werden wij eigenlijk alleen maar enthousiast van. Als je voor één van de heggenscharen van dit merk kiest, ben je verzekerd van een heggenschaar met meer dan prima messen. De messen zijn vlijmscherp en zijn in sommige gevallen ook nog dubbelzijdig geslepen.
 • De Parkside heggenscharen bieden fijne extra’s. Het merk Parkside kiest ervoor om hun heggenscharen van de nodige fijne extra’s te voorzien. Dit hebben wij in ieder geval opgemerkt bij het analyseren van de 6 bovenstaande Parkside heggenscharen. Met al deze heggenscharen ben je in ieder geval van een fijne bediening, handige extra’s en daarmee veel gebruiksgemak verzekerd.
 • Keuze uit meerdere varianten. Eén van de belangrijkste voordelen is terug te vinden in het huidige aanbod. Als je naar het aanbod van Lidl heggenschaar kijkt, zie je talloze varianten naar voren komen. Zo kun je voor een elektrische Parkside kettingzaag kiezen, maar ook voor een Parkside accu heggenschaar en een Parkside telescopische heggenschaar. In alle situaties kun je in ieder geval voor een heggenschaar van dit merk kiezen!

Moet je bij een Parkside heggenschaar ook nog rekening met nadelen houden? Nou, het is vooral goed om te beseffen dat Parkside een budgetmerk is. Dit blijkt uit de prijskaartje van een Lidl heggenschaar, maar ook uit de samenstelling. Een Gardena heggenschaar, om maar een voorbeeld te noemen, beschikt in veel gevallen over meer handige extra’s.

Verder hebben wij opgemerkt dat je niet altijd even veel accessoires meegeleverd krijgt. Zo zouden wij het fijn vinden als je standaard een mesbeschermer meegeleverd krijgt. Binnen het aanbod van Parkside hebben wij opgemerkt dat dit niet altijd het geval is. Houd daar goed rekening mee.

Al met al zijn wij erg te spreken over het aanbod van Parkside. Je kunt uit meerdere interessante Parkside heggenscharen kiezen, waarbij in principe altijd het prijskaartje in positieve zin opvalt. Wij vertellen je hieronder graag meer over de 6 beste Parkside heggenscharen. Neem onze reviews door, maak een goede vergelijking en hak de knoop direct voor jezelf door.

Beste koop heggenschaar van Lidl: PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W

Heb je oren naar de aanschaf van een goedkope heggenschaar? En wil je daarbij een heggenschaar van het merk Parkside een kans gunnen? Dan raden wij je graag de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W aan. Uit onze test is gebleken dat dit de beste koop heggenschaar van Lidl is.

In onze ogen verdient deze heggenschaar eigenlijk twee eretitels. Wij vinden het overall gezien de beste Lidl heggenschaar, maar wij vinden het ook de beste Lidl elektrische heggenschaar. Deze heggenschaar wordt namelijk aangedreven door een krachtige 600 Watt motor. Door deze motor hoef je zelf niet al te veel te doen bij het snoeien van een heg en struik.

Wat hierbij ook opvalt, is de forse snijlengte. De PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W heeft een snijlengte van 60 cm. Dit maakt deze heggenschaar ook uiterst geschikt voor het snoeien van grotere heggen en struiken. Als je één beweging met deze heggenschaar maakt, bewerk je dus maar liefst 60 centimeter van de struik of heg.

Daarbij geniet je ook nog van een aardige snoeisnelheid. Dit komt door het hoge vermogen, maar ook door het aantal snijbewegingen: 2800 toeren per minuut maakt deze heggenschaar. Ook als je grotere heggen wilt snoeien, doe je dat met deze variant vrij snel. De maximale snijdikte van 18 mm is wat ons betreft ook meer dan prima.

De kwaliteit van de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W is ook prima te noemen. Dit blijkt onder meer uit de lasergesneden kwaliteitsmessen. Deze messen zijn ook nog van een anticorrosiebescherming voorzien, waardoor ze lang mee gaan.

Het bedienen van deze Lidl heggenschaar is ook goed te doen. Dit komt onder meer door de ergonomische handgreep. Bij deze handgreep tref je ook de draaischakelaar aan, waarmee je de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W op de gewenste manier bedient.

Parkside heeft ook op meerdere vlakken aan je veiligheid gedacht. Zo beschikt de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W over een veilige handbescherming. En wat te denken van een 2-hands stroomonderbreker en de mechanische snelstoprem? Deze features zorgen ervoor dat je te allen tijde op een veilige manier snoeit.

Bij aanschaf krijg je een mesbeschermingshoes meegeleverd. Dit vinden wij een groot voordeel, aangezien je hiermee deze heggenschaar op een veilige manier op kunt bergen. Uiteraard is het prijskaartje van de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W ook super interessant. Voor deze heggenschaar betaal je slechts 59,99 euro.

Jammer genoeg is het niet alleen maar positief bij deze heggenschaar. Zo moet je rekening houden met een stroomkabel van 15 centimeter kort. Doordat deze stroomkabel zo kort is, ben je altijd gebonden aan een verlengsnoer. Tevens moet je rekening houden met een vrij fors geluidsniveau. Indien je deze Lidl heggenschaar gebruikt, moet je eigenlijk altijd gehoorbescherming dragen.

Onder aan de streep zijn wij erg enthousiast over de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W. Dit komt ook nog door het interessante gewicht: slechts 3,6 kilogram. Door dit minieme gewicht is het een fluitje van een cent om deze Lidl heggenschaar langere tijd achtereen gesloten te gebruiken. Bijkomend voordeel: de meeste kopers zijn super enthousiast over deze beste Parkside heggenschaar!

PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W

59,99
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste koop kettingzaag van Lidl

9Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 600 W is de beste koop Lidl heggenschaar. Deze elektrische heggenschaar is krachtig, beschikt over een lang mes (60 cm), beschikt over hoogwaardige messen en is fijn te bedienen. Ook is het prijskaartje ideaal, evenals de kwaliteit en de meegeleverde beschermingshoes voor het mes. Al met al een absolute aanrader.

Voordelen
 • Snijlengte van 60 cm
 • Krachtige motor
 • Voor veel klussen geschikt
 • Veilig &
 • fijn te gebruiken
 • Interessant geprijsd
 • Weegt slechts 3,6 kilogram
Nadelen
 • Erg korte stroomkabel
 • Maakt veel lawaai

Beste handmatige heggenschaar van Lidl: PARKSIDE® Telescopische heggenschaar

Zie je de aanschaf van een elektrische heggenschaar niet zitten? Dan kom je al snel bij een handmatige heggenschaar uit. Als je voorkeur daarnaar uitgaat, zit je bij Parkside ook goed. Wij raden je voornamelijk de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar aan.

Wat ons betreft is dit de beste handmatige heggenschaar van Lidl. Deze heggenschaar bestaat uit twee handgrepen die je van elkaar vandaan kunt bewegen en vervolgens naar elkaar toe kunt brengen. Op die manier maak je op een handige en soepele manier gebruik van deze handmatige heggenschaar.

De specificaties van deze heggenschaar vallen in positieve zin op. Zo is de meslengte van 17 centimeter ideaal te noemen. Doordat het mes niet al te lang is, kun je deze heggenschaar ook voor het precisiewerk inzetten. Verder is de snijdikte van 6 mm ook prima te noemen. Dit is waarschijnlijk ook niet de hoofdzaak waar je de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar voor wilt gebruiken.

De naam verraadt het al, maar dit betreft een telescopische heggenschaar. De handgrepen kun je uitschuiven, waarbij je van een maximale lengte van 77 centimeter kunt genieten. Schuif je de messen weer in elkaar? Dan is de lengte 62 centimeter. Doordat dit een telescopische variant betreft, neem je in ieder geval altijd de juiste houding aan.

Met de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar kun je de nodige klussen uitvoeren. Zo geeft Parkside aan dat deze heggenschaar uiterst geschikt is voor het snoeien van heesters, struiken en heggen. Hier sluiten wij ons zeker bij aan.

Over de messen van de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar zijn wij ook enthousiast. Parkside heeft namelijk voor messen van koolstofstaal gekozen. Dit is één van de sterkste staalsoorten, waardoor je van een aanzienlijke robuustheid verzekerd bent. Ook is het dankzij deze messen mogelijk om nauwkeurige en zuivere sneden te maken.

Wat ook opvalt, is dat deze messen van een antikleeflaag voorzien zijn. Dit maakt het werken met de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar niet alleen makkelijker, maar je geniet ook nog van minder wrijving. Dit brengt een langere levensduur van de messen én een zuiverdere zaagsnede met zich mee.

Het bedienen van de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar is ook een feestje. Dit komt onder meer door de softgrip laag op de handgrepen. Dankzij deze laag is het een feestje om deze heggenschaar vast te houden. Verder valt het gewicht in positieve zin op. Deze heggenschaar weegt slechts 1 kilogram.

Al met al zijn wij uitermate te spreken over de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar. Dit wordt nog verder versterkt door het prijskaartje. Voor de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar hoef je slechts 19,99 euro te betalen.

Het is wel goed om rekening te houden met de werking van deze heggenschaar. Hij werkt prima, maar je moet wel alle kracht zelf zetten. Verder is het belangrijk om te weten dat je deze heggenschaar niet voor alle klussen in kunt zetten. Als je echt grotere klussen in je tuin uit wilt voeren, raden wij je bovenstaande elektrische variant aan.

PARKSIDE® Telescopische heggenschaar

19,99
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste handmatige heggenschaar van Lidl

8.7Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Telescopische heggenschaar is volgens ons de beste handmatige heggenschaar van Lidl. Deze heggenschaar ligt heerlijk in de hand, is voor kleinere klussen ideaal en beschikt over prima messen. Doordat je de handgrepen ook nog uit kunt schuiven, voer je elke klus op een comfortabele manier uit. De interessante prijs-kwaliteitsverhouding maakt het plaatje voor ons compleet.

Voordelen
 • Uitschuifbaar
 • Softgrip laag
 • Weegt slechts 1 kilogram
 • Erg betaalbaar
 • Hoogwaardige messen
 • Meslengte van 17 cm
Nadelen
 • Je moet alle kracht zelf zetten
 • Niet voor grotere klussen geschikt

Beste model op benzine: PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W

Heb je een nogal grote tuin? Of heb je meerdere grote heggen en struiken in je tuin staan? In beide gevallen is de aanschaf van een benzine heggenschaar aan te raden. Dat is ook het geval als je als semiprofessioneel een heggenschaar wilt gebruiken. Mocht je één van deze wensen hebben, raden wij je graag de PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W aan.

Wij zijn van mening dat dit de beste benzine heggenschaar van Parkside is. Deze heggenschaar werkt op benzine, waardoor je van een indrukwekkende kracht verzekerd bent. Dit is ook te danken aan het motorvermogen van 650 Watt. De motor is qua pk ook nog behoorlijk krachtig te noemen; ongeveer 0,9 pk.

Met deze benzine heggenschaar voer je vooral de grotere klussen uit. Dit komt door de aandrijving op benzine, maar ook door de snijlengte van 56 cm. Tevens is de maximale snijdikte van 27 mm indrukwekkend te noemen. Deze specificaties zorgen ervoor dat je deze benzine heggenschaar inzet voor het snoeien van grote heggen en struiken.

Het bedienen van de PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W is ook prima te doen. Dit komt onder meer door het gewicht van 5,2 kilogram. Voor de begrippen van een benzine heggenschaar valt dit gewicht reuze mee. Tevens valt op dat deze benzine heggenschaar prima in balans is.

Deze heggenschaar is bovendien van een beugelgreep met handbescherming aangegeven. Dit is de beste soort handgreep voor de grotere klussen. Ook geniet je nog van een draaibare handgreep. Deze handgreep is ook nog van een anti-vibratiesysteem systeem voorzien, waardoor je met minder trillingen te maken krijgt.

De messen van de PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W zijn eveneens indrukwekkend te noemen. Parkside heeft namelijk voor messen met een dubbele loop gekozen. Deze messen gaan niet alleen lang mee, maar bieden ook uitstekende snijprestaties. Doordat de messen zo lang zijn,, snoei je grote heggen en struiken ook nog eens opvallend snel.

Tijdens het snoeien moet je wel met het geluid rekening houden. Bij maximale belasting maakt deze heggenschaar 110 dB aan geluid. Dit is veel te veel, waardoor je altijd gehoorbescherming moet dragen. Ook moet je rekening houden met het bijvullen van benzine. Je moet hier enige moeite voor doen én je moet rekening houden met de vervelende geur van benzine.

Het is ook goed om even naar het prijskaartje te houden. Voor de PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W ligt de adviesprijs op ongeveer 180 euro. Ten opzichte van bovenstaande heggenscharen is dit veel geld. Zet je het echter af tegen de prijzen van andere benzine heggenscharen? Dan valt op dat deze heggenschaar op benzine opvallend voordelig geprijsd is.

Wat ons overigens ook nog opgevallen is, is de veiligheid. De PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W is bijvoorbeeld van een 2-handige veiligheidsschakelaar voorzien. Ook beschikt ‘ie over een speciale rem, waarmee de messen binnen 2 seconden volledig tot stilstand komen.

PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W

179,00
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste model op benzine

8.7Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Benzine heggenschaar 650 W is naar onze mening de beste Lidl heggenschaar op benzine. Deze heggenschaar is onwijs krachtig, is geschikt voor de grotere klussen, is fijn te bedienen en is ook nog veilig te gebruiken. Je moet echter wel rekening met de benzine zelf houden. De benzine moet je immers bijvullen.

Voordelen
 • Krachtige motor
 • Prima snijlengte (56 cm)
 • Fijn te bedienen
 • Geweldige messen
 • Voor grotere klussen geschikt
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
Nadelen
 • Maakt veel herrie
 • Je moet de benzine bijvullen

Beste telescopische heggenschaar van Lidl: PARKSIDE® Telescopische heggenschaar 900 W

Heb je interesse om een nieuwe heggenschaar aan te schaffen? Bepaal dan goed waar én hoe je deze heggenschaar wilt gebruiken. Indien je ook hogere heggen en struiken wilt snoeien, heb je baat bij een telescopische heggenschaar. Hiervoor raden wij je de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar 900 W aan.

Wij zijn van mening dat dit de beste telescopische heggenschaar van Lidl is. Dit komt onder meer door de uitschuifbaarheid van de steel. Je kunt de steel aanzienlijk uitschuiven, waardoor je heggen tot een hoogte van 3,5 meter kunt snoeien. Deze heggenschaar zet je hierdoor voor zo’n beetje elke klus in je tuin in.

Daarbij geniet je ook nog van brute kracht. Deze heggenschaar beschikt namelijk over een motor met een vermogen van 900 Watt. Dit vermogen zorgt ervoor dat je elke snoeiklus in je tuin snel uitvoert. Hierbij geniet je overigens ook van de meslengte van 41 centimeter. Dit maakt deze heggenschaar geschikt voor talloze klussen.

Dit komt overigens ook door de maximale takdikte van 15 mm. Als je wat kleinere takken in je tuin wilt snoeien, is dat met déze telescopische heggenschaar dus ook mogelijk. Verder zijn wij uiterst te spreken over messen. De messen zijn van gelazerd staal vervaardigd, waardoor deze messen een uitmuntende kwaliteit hebben.

Mogelijk denk je dat dit een lastig te bedienen heggenschaar is. Dat is alles behalve het geval. Zo beschikt deze machine over een verstelbare handgreep. Doordat deze handgreep ook nog een ronde vormgeving heeft, geniet je altijd van de gewenste houding. Je houdt hierdoor probleemloos de controle over de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar 900 W.

Ondanks de lange steel is dit ook geen overdreven zware heggenschaar. Deze heggenschaar weegt in totaliteit slechts 5,7 kilogram. Zeker voor de begrippen van een telescopische elektrische heggenschaar valt dit reuze mee. Zoals hierboven al aangegeven, kun je de handgreep dus verstellen. Dit doe je in maar liefst 5 verschillende standen.

Wat wij ook subliem vinden, is dat je bij aanschaf meerdere accessoires meegeleverd krijgt. Over de veiligheidsbril, beschermkoker voor de messen en de verstelbare schouderband zijn wij super te spreken. Deze accessoires zorgen ervoor dat je nog aangenamer én veiliger gebruik maakt van deze heggenschaar.

Zijn er ook nog zaken waar je rekening mee moet houden? Nou, je moet wel met een behoorlijk geluidsniveau rekening houden. Deze heggenschaar produceert iets teveel lawaai, waardoor je eigenlijk altijd gehoorbescherming zou moeten dragen. Ook moet je rekening houden met het opbergen van deze heggenschaar; hij neemt simpelweg de nodige ruimte in beslag.

Ben je benieuwd wat je voor de PARKSIDE® Telescopische heggenschaar 900 W moet betalen? Je kunt uitgaan van een adviesprijs van slechts 79,99 euro. Dit vinden wij een méér dan interessant prijskaartje. Veel vergelijkbare varianten zijn namelijk een stuk duurder.

PARKSIDE® Telescopische heggenschaar

79,99
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste telescopische heggenschaar van Lidl

8.9Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Telescopische heggenschaar 900 W is volgens ons de beste telescopische heggenschaar van Lidl. De steel is uitschuifbaar, waardoor je heggen tot een hoogte van 3,5 meter kunt snoeien. Hierbij geniet je van veel gemak, kwaliteitsmessen en een uitermate fijne bediening. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze elektrische heggenschaar is ook prima.

Voordelen
 • Geschikt voor heggen tot 3,5 meter hoogte
 • Hoogwaardige messen
 • Snijlengte van 41 cm
 • Verstelbare handgreep (5 standen)
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Met meerdere accessoires geleverd
Nadelen
 • Maakt veel lawaai
 • Relatief groot (lastiger op te bergen)

Beste model op accu: PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V

Spreekt een elektrische heggenschaar je grotendeels aan? Binnen het aanbod van Lidl heb je dan voldoende te kiezen. Spijtig genoeg moet je wel bij elke variant rekening houden met een beperkte bewegingsvrijheid. Ben je juist op zoek naar onbeperkte bewegingsvrijheid? Dan raden wij je graag de PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V aan.

Wij zijn van mening dat dit de beste Parkside accu heggenschaar is. Deze heggenschaar werkt op een krachtige accu, waardoor je van onbeperkte bewegingsvrijheid verzekerd bent. Ongeacht waar je deze heggenschaar wilt gebruiken, is dat mogelijk.

Je geniet hierbij ook nog eens van het nodige gemak en veel snoeimogelijkheden. Dit blijkt onder meer uit de maximale snijdikte van 16 mm. Deze heggenschaar is hierdoor ook geschikt voor het snoeien van de dunnere takken. Verder is de meslengte van 51,6 centimeter geweldig te noemen. De PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V leent zich hierdoor ook voor de grotere klussen.

Dat dit een Parkside accu heggenschaar is, biedt talloze voordelen. De onbeperkte bewegingsvrijheid is hier een voorbeeld van, maar ook de veiligheid. Je hoeft bij de PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V simpelweg niet bang te zijn dat je door de stroomkabel heen snoeit. Verder is de 2-hands veiligheidsschakelaar een geweldige aanvulling op deze heggenschaar.

De messen van de PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V zijn ook nog eens geweldig. Parkside heeft voor lasergesneden messen gekozen. Deze messen zijn ook nog van een aluminium geleiderail voorzien. Tevens beschikken de messen over een speciale coating, waarmee aanslag op het metaal voorkomen wordt.

Werken met de PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V is ook een feestje. Dit komt onder meer door het gewicht van circa 3 kilogram. Verder heeft Parkside voor meerdere ergonomische handgrepen gekozen. Je houdt hierdoor probleemloos de controle over deze heggenschaar. Ook de softgrip laag op deze handgrepen is een belangrijk voordeel.

De prijs-kwaliteitsverhouding vinden wij ook subliem. Je betaalt voor deze Parkside accu heggenschaar slechts 60 euro. Dit bedrag vinden wij reuze meevallen, zeker met het oog op de kwaliteit. Let wel goed op: je krijgt geen accu en oplader meegeleverd. Wij raden je aan om direct één van onderstaande accu’s te bestellen:

PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V

59,99
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste model op accu

8.9Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Accu-heggenschaar 20V is volgens ons de beste Parkside accu heggenschaar. Deze heggenschaar is veelzijdig in te zetten, biedt onbeperkte bewegingsvrijheid, is van een prima kwaliteit en beschikt over handige extra’s. Tevens is het prijskaartje interessant, hoewel je wel nog met een extra investering voor de accu en oplader rekening moet houden.

Voordelen
 • Onbeperkte bewegingsvrijheid
 • Veelzijdig inzetbaar
 • Super fijn te bedienen
 • Lasergesneden messen (51 cm lang)
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Softgrip laag op handgrepen
Nadelen
 • Zonder accu geleverd
 • Zonder oplader geleverd

Beste voordelige keuze: PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W

Ben je op zoek naar de meest geschikte Lidl heggenschaar? Zoals uit dit artikel blijkt, kun je uit meer dan voldoende varianten kiezen. Om tot de beste koop te komen, moet je vooral goed naar je eigen voorkeuren kijken. Wil je het liefste zo min mogelijk geld uitgeven? Kies dan voor de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W.

Dit vinden wij de beste goedkope Parkside heggenschaar. Deze eretitel is aan het prijskaartje te danken, maar ook aan het apparaat zelf. Laten we eerst maar op het prijskaartje inzoomen: slechts 34,99 euro. Voor dit bedrag krijg je echt een magnifieke elektrische heggenschaar geleverd.

Bij deze heggenschaar heeft Parkside voor een motorvermogen van 450 Watt gekozen. Dat is uiteraard niet het meeste vermogen, maar het is voor de meeste klussen meer dan voldoende. Met de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W voer je simpelweg de nodige klussen uit. En dat doe je op een hele goedkope manier.

Deze heggenschaar heeft een snijlengte van 46 cm. Dit zorgt ervoor dat je deze elektrische heggenschaar ook voor de net iets grotere klussen in kunt zetten. Dankzij het toerental van 3400 toeren per minuut voer je de klus ook nog eens snel uit. Wil je ook takken door kunnen zagen? Dat is mogelijk, indien de tak maximaal 12 mm dik is.

De veiligheid is bij de PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W ook dik in orde. Parkside heeft deze heggenschaar bijvoorbeeld van een veiligheidsschakelaar met tweehandsbediening voorzien. Het is hierdoor niet mogelijk om deze heggenschaar per ongeluk aan te zetten. Ook het elektrische remsysteem vinden wij een groot voordeel.

De PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W is ook nog fijn te bedienen. Dit komt onder meer door de geïntegreerde trekontlasting voor de stroomkabel, het minieme gewicht en de fijne handgreep. Wat wij hierbij wel missen, is een softgrip laag op de handgreep. Het ontbreken van de softgrip laag vinden wij eigenlijk het grootste nadeel.

Een ander nadeel is in de bewegingsvrijheid te vinden. Of beter gezegd: het gebrek hieraan. De stroomkabel is slechts 15 centimeter lang, waardoor je altijd aan een verlengsnoer gebonden bent. Dit spreekt ons niet helemaal aan, maar is een bekend probleem van een elektrische heggenschaar.

PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W

44,99
Laatste update was op: 24 mei 2024 14:58

Beste voordelige keuze

8.6Expert Score
Conclusie

De PARKSIDE® Elektrische heggenschaar 450 W is de beste goedkope heggenschaar van Lidl. Dat deze heggenschaar slechts 35 euro kost, is eigenlijk niet voor te stellen. Dit betreft namelijk een elektrische heggenschaar van een prima kwaliteit. Ook geniet je van een veilige bediening, de gewenste veelzijdigheid en het nodige gemak!

Voordelen
 • Erg goedkoop
 • Elektrische variant (450W)
 • 46 cm snijlengte
 • Veilig te bedienen
 • Prima kwaliteit
Nadelen
 • Korte stroomkabel
 • Geen softgrip laag

Koopgids

Wil je per sé een Parkside heggenschaar aanschaffen? Graag raden wij je aan om voor één van bovenstaande heggenscharen te kiezen. Om binnen dit aanbod tot de beste koop te komen, zou je een goede vergelijking moeten maken.

Daar helpen wij je graag een handje bij. Hoe? Door in deze koopgids de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje te zetten. Let goed op deze punten en vind daarmee snel de beste Parkside heggenschaar voor in jouw situatie.

Soort heggenschaar

Je moet allereerst bepalen wat voor soort heggenschaar je wilt hebben:

 • Handmatige heggenschaar: erg voordelig, maar je moet wel alle kracht zelf zetten. Zo’n heggenschaar is dan ook voor het kleinere werk geschikt.
 • Elektrische heggenschaar: een verstandige koop, gezien de kracht van de motor. Je bent hiermee ook in staat om grotere klussen uit te voeren.
 • Accu heggenschaar: een Parkside accu heggenschaar is ook aan te raden. De kracht is iets minder dan bij een elektrische variant, maar je geniet wel van onbeperkte bewegingsvrijheid.
 • Benzine heggenschaar: als je voor brute kracht wilt gaan, is een benzine heggenschaar aan te raden. Door de benzinemotor levert zo’n heggenschaar onwijs veel kracht.
 • Telescopische heggenschaar: een Parkside telescopische heggenschaar is vooral handig voor hogere heggen.

Messen

Bij elke Parkside heggenschaar moet je goed naar de messen kijken. Ga goed na wat de snijlengte is en wat de maximale takdikte is. Ook moet je goed nagaan om wat voor soort messen het gaat, van welk materiaal de messen zijn en hoe de afwerking van de messen is.

Bediening

Je moet bij een Parkside heggenschaar ook goed naar de bediening kijken. Op welke manier kun je de heggenschaar bedienen? Is de heggenschaar veilig te bedienen? Wat is het gewicht van de heggenschaar? En over hoeveel handgrepen beschikt de heggenschaar? Dit zijn slechts een paar vragen waar je goed naar moet kijken.

Ook raden wij je aan om goed naar de softgrip laag op de handgrepen te kijken. Wij vinden het zeer wenselijk dat zo’n laag op de handgreep/handgrepen aanwezig is.

Accessoires

Bij de aanschaf van een Parkside heggenschaar moet je ook goed naar de accessoires kijken. Krijg je bijvoorbeeld een beschermkoker of –hoes meegeleverd? Erg wenselijk. Kies je voor een Parkside accu heggenschaar? Ga dan goed na of je wel een accu meegeleverd krijgt. Dat is namelijk lang niet altijd het geval.

Prijskaartje

Tot slot kun je ook nog met een schuin oog naar het prijskaartje kijken. Waarom met een schuin oog? Omdat je bij elke Parkside heggenschaar in principe van een prima prijskaartje verzekerd bent. Dit merk kenmerkt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!

Professional

Zaagspecialist.nl
Logo